Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Csempészek írója dolgozza át a Moby Dick forgatókönyvét

2012.06.12. 10:56 koimbra 5 komment

Még 2008-ban került a Moby Dick tervezet Timur Bekmambetov asztalára, a kazah rendező képregényes stílusban szeretett volna egy akciódús kalandfilmet leforgatni, ahol a főhős maga Ahab kapitány lett volna. Telt-múlt az idő, a projektről már el is feledkezhettünk, de a stúdió nem süllyesztette a fiók mélyére az elgondolást. Mint kiderült, az Universal azért nem adott eleddig zöld utat a filmnek, mert a költségvetés túl sok lett volna.

Jelenleg Aaron Guzikowski kezében nyugszik a forgatókönyv, az úriember megpróbálja úgy átírni a sztorit, hogy az Universalnak ne kelljen túl mélyen a zsebébe nyúlnia. Guzikowski tollából származik a Csempészek (Contraband) remake is, amelyet gyakorlatilag aprópénzből sikerült kihozni.

Négy évvel ezelőtt Adam Cooper és Bill Collage szállította le a forgatókönyv első vázlatát, amelyet többször is átformáltak, pár hónapja Evan Spiliotopoulos próbálta kielégíteni a fejesek igényeit.

Formálódik egy hasonló bálnás film is, amely Nathaniel Philbrick regényéből születne meg, az írót a Moby Dick inspirálta, mikor lekörmölte könyvét. A főszerepre Chris Hemswortht nyerték meg. A regény tartalma:  Az Essex bálnavadászhajó tragédiája 1819-ben a 238 tonnás Essex bálnavadász körútra indult az egyesült államokbeli Nantucketból. 15 hónappal később, a Csendes-óceán déli övezetében a hajót megtámadta és elsüllyesztette egy feldühödött bálna. De míg Hermann Melville klasszikus regénye, az Essex tragédiája ihlette Moby Dick a hajó pusztulásával véget ér, Philbrick könyv­ében a tengerészekre váró szörnyű megpróbáltatásoknak, az elemekkel vívott, életre-halálra menő küzdelemnek ez csak a kezdete.

Címkék: moby dick miújság regényből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr284582731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2012.06.12. 11:12:54

Bár én bálnapárti vagyok, a Moby Dick nagyon jó alapanyag, bármikor jöhte belőle egy jó feldolgozás...
Viszont nem tudom, a mai fiatalokat mennyire hozza lázba a feldühödött bálna, amikor már minimum krakenekhez lettek szokatva?!

walter sobchak 2012.06.12. 13:58:39

Chris Hemsworth-ből hatalmas sztár lesz pár éven belül (most is az, de még mindenki Thor-ral azonosítja).

game ower 2012.06.13. 18:20:42

Én meg azt várom,hogy az Assylum mit hoz majd ki ebböl!:)

kerdezo83 2012.06.14. 07:31:01

@vrango: Meg kétfejű, óriás, homoki cápákhoz...

vrango 2012.06.14. 08:06:56

@game ower: Ja, nehéz űberelni a megashark-ot:D
süti beállítások módosítása