Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Batman társalgó

2011.12.21. 11:09 koimbra 65 komment

Igény lett volna rá, így az X-Men topikhoz hasonlóan itt a Batman társalgó. Itt aztán keresztül-kasul át-és kibeszélhetitek ki mit kedvel, mit utál a a sötét lovagban. Illetve természetesen arról is szó eshet, hogy mely színész formálta meg jobban Gotham védelmezőjét. Michael Keaton, esetleg Val Kilmer, vagy Christian Bale? De megeshet, hogy akad a nagyvilágban olyan személy, akinek George Clooney volt az ász. És ne feledkezzünk meg Adam Westről sem. Ezen túlmenően akad egy rakat DVD-n kiadott animációs film is. Szóval indulhat a duma.

Címkék: batman

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr533480451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.21. 11:11:04

Kezdem én. A Tim Burton-ös filmet anno ugyan többször láttam, de nem mondhatnám, hogy annyira kiváló volt, viszont tetszett, jól megcsinálták. A folytatás abszolút nem jött be és ez a helyzet a két Schumacheres filmmel is. A reboottól sem dobtam el a hajam, de az legalább nem volt rossz, A sötét lovag meg talán mind közül a legjobb (70 %). Szóval Batman nem az én hősöm:D

a8zoli 2011.12.21. 11:22:37

Én mind kedvelem kivéve a 4. batman és robin az a totál gagyi téma. A nolan félékben sokkal több a realitás és a kütyük téma ez ami nagyon vonzó ebben az egészben. Bane karaktere meg nagy durranás lesz ha esetleg wiki-n elolvassa vki a villain jellemzését nemcsak muszkli lesz hanem ész is hozzá. Ez amivel újjat mutathat a gonoszok terén. Erő meg tudás hogy megnehezítse a főhős életét.:)

kung - fúj (törölt) 2011.12.21. 11:35:42

Gyerekként imádtam a Batmant,de felnőtt fejjel már annyira nem vagyok oda érte,láttam a Nolan féle verziót,de nem vágtam hátast tőle.
Ha választani kéne akkor a Burton féle verzió.:-)

Szativolution 2011.12.21. 11:54:40

Képregényeit szerettem, de csak pár szám volt meg. Nagyon-nagyon régen láttam a "Batman - A denevérember"-t, az tetszett, majd évekre rá a Mindörökrét, melyet szintén imádtam, bár valószínüleg ma már azzal se lennék kibékülve, főleg a ripacskodások miatt. A Visszatéren halálra untam magam, a Robinos meg konkrétan egy botrány, de ezt mind tudjuk. Aztán Nolan úrfi elrabolta a lelkem :D Legyen már nyár!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.21. 13:06:03

akkor idemásolom a kommentemet, amiben írtam, hogy kéne ilyen társalgó. ;)

nekem a begins nem tetszett, sőt a mai napig nem vagyok vele kibékülve.

A TDK pedig agyonhype-olt Ledger halála miatt. (ez nem von le az értékéből, lásd lejjebb)

Ha választani kell a TDK a kedvenc Batman filmem, aztán Burton 1-2je.

És érdekes módon nem Batman, hanem a gonoszok miatt. A képregényeknek az a sava borsa, hogy milyen gonoszok vannak benne, az esetek 90%ban.

A TDK ezért nyert, Ledger annyira jó volt Jokerként, hogy nemhogy a legdurvább képregényes, képregényfilmes, de filmes gonoszt sikerült megteremtenie.

A TDK film gyakorlatilag az első Joker film amit csináltak, és Bale szépen ki is szolgálja, ahogy a többi szereplő is.

Csak azért nem lehet Joker a főszereplő, mert gonosz és azt nem lehet ma amerikában, vagy a világban.

Burton Batmanében is olyan félelmetes Joker, hogy mikor először láttam, jó voltam 10 körül, de akkor is, konkrétan féltem tőle. (a savfürdő, ahogy kicsinálja a csaját pl)

Pingvin konkrétan elmebeteg egy állat volt, ki nem nézné az ember a kisebbik Ikerből. :D

De ezek szigorúan csak az én véleményeim. :D

(a szerző, kommentelő 20 éve olvas képregényt, Batmannel kezdtem, mielőtt megkapom, hogy nem ismerem a képregényeket)

Sheepee 2011.12.21. 13:12:29

Több helyen olvastam, hogy az új szériában milyen nevetségesen brummog Bruce Wayne ha álarcot húz... Nem teljesen értem, hol itt a probléma, gondolom (gondoltam) egyértelmű, hogy sok film után, végre valaki gondolt arra, hogy nem csak a kinézetét, de a hangját is ell kéne torzítani, hogy ne ismerjék fel.
De lehet rosszul értettem a morgolódás okát, és az a baj, ahogy morog? :)

robbie90 2011.12.21. 13:36:12

Az első 3 Batman film nem volt rossz. Persze a trükkön többsége ma már gagyi hatást kelt, de akkoriban még nem figyeltek ilyenekre annyira az emberek, mint most. A Nolan féle filmek nekem nagyon bejöttek, a Begins talán még jobban, mint a TDK.

Hogy ki a kedvenc Batman-em? Ha mindenképpen vállasztani kell, akkor Christian Bale, de vele se vagyok teljesen kibékülve. Megnéztem volna a Nolan féle Batmaneket mondjuk Hugh Jackman-el. :)

Szativolution 2011.12.21. 13:49:48

Szerintem teljesen helyén való a morgás. Én jobban kiborulok a Superman féle "hopp egy szemüveg és már fel sem ismer senki" megoldásokon. A szinkronban mondjuk kicsit kevés a morgás, de az eredeti hang hidegrázós.

Cucuminator 2011.12.21. 15:49:39

Nekem a Begins a kedvencem (ne kérdezzétek miért).
Bale a legjobb Batman (számomra).
Ami zavar az a hülye senevérfül, de túl lehet élni persze nem venném ki mert mégis hozzátartozik a karakterhez). :D

A nép fia 2011.12.21. 16:24:09

Kérdezzétek meg Puzsért és a TV2 szerkesztőit, akik egy Batman-videojáték intro-ját nevezték az új Nolan-film előzetesének.
Puzsér szerint Bruce valójában egy extrémsportoló milliárdos, aki sokkal inkább Csányi Sándor (OTP vezér, nem a színész!), mint szuperhős!

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2011.12.21. 17:37:16

@doggfather: Szerintem is a megfelelő negatív karakter az, ami nagyot tud dobni egy képregény filmen. Ügye ez a legtöbb esetben adott, hiszen a sok-sok hősnek kitalálták már a nemezisét. Ám sok esetben úgy oldották meg, hogy a főhőst lekopizták és felruházták gonosz tulajdonságokkal, ami nem túl eredeti valljuk be.
Joker badass volt, s úgy tűnik Bane mégjobban az lesz.
Engem az érdekelne, ha most készítené Burton a Batmant akkor az milyen lenne.

Buchek8 2011.12.21. 18:14:33

Engem annyira nem fog meg a karakter, ahogy egyik DC karakter sem túlzottan. A régieket tv-ben láttam, hát kb csak tv filmnek jó a nagy többségük. A Nolan féle verziók meglehetősen jók viszont, hiszen abszolút újra értelmezte az egészet, a Kezdődik jó volt, a Sötét lovag még jobb, a harmadikat már a moziban fogom nézni :)

Buchek8 2011.12.21. 18:17:42

Sosem tartottam olyan nagy karakternek, talán azért, mert a régi filmek nagyon nem tetszettek. A Kezdődik viszont jó, a Sötét lovag jobb, a harmadikért meg majd moziba is elmegyek :)

Buchek8 2011.12.21. 18:20:02

Na jó, remélem azért a két kommentből egy majd megjelenik valamikor :@

Sanosuke 2011.12.21. 18:57:15

én még mindig azt mondom a 4. batman filmért a cipőkészítőt ki kéne herélni.

Sanosuke 2011.12.21. 18:59:31

@doggfather: milyen baromságokat írkálsz öreg, fogadjunk nem is olvastál batman képregényt :D

Sanosuke 2011.12.21. 19:02:09

@A nép fia: ezexerint csányi sándor a magyar batman, csak ő az elit réteget segíti .

NZ79 2011.12.21. 20:25:18

Batman..egy hős , aki más mint a többi...nincsenek természetfeletti képességei,bár pénze és intelligenciája az átlag felé emeli....Kedvenc "szuperhősöm", pedig nem is az a szó hagyományos értelmében.
Tetszett a Burton filmek képregény világa, misztikus(fantasztikus ) vonala...bár néha kicsit soknak bizonyult. Schumaher első filmje élvezhető popcorn, a második csak vásári bóvli...Keaton-t nem csíptem, a gonoszok érdekesebbek voltak.Kilmer nem volt rossz választás, Clooney sem, bár a forgatókönyv pocsék volt..Bale..alapvetően a legjobb választás a Nolan -féle, pszichológiai szempontból kidolgozott , realistább Batman szerepére. Nolan: A Kezdődik, az egyik kedvenc filmem. Szkeptikusan ültem be rá, párommal, aki nem bírja a képregényeket..hatalmas élmény volt! Újszerű, realita értelmezés, kidolgozott karakterek, csipetnyi misztikum(Árnyak ligája)..A sötét lovag..számomra nem igazi Batman film, remek mozi, de kissé elhalványult a varázs..realista akciófilm,egy zseniális Gonosszal..a neogot teljes hiánya, semmi misztika..ezek számomra levontak a film értékéből.A Kezdődikben legalább ott volt a kastély, a sziget, ködös, darkos képével..itt high tech nagyváros..és a folytatás? Valószínűleg amásodik Nolan film stílusát követi..mindenestre kiváncsian várom..vajon hogy ér véget a legenda??

shadow assassin 2011.12.21. 21:20:41

Szerintem a Burton féle verziókban sokkal jobban átjött a képregényhangulat. A Nolan féle filmekben viszont jobban rákoncentráltak a filozófiai és tecnikai dolgokra, bár a The Dark Knight sztem inkább egy krimi volt mint igazi Batman film.A Batman kezdödik a legjobb alkotás véleményem szerint.

SoulMiner 2011.12.21. 22:16:51

Én kiskoromban dőltem az Adam West-féle Batman sorozaton. Imádtam a barlangot, a rakétaszerű kocsit, Jokert, a képregényfeliratokat a verekedésekkor. Önironikusan gagyi volt, ezért még ma is élvezhető és szórakoztató.

Tim Burton Batmanje a gótikus horrorokat megidéző díszleteivel, atmoszférájával, zseniális zenéjével (Danny Elfman a császár!), noiros flashbackjeivel nagyon magasra tette a lécet. Ezen felül még egy zseniális főgonoszt is felsorakoztatott, Jack Nicholson egyszerre alakít vérfagyasztó maffiavezért és teljesen tébolyult pszichopatát. Ráadásul ez a film sorakoztatja fel a legszebb Batmobilt, meg egyéb kütyüket. A díszletek, akciók is nagyon rendben vannak, a finálé kellőképpen zseniális, szép lezárása a visszaemlékezéses szálnak is. Szóval szerintem ez a legjobb denevéremberes sztori. Michael Keaton pedig kellőképpen rendhagyó és kiszámíthatatlan karakter ahhoz, hogy aggódhassunk a sikeréért.

A második részben sajnos Batman már kevésbé hangsúlyos, hiszen már nincs egy egész életére kiható drámai vonal a filmben, ezért ezeket a Pingvin kapta meg, aki az egyik legbizarrabb Batman-figura. Danny DeVito szerintem pazarul hozta a szerepét, a végén még sajnálni is tudjuk. De nem csak ő jó. Michelle Pfeiffer szerintem egyik legnagyobb alakítását nyújtja Macskanőként, el nem tudok képzelni mást ebben a szerepben. Anna Heathaway szerintem a közelébe sem fog érni. Szóval ez a film a második kedvenc. Sajnos a 3. részt már nem Burton rendezhette. Valószínűleg azért, mert ő szerette volna kinyírni a figurát, és akkoriban még nem gondolkodtak rebootokban.

Helyette Joel Schumacher eladta a lelkét, kétszer is. Val Kilmer játszotta a legjóképűbb Batmant, de iszonyatosan súlytalan figura volt. Tommy Lee Jones, mint Kétarc egy idegesítő ripacs, talán Jim Carrey menti meg egyedül a filmet, Rébuszként. Behozták Robint, a kisfiúk kedvéért, sajnos ezzel is komolytalanítva ezt az epizódot. Hozzá kell tenni, hogy Batman itt a legtöketlenebb, és a kütyüivel szinte semmit nem tud kezdeni, mindenét percek alatt felrobbantják, lelövik, szóval gagyi. A soundtrack jó (U2, Seal, stb.)! Jaj, és ne feledkezzünk meg Nicole Kidmanről sem, aki összes szerepe közül itt volt a legszebb, a nimfomániás pszichiáter szerepében. :)

A negyedik rész egy vicc! Schumacher is bocsánatot kért érte, és elmondta, hogy csak a pénz miatt csinálta. Kb. Adam West szintjére süllyedt a sorozat, csak mivel mégiscsak látványos és sok pénzt elbasztak rá, ezért nem tud vicces lenni. Bane kb. 1 percet szerepel. Poison Ivy talán a legszórakoztatóbb benne, Uma Thurman kihozza a figurából a maximumot, de sajnos a röhejes párbeszédekkel ő se tud kezdeni semmit. Schwarzeneggert élvezet nézni, ahogy méltósággal járatja le magát. Viszont George Clooney egyszerűen a legrosszabb Batman, lehet azért mert párhuzamosan forgatta a Vészhelyzetet, de egyszerűen a legkevésbé emlékezetes, és ezen nem segítettek az új mellbimbós ruhák sem. És Batgirlről mit is mondhatnék... Jaj!

Parkolópálya következett, ami után Christopher Nolan sikeresen rebootolta a sorozatot, de tegyük hozzá, hogy amit ő csinált, az nem képregényfilm. Fogott szereplőket a képregényből, és csinált köréjük egy akciófilmdrámát, aminek a fele unalmas tibeti felkészítés, meg tipródás és flashbackelés, és különben is, ki a fene az a Ra's al Ghul? (tudom, biztos híres azok körében, akik olvasták az összes részt...) Ettől függetlenül új lendületet adott a frencsájznak, bár jobban örültem volna, ha az egész sztori inkább Madárijesztővel, és Arkhammel foglalkozik, mert azok voltak a film legjobb részei (hallucinációk, Cillian Murphy). Bale szokásosan jó, morgó Batmanje pedig az egyik legjobb. Katie Holmes nem az igazi Batman-girl, de azért szép, és a filmzene is szép lett. Michael Kane is jól felfrissítette Alfred karakterét, nem beszélve Freemanről, aki fejleszti a cucokat Batmannek. A Tumbler is nagy újítás a sorozatban, de alapvetően minden arra van kihegyezve, hogy egy hihető sztorit kapjunk, ezért a gótikus, noiros feeling teljes egészében hiányzott a filmből, pedig szerintem az a Batman világának szerves része.

És akkor jött a The Dark Knight, ami kicsit újraértelmezte az előző részt. Hiszen most már tudjuk, hogy azt Nolan azért csinálta, hogy ne kelljen foglalkozni Batman származásával, csakis a közte és legkegyetlenebb ellenfele közötti macska-egér játékra koncentrálhasson. És milyen zseniálisan! Az érdem egyik fele Heath Ledger-é, aki zseniálisan realizálta a figurát, de nagyobb az érdeme a vágónak, aki olyan izgalmas és pörgős lezárást varázsolt a vászonra, hogy csontig rágod a körmeidet és letéped az üléskarfát! Tényleg pattanásig feszítik a végjátékot, és utána nehéz felkelni a moziból. Hozzá kell tenni, forgatókönyves szempontból is zseniális húzás, hogy Jokerről semmit nem tudunk meg a film alatt, és baromi keveset szerepel! Harvey Dent karaktere pedig a legjobb mellékszereplő az egész Nolan-frencsájzban.

Az eddig látottak alapján nehéz megítélni milyen lesz a 3. rész. Nolan szerintem olyan magasra tette a lécet, hogy másodszorra nem fogja tudni átugrani, de ne legyen igazam, hiszen Tom Hardy zseniális színész, kíváncsi leszek mit hoznak ki Bane-ből. Az szerintem tuti, hogy kinyírják Batmant, mert se Nolan, se Bale nem akar több részt készíteni, a stúdió pedig már közzétette, hogy 2015-ben jön a reboot.

4ndris 2011.12.21. 23:25:48

A TDK odaadó híveként mondom hogy Nolan újrázása számomra nem fog összeállni komplett trilógiává, mert olyan szintű eltérést érzek az első és második rész között ami nálam kizárja ennek lehetőségét. Azt hiszem kimondható a trailer alapján hogy a Rises a TDK-val lesz inkább rokonítható majd. Tetszik a gondolat SoulMiner, hogy a BB gyakorlatilag csak egy alapozás volt Jokerhez, karakteres főellenség nélkül, de ami ennek picit ellentmond az az hogy a kevés fanyalgó nagy része a TDK kapcsán pont hogy csalódott volt a Begins után... Nolan nincs könnyű helyzetben, de szerintem a 3. rész ismét beleprésel majd a moziszékbe mindenkit...
Gyakori vád még hogy nem is igazán képregényfilm Nolan verziója inkább egy thriller/dráma/akciófilm képregény karakterekkel amiben van is igazság, de azt gondolom hogy mindenképpen jól és méltón használja a Batman univerzum lehetőségeit. Én például a gyilkos tréfából és az arkham elmegyógyintézetből sok-sok motívumot véltem felfedeznia sötét lovagban...

Szativolution 2011.12.22. 08:49:59

Sokaknak van gondja az új filmek ultra-realista stílusával. Én azt mondom, hogy a Burton féle filmek után pont jól esett egy másik nézőpont, egy amolyan "ilyen is lehetne" világ. Már-már elhiszem, hogy Chicagoban tényleg van valaki, aki egy fekete tankkal rója esténként az utcákat. Najó, talán nem.:D

Viszont eszembe jutott a pillanat, amikor megimádtam a Beginst és ezzel az új sorozatot. A leges-legvégén, mikor Batman félvállról odaveti Gordonnak: Utánanézek.
Ha nem is folytatták volna, akkor még a Burton film elé is beillene film.
Az az egy szó és már került is a TOP-Listámba a film :D

A 3. rész meg szerintem is el fog maradni a TDK szintjétől, történetben és dramaturgiában nehéz is lenne felülmúlni azt. Úgy vélem, egy Begins "féle" részt fogunk kapni. És ez nem is lenne baj.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.22. 12:43:49

@4ndris: a tdk-ban arkham???? csak egyszer említik meg?!?!
A gyilkos tréfa szintén sehol nincs benne.

Joker első megjelenése 1940ből meg long halloween inkább visszaköszön, mint az általad említett kettő.
illetve volt egy sötét detektív mini nah az van még benne a filmben.

Ledger azt nyilatkozta, hogy az ő jokerének az a két képregény volt az inspirálója, de a történethez semmi köze.

Legalábbis én nem láttam motívumot belőle, te hol?!?!

4ndris 2011.12.22. 13:24:29

@doggfather: Nem konkrét utalásra gondoltam, egyszerűen csak Batman és Joker viszonyára, ebben a két képregényben van nagyon hasonlóan árnyalva ez a dolog (számomra), arra gondoltam hogy támpont lehetett mind Heath alakításához ahogy Te is mondtad, mind pedig kettejük kapcsolatának ábrázolásához, hogyan egészítik ki egymást, az egyik létezése hívja elő a másikat stb. Valóban a long halloween is lehet hivatkozási alap egyébként.
Az Arkham pedig szerintem szintén hatással volt a történetre, egyszerűen csak komolyságában hasonló (persze ez túl egyszerű így), + egy-két lehet csak számomra vonható párhuzammal, szemkiszúrás-magic trick (igaz a képregényben csak ígéret), Batman kétkedése, önfeláldozása a végén ahogy visszafut és Kétarcra bizza a döntést... De ezt csak én állítom:) Maga az elmegyógyintézet szerintem a 3. részben játszhatott volna nagyobb szerepet, ha Joker még visszatér... Nyilván ez így nem fog bekövetkezni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.22. 14:14:21

érdekes, hogy nolanra azt írtátok többen is, hogy kevésbé képregényes, hanem reálisabb, jobban elrugaszkodik.

Ugyanekkor az ő filmjeiben egyértelműen képregénybeli történeteket lehet felismerni, előtte nem volt konkrét történet, csak a szereplőket vette át mindenki.

4ndris 2011.12.22. 15:09:33

Nem tudom láttam-e már igazán "képregényes filmet", Burton művei kétségkívül árasztottak egy sajátos hangulatot, de hogy a képregényhez közelebb álltak volna-e, arról nem vagyok meggyőződve... a lényeg szerintem hogy filmként működjön és igényes legyen na meg persze tartsa tiszteletben az alapanyagot.

Szativolution 2011.12.22. 16:22:22

Igazán képregényfilmnek a Sin Cityt és a 300-at mondanám, na és persze a Watchment.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.22. 17:26:41

Kitettem a poszt linkét a Témákhoz, a Filmes Naplónk alá, agy könnyebben elérhető lesz a későbbiekben.

mr.roper 2011.12.22. 18:13:04

az én kedvencem a Batman Visszatér, engem pubi korom hajnalán kb. ért ez a kellemes Burton-féle megrázkódtatás, letaglózott a képvilága az 50' éveket idéző színkavalkádjával, viktoriánus-neogótikus épületeivel, groteszk, szinte a szocialista eszményképet idéző groteszk szobraival, az expresszionizmust megidéző Pingvin figurájával, konkrétan a Christopher Walken által megformált Max Schreck neve pedig köztudottan a Nosferatut alakító némafilmszínészre való utalás-név azonosság- a szado-mazó Macskanő akit máig csak Michelle Pfeiffer alakítása révén ismerem el létjogosultságát a képregényfilmek világában :-))) (talán most majd Anne Hatthaway is meg fog győzni:D)és persze a kőkemény Vörös Háromszög cirkuszi banda....áhhh! csak csapongok...aztán a második kedvencem a Burton első Batmanja, harmadik helyen a The Dark Knight Nolan-től, majd ....és most ne ostorozzatok meg, de a Mindörökké Batman is eléggé nézhető darab számomra...:-) ami kiesett az természetesen a Batman és Robin. Nah, az majdnemhogy nézhetetlen szerintem.szóval negyedik kedvenc a Batman Begins...csak hogy javítsak a Batman Forever után.:-)))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.22. 18:14:59

@koimbra: köszi éppen kérni akartam.

@mr.roper: mármint 5ik a begins, ha a mindörökké is ott van, nem?! :D:D

mr.roper 2011.12.23. 07:43:01

@doggfather: elcsesztem!:-) mindkettő a negyedik helyen van, döntetlenben...:-))

nikodémus 2011.12.23. 10:23:44

Engem ebben az újkori Batman-trilógiában az izgat leginkább, hogy miképp képes Nolan a képregényes (és így a valóság árnyaltságától eléggé idegen) mítoszt úgy realizálni, hogy közben érvényes mondanivalója legyen bűnről, megszállottságról, bosszúról, megváltásról. És véleményem szerint Nolan elég jól képes erre. :-) A sima képregényfilm (van a hős, vannak a gonoszok, megküzdenek, a hős győz, majd a "jó nővel" az oldalán villog a tömeg előtt) egyszerűen nem érdekel, túlnyomórésze semmirevaló popcorn.

