Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

World Trade Center -kritika

2007.11.20. 11:01 koimbra Szólj hozzá!

Az unalom romjai alatt


Szeptember 11, volt baj, nem kicsi. World Trade Centerbe csapódott két repülőgép, amelyek aztán össze is omlottak. Oliver Stone nyúlt a témához, régebben még tudott jó filmeket gyártani, de a legutóbbi Nagy Sándor enyhén is szólva pocsék volt. És ez az alkotása, ha genyó akarnék lenni, azt mondanám, hogy unalmas és felesleges, no meg rossz. Na jó.Ez a film rossz!

 

Mikor becsapódnak a gépek a helyszínre küldik a rendőrséget, tűzoltókat, meg minden ehhez hasonló csapatot. A történet két főszereplője John McLoughlin (Nicolas Cage ) és William Jimeno (Michael Pena) is ott nyomul a tornyokban , a későbbiek folyamán a tornyok romjai alatt, a romok meg rajtuk. Szenvednek, ahogy mi is. Az unalomtól. Beszélnek, kitartanak, néha képzelegnek. No és még Jézus is megjelenik frissítő ásványvízzel. Közben meg azért még ráadásként flashback-elnek is. Mint láthatjuk egyszerű emberek ezek, szép , nagy érzelmekkel. Csodás.  No és nem jön se Schwarzenegger , se Stallone , hogy egymaga arrébb pakolja a törmeléket.

 

A hazafiasság is megvan, mert az kell. Komor tengerészgyalogos is akad, aki a film végén közli, hogy elmegy bosszút állni. Éljen.

 

De azért a vége happy end, nehogymá’ meghaljon a nagy Nic Cage , aki (velünk együtt) szenvedett több, mint két órát.

 

De marad kérdés a végére. Mi történt Oliver Stone-nal? Jó filmeket alkotott anno, aztán a Nagy Sándor mégnagyobb buktája után csinál egy patrióta filmet. És az összeesküvés elméletek? Öregszik biztos. Szomorú.

 

Ez a film jobb is lehetett volna, az első 20 perc még okés, de utána már…

 

 

 

Értékelés: 11 %


Büdzsé: 65 M $

Amerikai bevétel: 70 M  $

Összbevétel:  163 m $

 
 

Szereplők:Nicolas Cage (John McLoughlin) Michael Pena (Will Jimeno) Jay Hernandez (Dominick Pezzulo) Maggie Gyllenhaal (Allison Jimeno) Maria Bello (Donna McLoughlin) Stephen Dorff (Scott Strauss) Jude Ciccolella (Fields nyomozó)

 
 
Rendező:Oliver Stone

Címkék: iromány dráma 10 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr14235424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása