Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.02.02. 20:40 koimbra Szólj hozzá!

A hármas háromféle vége

A január jól végződött Londonban: 31-én az angol főváros egyik legelegánsabb mozijában, a Kensigton High Street-i Odeonban csupa sztár jelenlétében tartották a Kémes hármas (This Means War, hazai bemutató: február 23.) gálapremierjét. Az akciójelenetkben is bővelkedő romantikus vígjáték női főszereplője, Reese Witherspoon a hőmérsékletre fittyet hányva, kurta, zöld-fekete Louis Vuitton-ruhában bűvölte el a sok száz, érte felsorakozó rajongót, de nagy üdvrivalgás fogadta a két férfi főszereplőt is: a szívdöglesztő Chris Pine-t és A sötét lovag-ban ismertté vált Tom Hardy-t – a Kémes hármas-ban ők titkosügynököket játszanak, akik gátlástalanul bevetik szakmájuk összes trükkjét, amikor ugyanannak a nőnek a kegyeiért versenyeznek. A három filmsztár laza volt, könnyed és nagyon mosolygós.
– Persze, hogy könnyed vagyok – mondta egy újságírónak Reese Witherspoon. – Mert végre tudom, hogyan végződik a film. Amíg a srácok vetélkedését forgattuk, végig nem árulták el nekem, hogy melyikük mellett fogok kikötni. Az is benne volt a pakliban, hogy egyedül maradok… vagy egy női mellékszereplő lesz a párom. Az utolsó, üldözéses, bunyós, autórobbantásos nagyjelenetet többféleképpen vettük fel: és senki nem volt hajlandó megmondani, hogy melyiket fogják használni. A fiúk csak röhögtek, amikor azt mondtam, úgy nem tudok játszani, hogy nem tudom, ki lesz végül a párom. Őket csak az érdekelte, hogy amikor a szexjelenetet vesszük Chrisszel, rajtam maradjon a tűsarkú cipőm.
IC Press

A repülés krónikája

Repülni cool. Új divat született: a laza fiatalok a város fölött repkednek – igaz, kevesen tudják utánuk csinálni. Az erő krónikája (Chronicle, hazai bemutató: március 1.) című film teremtette a divatot. A történet három kamaszhőse talál valamit, ami az égből zuhant le, és hamarosan egyre furcsább tulajdonságokat fedeznek fel magukon: tárgyakat mozgatnak a távolból, megérzik, mi történik a társukkal és végül a repülést is felfedezik. A talált felvételekből összeálló film ötletes, különleges sci-fi, mégis egészen közel tud maradni hőseihez és nézőihez. Ezért különleges, és Az erő krónikájá-t népszerűsítő stúdió ezért talál ki különleges reklámfogásokat hozzá. A múlt héten ember alakú, kb. két méter hosszú távirányítható repülőgépeket vetettek be New York fölött. Az órákig NY egén köröző repülő embereket jó néhányan kameravégre kapták, és az esettel már tele is van a legnagyobb videómegosztó oldal.
A csodálatos égi jelenség töretlenül népszerű maradt még úgy is, hogy a legtöbben tudják, nem csoda történt, hanem Az erő krónikája kapcsán szálltak fel a repülők – és már rajongói sereg várja a február 2-át, a Groundhog Dayt, amikor Pennsylvaniában kerül sor hasonló kísérteties eseményre.
Itt megtekinthetők a repülő kamaszok: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dcDN409ZBv4
IC Press

Pókember és a gyerekek

A Pókember az árvákat védi.
Andrew Garfield nemrégiben Etiópiába utazott egy nemzetközi jótékonysági szervezet küldötteként. A WOF (Worldwide Orphan Foundation, vagyis Árvákat Segítő Nemzetközi Alapítvány) a fejlődő országokban segíti a rászorulókat: Andrew Garfield egy haiti látogatás után most Afrikában segíti gyereksport-programok beindítását, mert reméli, hogy ezzel a kicsik általános életminőségét is javíthatja.
– Életemben azok voltak a legjobb pillanatok, amikor együtt dolgoztam másokkal, és úgy értünk el eredményt – nyilatkozta a világhír küszöbén álló színész: hamarosan a mozikba kerül A csodálatos pókember (The Amazing Spider-Man, hazai bemutató: július), melynek ő játssza a főszerepét. – A sport önbecsülésre és mások megbecsülésére tanít.
A Pókember előzetes promóciója miatt egyébként is rengeteget utazó 28 éves színész azt is elárulta, hogy a jótékonysági munka azóta áll igazán közel hozzá, mióta nagybácsi lett:
– A bátyámnak nemrégiben ikrei születtek, és én imádom őket. Harry és Josh pont akkor jött világra, amikor Etiópiában voltam, és megrázó volt szembenézni azzal, mekkora különbség az ő életük meg az afrikai gyerekek élete között.
Semmi kétség: az új pókemberhez méltó szavak.
IC Press

Star Wars: új idők

Csodálatos időutazás vár ránk: újraéled a mozi egyik legnépszerűbb történetfolyama, a Star Wars. A technikai újításokra mindig különösen fogékony George Lucas már az I. és II. rész között vizsgálni kezdte a filmek 3D-átalakításának lehetőségét, de az igazi nagy munka csak 2010-ben kezdődött: és hamarosan a mozikba kerülhet a Star Wars I. rész – Baljós árnyak 3D (Star Wars: Episode I. – The Phantom Menace, hazai bemutató: február 9.), melynek minden eredeti kockája jelentős digitális felújításon ment keresztül.

És az időutazás nem áll meg ennyinél! George Lucas már nem csinál titkot belőle, hogy tervezi a nagy költségvetésű élő szereplős Star Wars tévésorozat beindítását: állítólag már ötven epizód forgatókönyve elkészült – a hírek szerint a történet egy időutazó bandáról fog szólni, mely arra használja a megszerzett Erőt, hogy Darth Vader ellen forduljon. A tervek szerint a sorozat filmszerűen lesz látványos, és talán azt is megtudjuk belőle, hova tűnt Obi-Wan az utolsó lézerkardpárbaj után…
 

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr994054592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása