Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A hét kérdése: George Lucas mihez kezdett volna a Star Wars nélkül?

2011.09.01. 21:30 koimbra 20 komment

George Lucas a Star Wars-szal futott be, amely körül hatalmas rajongótábor alakult ki és valószínű, hogy amíg világ a világ addig emberek millió fogják imádni. Lucas pedig rendesen kihasználja ezt a rajongást, újabb és újabb ötleteket talál ki, amivel le tudja húzni az embereket. Digitálisan felújított változat? Megvetted? Hirtelen előkapar még néhány kivágott jelenetet és úgy adja le a filmet. Megvolt? Rendben. Ugyan már hónapok óta tudni lehet, hogy a hat mozifilmet újra a mozikba fogja küldeni, méghozzá 3D-s változatban és ide a bökőt, hogy azok is hoznak pár szerény milliót a kasszába. De ez ugye még mindig nem elég, mert muszáj változtatni ezt-azt és a franchise kedvelői ezt is meg fogják venni.

De vajon Lucas mihez kezdett volna, ha 1977-ben a Csillagok háborúja elhasal a kasszáknál? Az Industrial Light and Magic effektes cég valószínűleg nem jött volna létre, hiszen a Birodalom visszavág után futott fel igazán a csillaga és még ma is Hollywood legismertebb és legtöbbet foglalkoztatott trükkcége. A bukás után valószínűleg az Indiana Jones környékén sem látta volna szívesen a stúdió.

Szóval talán eltanulta volna Harrison Fordtól az ácsmesterséget? Esetleg független filmekkel foglalkozott volna? Az American Graffitivel és a THX 1138-cal elérte, hogy felfigyeljenek rá, könnyen lehet, hogy esetleg kevesebb büdzséből már több, díjnyertes filmet hozott volna össze. Kíváncsian várom, hogy szerintetek mihez kezdett volna Lucas bá' a Star Wars bukása után.

Címkék: kérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr463196378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_drk 2011.09.01. 21:58:26

Ha azok a filmek nincsenek lehet harison ford is kevesebb filmben lett volna :D
Érdekes most nézem imdb-n miket csinált és csak star wars meg indiana jones van ott :D Lehet bukott volna a pali mert most a star wars alapja se valami eget rengető. Inkább tényleg a trükkökkel adta el a star wars nagyon faszául megcsinálták még mai szemmel is élvezhető.
A star wars most meg már mivé nőtte ki magát egész birodalom szinte, remélem lesz még vmi star wars film!

nikodémus 2011.09.02. 07:38:48

Függetlenszagú stúdiófilmekkel próbálkozott volna még egy ideig, kb. a Graffiti/THX vonalon, néhány kisebb díjat összeszedett volna, aztán kész. A be nem futott középszerű rendezők hosszú sorát gyarapította volna.

vrango 2011.09.02. 07:53:50

Az előttem szólókkal értek egyet, nem elhallgatva, hogy az American Graffiti kifejezetten jó film volt (Harrison Forddal:P), és a THX 1138-ban is voltak jó elemek (a kultstátuszt viszont inkább csak a SW-filmek miatt kapta meg).
Azért valószínűleg mégiscsak feltört volna valahogy, ha más nem, a vele egykorú/egyívású, tehetséges/nagyravágyó rendezőkartásrai (Spielberg, Coppola, stb.) segítségével (vagyis velük/az ő filmjeikben közreműködve).

nikodémus 2011.09.02. 08:46:21

@vrango: Az SW-vel meg középszerű (sőt...), de befutott rendező lett.

Szerintem Spielberg (még a teljes elbutulása előtt) és Coppola is sokkal jobb rendező Lucasnál.

L'Angelus 2011.09.02. 09:07:34

Nehezebb lett volna boldogulnia, és talán kevésbé lett volna önelégült saját nevéhez köthető filmekkel.

little2 2011.09.02. 10:16:06

Csávó mostanra teljesen kifordult magából. Ez az az ember aki fiatal korában még küzdött a stúdiórendszer ellen, és a szabad kreativitás mellett kardoskodott.
Ez az Edisode 1 videokritika remekül kiparodozálja, mi is a baj Lucassal: www.youtube.com/watch?v=FxKtZmQgxrI

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.02. 11:07:20

Az American graffitit még mindig szokták emlegetni, ugyan nem sokszor merül fel, de azért nem felejtették el. A Star Wars bukása után szerintem szépen megmaradt volna független berkekben és most talán úgy emlegethetnénk, hogy az az ember, aki a 80-as években jó néhány emlékezetes indie produkciót tett le az asztalra.

Spawn85 2011.09.02. 11:26:48

Hmmm...jó kérdés, ki tudja mi lett volna. Mondjuk én alapból nem szeretem az ilyen "mi lett volna, ha..." jellegű kérdéseket, mert igazából semmi értelmüket nem látom.

vrango 2011.09.02. 13:42:33

@nikodémus: Szerintem is jobbak Lucasnál, de azt már sose fogjuk megtudni, mivé válhatott volna a SW nélkül...

Zsákos ember 2011.09.02. 16:38:45

A hét kérdése: George Lucas mihez kezdett volna a Star Wars nélkül?

Elment volna közmunkásnak...

Tottiata 2011.09.02. 17:02:12

A jó kérdés az, hogy mi lenne a világgal most Star Wars nélkül? Betöltené az űrt más sci-fi világ?

Többiek véleménye: vajon melyik 70-80-as sci-fi film lenne "birodalom" státuszban most, ha nem lenne Star Wars?

L'Angelus 2011.09.02. 17:42:32

Fiatal rendező egy producerrel beszélget a Dagobah-n:

“Miért nem mondtad meg nekem? Azt mondtad, Moneydady elárulta és megölte a példaképem munkáját!”
“A példádat elcsábította az Erő sötét oldala. Megszűnt George Lucas lenni, és így lett Darth Moneydady. Amikor ez megtörtént, a Star Wars atyja, aki jó rendező volt, elpusztult. Vagyis amit mondtam neked igaz: bizonyos szemszögből nézve.”
“Bizonyos szemszögből nézve?”
“Fiacskám, rá fogsz jönni, hogy sok filmötlet, amihez ragaszkodunk, javarészt a mi pénztárcánkon múlik. George jóbarátunk volt. Amikor megismertük, a példád már remek történetíró volt. A stúdiót valósággal megdöbbentette, mennyire vele van az Erő. A Fox vállalta a feladatot, hogy sikerest faragunk belőle. Azt hittük, ő is kiáll majd az elvei mellett, mint Scorsese. Tévedtem.”
“Még most is van tehetség benne.”
“Inkább kasszagyáros most már, mint rendező. Eltorzult, gonosz.”
“…Nem tudom megtagadni…!”
“Nem kerülheted a sorsodat! Ismét meg kell nézned 3D-ben Darth Moneydadyt.”
“Nem mehetek szembe a példaképem trendjével!”
“Akkor az Álomgyár máris győzött. Te voltál az egyetlen reményünk.”
“Bocsi…”

Saját szarát eladná trágyának egy mezőgazdasági cég tuladjonába ez az alak! Mindenből pénzt facsar, amiből csak lehet!

A nép fia 2011.09.02. 18:28:25

Tegnap megírtam az OFF-topicba, most ide bemásolom:

Gyuri bácsi elkezdett volna DOLGOZNI végre, és akkor nem nőtt volna olyan nagy tokája. Mert így csak pöffeszkedett a karosszékében és számolta a lóvét. Amúgy meg legalább mozgott volna valamit. Egyébként Harrisson Ford tehetséges ács, saját bevallása szerint a birtokán lévő összes ácsmunkát saját kezűleg csinálta, noha lett volna rá zsetonja, hogy megfizesse a munkásokat.

Sanosuke 2011.09.02. 18:42:08

@nikodémus: vagy másodhegedűs lett volna nagy barátjánál Spilbergnél.

Sanosuke 2011.09.02. 18:43:58

@little2: akkor még fiatal volt, és nem volt mit vesztenie.

azóta meghízott és meggazdagodott.
egy kis pénzel betapasztották a pofáját mondhatjuk.

Sanosuke 2011.09.02. 18:50:06

nemrégen olvastam valahol hogy annak idején a 2 nagy főiskolás barát (Lukács és Spilberg), egyidőben jött ki az ET és az Új remény.

L nem volt biztos a sikerben és elpanaszolta S-nek hogy mekkora bukta lesz a filmje, és hogy mennyire jó film lesz az ET.(jó nagy szar)

S vett is részesedést az SW filmből, és a film hatalmas siker lett.
azóta Lukács abból szépen él, és S-nek is folydogál onnan pár százaléknyi részesedés a mai napig is.

winterrain 2011.09.02. 22:57:16

Ha nem lett volna Star Wars, Lucas nagy filmrendező lehetett volna. Ott van például az American Graffiti. Isteni jó film! Aztán megcsinálta a Star Warst. Ami isteni jó film ugyancsak. De túl jó lett! Teher alatt nő a pálma, mondja a mondás. A Star Wars sikere levette a terhet Lucas válláról egy életre. Nem is csinált azóta önállóan semmit sem. Ötletgazdként benne volt az Indiana Jones indulásánál, nem kis szó, de az se mostanában volt. A Star Wars kiherélte George Lucast.

vrango 2011.09.05. 07:42:25

Igazából a témaindító kérdésből lehetne hagyomány is; pl. a következő szólhatna így :
Mi lett volna Harrison Fordból a SW nélkül? :)
(Igen, komolyan kérdezem én is)
süti beállítások módosítása