Nolan gyakorlatilag Batman monodrámáját építi filmjeiben (a többi szereplő mind csak kellék ehhez). Ez a Beginsnél egyértelmű (kétségkívül ő van a középpontban), a TDK-nál nem annyira, de ha megnézzük az ellenfeleket, mindjárt nyilvánvalóvá válik. Joker egy "őselem" motivációk, célok és kiszámíthatóság nélkül, ilyen a valóságban nincs (más kérdés, hogy HL ijesztően valósághűre festette a figurát), Harvey Dent pedig egy két lábon járó erkölcsi példázat ("ne légy olyan sokáig hős, hogy egyszer csak azt vedd észre magadon: te vagy az ellenség"). Hiába a sokszálú, fordulatos történet, a káosz növekedése, a TDK-ban igazán ez izgalmas: hogyan reagál Batman ezekre a kihívásokra. Az egyikkel kapcsolatban végig vívódik, megölje-e, ezzel átlépve a saját maga felállított morális szabályt (Joker), a másikkal kapcsolatban pedig csúnyán csalatkozik előzetes reményében (HD), míg végül feláldozza magát helyette.
A harmadik részben várhatóan lelkének teljes pusztulásával való szembenézés lesz az igazi feladat (hogy elfáradt, hogy vér tapad a kezéhez, hogy elbukott szerettei megvédésében stb.).

nikodémus 2011.12.23. 10:28:59

Burton verziója gyakorlatilag a neogót hangulatra épít (megjegyzem: jól), karakterei panoptikumfigurák (árnyalás nem sok van), története érdektelen. Az első részben lett volna potenciál (érdekes Batman és Joker "egymást-teremtése", még akkor is, ha megváltoztatta Batman képregényes eredetét), de kihasználatlanul maradt.

Joel Schumacher filmjeire pedig nem érdemes szót vesztegetni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.23. 10:34:02

Érdemes elgondolkodni azon is, hogy a stúdió megpróbálja-e a Nolan által bemutatott világot kibővíteni. Biztosan, hiszen az Igazság Ligáját is meg szeretnék csinálni és jön a Superman film is.
És mivel a Superman mögött Nolan téblábolt, tanácsokat osztogatott, nem kizárt, hogy a Dark Knight Rises után megpróbálnak utat törni Metropolis felé.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.23. 11:30:33

@nikodémus: írtam már én is, hogy Burton Batman-e csak egy alibi volt, hogy a saját látványvilágát megalkothassa, de nála mindig ez a helyzet, a látvány a lényeg a történet, a szereplők majdnem csak másodlagosak.

bbbarniii 2011.12.23. 20:34:15

A Tim Burton-féle 1989-es Batman-t gyermekként imádtam, és, habár mára már annyira nem nyűgöz le, még mindig egy jól megkreált szuperhősmozinak tartom.
A második túlságosan sötét tónusú volt, a harmadik film nevetségesen gyermekbarát koncepciója szintén hidegen hagyott, a negyedik filmet pedig szerintem be sem kell mutatnom.

A Begins nagyon túlértékelt, viszont a Dark knight nagyon jó volt. Az előzetes alapján a harmadik "új" film egész jónak tűnik, eddig nagyon várós.

"Ha Gothamből csak por és hamu marad... megengedem, hogy meghalj." Állat.

nikodémus 2011.12.25. 19:05:26

@doggfather: "írtam már én is, hogy Burton Batman-e csak egy alibi volt, hogy a saját látványvilágát megalkothassa, de nála mindig ez a helyzet, a látvány a lényeg a történet, a szereplők majdnem csak másodlagosak."

Ezért nem is tartom kiemelkedő rendezőnek. Legjobb filmje (A nagy hal) pedig kivétel, hiszen ott van rendes történet és jellemfejlődés is.

nikodémus 2011.12.25. 19:11:03

@koimbra: "Érdemes elgondolkodni azon is, hogy a stúdió megpróbálja-e a Nolan által bemutatott világot kibővíteni. Biztosan, hiszen az Igazság Ligáját is meg szeretnék csinálni és jön a Superman film is.
És mivel a Superman mögött Nolan téblábolt, tanácsokat osztogatott, nem kizárt, hogy a Dark Knight Rises után megpróbálnak utat törni Metropolis felé."

Lehet, de ha a stúdiónak van egy kis esze, megvárja a Superman és a rivális Avengers fogadtatását, és attól teszi függővé a továbbiakat. A Zöld lámpás nagyon csúnyán elbukott (megérdemelten), a többi DC-s hőssel nincsenek sehol, s bár nagy úr a pénz, de talán valakinek eszébe jutnak kreatív/művészi szempontok is...

