Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Alias sorozat

2007.11.03. 21:38 koimbra 5 komment

 

 

Nem vagyok nagy sorozat néző ember, inkább a filmek érdekelnek, de azért akad néhány, amit bepróbálok, ezek jó nagy része a pilot-nál elvérzik. Az Aliashoz nem fűztem nagy reményeket, mégis kellemeset csalódtam. A sorozat a kémek világába viszi el a nézőt, szevezkedések, átverések zajlanak, szövetségek köttetnek, tervek hullanak darabokra, nagy elkézpelések valósulnak meg, lövések dördülnek és keményen ütnek.

Sidney Bristow kém/ügynök az SD6-nál, profi, ügyes, okos, mint a legkisebb tapsifüles. Vőlegényének egy szép nap elmondja, hogy ki ő valójában, azonban , mikor erről a szervezet tudomást szerez , megöli (a vőlegényt). Sidney ezután szép lassan jön rá arra, hogy az SD6 pont az, akitől az országot védeni kéne, azaz pont az „ellenségnek” dolgozott.Így becsapva a CIA-hez fordul és kettős ügynökként jár,kel tovább. Segítségére van még az apja, aki szintén kettős ügynök.A sorozatba a misztikusságot is sikerült beleszőni, Milo Rambaldi műveit próbálja megszerezni az ügynöktársadalom apraja-nagyja, mivel ezek összeillesztése, összegyűjtése, mivel ezek kulcsfontosságúak az örök élet és egyéb nagy dolgok megfejtésében. A Rambaldi szál szinte végigkíséri a sorozatot. Mellesleg Tippin, aki újságíró, Sid haverja, nyomozgat titkon a meggyilkolt vőlegény ügyében,

A sorozatról elmondható, hogy olyan, mintha rendes akciófilmet nézne az ember, a kamera, a beállítások, a jelenetek, minden egy pörgős, izgalmas akciófilmet sejtetnek. Mikor elkezdtem. az első rész végén meg is néztem, hogy ez nem tényleg film e. Az epizód végi történések után pedig már néznénk is az következő részt legszívesebben (ha lenne:)).

Legjobban az tetszett, hogy pl. a küldetés megbeszélése után egyből a terepen találjuk a főszereplőket, nincs semmi pakolgatás, tökölés vagy utazás közbeni felesleges beszélgetés. Szintén jó, hogy az „erőviszonyok”mindig változnak, soha nem lehetünk biztosak benne, hogy a terv szépen simán zajlik e le vagy beüt valami vagy valaki, veszteség előfordulnak mindkét oldalról.

A főszereplő Sidney bőrében Jennifer Garner, tökéletes választás volt a szerepre. Ha éppen arról van szó üt, vág, nem apád, ha pedig csak éppen meg kell játszani valakit, azt zseniálisan teszi. Az SD6 feje Arvin Sloane szerepét Ron Rifkin játssza. Nem tudom, hogy direkt van e így vagy csak véletlen, de a figurának olyan kicsi,sötét szemei vannak, hogy még amikor jó dolgokat cselekedne, akkor is gyanús, hogy ebből nem sül ki semmi jó. Szinten jól van kitalálva a kis műszerész/számítógép zseni/”feltaláló Marshall is, de nem volt gondom Sid társával, a kemény kinézetű Dixon-nal sem, ugyanezt elmondhatnám a többiekről is.A szinkronhangok tökéletesek írtó jók lettek

Az első évad vége szvsz hatalmas, a csattanó egy „hű bazz” -hoz hasonlítanám, ami után muszáj nekikezdeni a következő évadnak, a aminek a végén pedig fejünk felett egy hatalmas kérdőjel jellege miatt kezdünk neki egyből a harmadik évadnak. Ennek végén pedig „a most mi lesz, mi van? „ érzéssel indítjuk a negyedik évadot.

Az első két évad hatalmas, aki el szeretné kezdeni a sorozatot, mindenképpen az első résszel tegye. A színvonal, az izgalom kitart egészen a második évad végéig, a harmadik valamivel gyengébb, sok panasz erre se lehet, azonban a negyediknél már erős visszaesés tapasztalható. Én jelenleg a negyedik évad végénél járok, de már nem érzem azt az „hát ez odabasz” dolgot, vannak ugyan jó pillanatai, de erős színvonal csökkenést érzek. Sok a felesleges, unalmas rész..

Illene megemlítenem JJ Abrams-t, az alapötlet tőle származik, talán legismertebb „műve” a Lost, amire sok magyar is rákattant.

Az Alias 5 évados , én végignézem mindenképp és remélem, hogy szép lezárása lesz ennek az egésznek és nem valami elbaltázott a remek, kiváló kezdés után. Ha megkérdezne valaki, hogy melyik sorozatot ajánlanám neki, elsőre tuti az Alias-t mondanám (másodjára pedig a House-t:)). Itt a titkos szervezetek, kémek világa, rád vár hogy téged is behálózzon!!

Címkék: kritika sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr9217455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com 2007.11.04. 12:14:35

Hogyan kerüljük el, hogy feltörjék a fiókunkat vagy hozzáférjenek az adatainkhoz?

Emellett új zene, klip, fotók és hírek, új hasznos link ma is!

evenor 2007.11.04. 12:45:32

5. évadban nagy változások vannak, rövidebb is (17 rész), de nekem tetszett, annak ellenére, hogy Jennifer Garner a valós életben terhes lett, így kicsit limitáltak voltak a lehetőségek akció szempontjából, de pl. a 100 rész nagyszerű, igazi Alias epizód lett.

kakukk 2008.02.14. 16:42:41

Az első két évad hatalmas volt, sajnos aztán jött a mélyrepülés. De az első kettő akció, izgalom, stb. 105 részt ledaráltam, elment vele pár hét:)

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.02.14. 21:07:44

Az ötödik évadot már nem kellett volna megcsinálni, ez tankönyvi példája annak amikor egy sorozat ,,cápát ugrik" .
Jennifer Garner a hátán viszi a sorozatot, nélküle nehéz lenne elfogadni a sok logikátlanságot.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.03.17. 17:03:47

A pilot fenomenális és tényleg az első két évad a legjobb, bár ezt úgy mondom, hogy az ötödiknek csak most álltam neki.
süti beállítások módosítása