Olyat el tudnék képzelni, hogy a TDKR végéhez lazán kapcsolódva egy Batman Beyond-jellegű, képregényesebb filmtrilógiába kezdenének - és azt össze is lehetne kapcsolni egy majdani JL-filmmel.

De - hangsúlyozom - érdemes lenne megvárni mindezzel Marvelék nagy konvergáló kísérletét, mert annak - a látszattal ellentétben - még korántsem garantál a sikere.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2011.12.27. 15:16:35

Na jó, én a wikiről tudtam meg, hogy Bane karaktere már a Batman és Robinban is szerepelt (de tök úgy emlékszem, hogy ott nem így hívták).

L'Angelus 2011.12.29. 12:14:41

West, Keaton, Kilmer, Clooney, Bale.

Harisnya, Gumi, Gumi, Gumi, Kevlar.

Mese92 2012.01.04. 07:16:37

Val Kilmer. De nekem a Mindörökké Batman a kedvencem. Keaton-t is nagyon csíptem. Clooney hááát, egynek elment, igaziból maszk nélkül alig flangált, a ruhája meg neki volt a legröhejesebb. Bale-t Fekete-Ernő Tibor miatt tudtam megkedvelni, ő totálisan jófej és mégis szenvedős Batman.

Suberman 2012.02.27. 15:32:07

Először is Üdv mindenkinek!

Tiszteletben tartom mindenki véleményét, (remélem az enyémet is tiszteletben tartja majd mindenki) mindenkinek más tetszett és mást tart a legjobbnak. Most leírom a saját kis értékelésemet hátha valaki egyetért velem :)

Hogy szerintem ki volt a legjobb Batman és miért?

Nálam egyértelműen Michael Keaton nyert, utána pedig Val Kilmer szerepel, végül Bale a Begins miatt.
Szerintem Keaton játszotta el azt a Bruce Wayne-t akit a képregények és eredeti(!) rajzfilmsorozat bemutat.

“Az Anders által megnevezett művekben Batman hatalmas akaraterővel és önfegyelemmel rendelkezik, tudatában van erejének és képességeinek. Bizonyítani akar, egyszerre saját magának és az egész világegyetemnek, hogy kész szembeszállni a halállal és a félelemmel, bármilyen formát is öltsenek ezek. Mivel Batman saját felsőbbrendűségét akarja bizonyítani a halállal szemben, így ő maga nem gyilkol, még önvédelemből sem. Bár becsüli az életet, nem riad vissza attól, hogy fájdalmat és szenvedést okozzon azoknak, akik véleménye szerint arra rászolgáltak. “

A véleményem Joker karakteréről:

A Tim Burton és Jack Nicholson által összehozott Joker az valóban Joker volt! A Sötét Lovagban eljátszott izé pedig szerintem minden volt csak nem Joker. Idézek pár dolgot, hogy miért nem:
- "Jack Napier kisstílű bűnöző volt, ám amikor beleesett egy mérgező vegyianyagba, kinézete eltorzult, szája állandó vigyorrá változott át."

- "A legtöbb esetben lila öltönyben, zöld hajjal és fehér arccal láthatjuk, miközben szinte folyamatosan vigyorog, és persze rengeteget nevet."

De még tudnék mondani jópár dolgot, hogy még mi nem tetszik vele kapcsolatban.

Igazából erről nem Nolan tehet, hanem Frank Miller a DC univerzum újragondolója, akinek ötletei révén Batman nem alapítótagja az Igazság Ligájának sem, sőt Supermannel sem olyan a viszonya sajnos...

Engem lehet fikázni ezért, lehet ellenvéleményezni, egyet nem érteni... DE! ez szubjektív...

L'Angelus 2012.03.02. 23:30:50

Májusig nincs új trailer.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.13. 16:52:22

akkor, hogy itt folytassuk, ahogy koimbra kérte.

Jót tett Batmannek, hogy realizálták egy kicsit, főleg abból az irányból ahova vitték a 4ik batman filmben.

lehet, hogy egy kicsit átesett a ló túloldalára, de akkor is.

@Suberman: Miller a legjobb dolog ami Batmannel történt.

Shyllard 2012.04.13. 17:23:51

Szerintem amúgy meg még Killer Crock-ot meg Poison Ivy-t is képesek lennének beletenni a Nolan-univerzumba (tudom, hogy nem lesz ilyen, sak little2 hszére reagálva) mert én pl Bane-t sem tudtam elképzelni hogy lesz ez és az eddigiek alapján úgy tűnik mégis sikerült őt is. Jó mondjuk neki ott van a katonai stratéga gondolkodása és gondolom itt a filmben inkább ezt, mint az erejét fogják kiemelni, de sztem leegyszerűsítve mindenki beleférne Batman ellenfelei közül pont azért, mert mindnek van valami reális oldala, most így hirtelen csak Solomon Grundy az, akire azt mondanám, hogy lehetetlen hogy beleilleni a filmbe.

Abban azért egyetértek, hogy ez a Batman hülyén festene egy Green Lantern-nel, meg Superman-nel az oldalán, de sztem jó ideig akkor sem kéne újraindítani a Batman-szériát, nem muszály úgy csinálniuk a Justice League filmet, mint a Marvel Avengers-ét, megvagyunk mi előzményfilmek nélkül is. Esetleg, ha Snyder Superman-je sikeres lesz, talán odaadják neki a JL filmet :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.13. 17:29:58

JL film nélkül is van élet.
ha jó filmeket csinálnak szólóban akkor nem kell feltétlenül csapatfilm.

Majd kiderül az Angyaloknál, hogy lehet e ennyi szereplőt filmre vinni.
Az x-men filmek tanulsága, hogy nem lehet.

Shyllard 2012.04.13. 20:22:18

@doggfather: Sztem az Origins és a 3. X-Men film egész jól működött

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.07. 09:27:11

ki mit tippel, lenyomja e batman az Angyalokat???

mármint nyitóbevétellel??

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.07. 09:36:40

@doggfather: A reboot csak 6 millióval kezdett jobban, mint a gyalázatos Batman és Robin, a második már 158 millával. Ebben azért erősen benne volt az a hype is, hogy Ledger mennyire jó Joker. És hát azt a filmet talán még jobban szerették, mint az elsőt. Én azt mondom, hogy egy 180 milliós hétvége simán benne van, hiszen egy olyan franchise-ról van szó, amelynek egyes részei között nem kell 5-6 évet várni és a második rész ott volt a szeren.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.07. 09:50:50

@koimbra: szerintem ezen okok miatt, meg mert a tdk kultfilm lett van esély, hogy lenyomja az Angyalokat.

Főleg ha elkezdik rendesen promózni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.07. 09:54:50

@doggfather: Nem kizárt, viszont a Bosszúállók mellett szól a 3D-s emelt jegyár. Ez szerintem pluszban akár 30 millát is jelenthetett. Batman pedig nem fog 3D-ben szárnyalni.

little2 2012.05.07. 10:59:49

Én már egy éve mondtam, hogy a Bosszúállóknak meglesz az egymilliárd, a Batman 3-nak meg nem lesz meg, mert nincs többé Heath Ledger faktor. Asszem Benimannal vitattuk ezt meg.
A 600 milla hazai fronton a Bosszúállóknak azért nem biztos, hogy meglesz, a Potter se ért a közelébe se az erős nyitányával. Azért jól időzítette a Titanic, hogy feljebb kapaszkodott.:D

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2012.05.07. 11:58:46

@doggfather: szerintem esélytelen, nincs akkora közönsége (150 körülire tippelnék)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.08. 11:32:07

@dzsoni szánsájn: Angyalok népszerűbbek, mint Batman így gondoltad?

Colonel27 2012.05.12. 17:32:55

Én a régi Batmaneken nőttem fel, valahogy nem veszi be a gyomrom a Nolan/Miller újragondolásokat, sem a DC-s új világot.
DC rajongóként, a Marvel-t kell hogy dicsérjem, mert ők meghagyták a szuperhőseiket úgy, ahogy azt eredetileg megalkották.
The Dark Knight-tal új szuperhőst alkottak meg, akinek a második beceneve véletlenül pont Batman...
Ugyanez a véleményem a The Man of Steel-ről is, az már nem lesz Superman!

bbbarniii 2012.05.12. 18:40:29

Szerintem a konklúzió valahogy így fog lejátszódni:

Batman nyolc éve nem tesz igazságot Gotham városában, mivel a rendőrség őt gyanúsítja (és feltehetően üldözik is) Harvey Dent gyilkosságában. Azonban vissza kell térnie, mert egy Bane nevű sorozatgyilkos terrorizálja Gotham-et, és egyenként pusztítja el a várost, és annak legfontosabb (majd később nem olyan fontosabb) polgárait. A két híd és a futballstadion felrobbantása után szerintem Batman akcióba lép, azonban Bane eltöri a lábait, megkínozza, és mentálisan végez vele. Bruce visszavonul. Ahogy Macskanő is, látva, hogy a város legújabb szuper-bűnözője mit tett a sötét lovaggal. Batman viszont némi tréning és eltört lábainak rendbetétele után visszatér, Lucius Fox segítségével új fegyvereket készít, és Macskanővel közösen a szart is kiverik Bane-ből, Batman pedig ismét visszavonul. Ezúttal örökre. VÉGE.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.24. 10:11:35

Már csak nagyon keveset kell aludni tényleg. :D
süti beállítások módosítása