Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

WarGames-Háborús játékok (1983)

2007.12.10. 17:34 koimbra 1 komment

Mostanában tucatszám jönnek ki a háborús számítógépes játékok, követni se lehet, talán csak egy főkocka(játékos) tudja számban tartani, ha még nem játszották szét az agyukat.

 
 

David Lightman (Matthew Broderick) is kissé játékfüggő, szabadideje (és iskolaidő) egy részében a közeli boltban játszadozik a gépeken. Mellesleg olyan hacker -féle is, otthon a számítógépén olyan programot futtat, amivel megtudhatja mik azok a játékok, amik még nem jelentek meg, de már lehet vele játszani. A gép kidobja a listát,aminek alján ott található egy világháborús is. Legalábbis Ő ezt hiszi, ugyanis a Norad ( nemzetvédelem) most cserélte le a teljes állományt, ami ahhoz kell, hogy ha baj van, akkor megnyomják a gombot és elfordítsák a kulcsot. Helyettük egy szuperszámítógépet raktak be, ami teljes ellenőrzés alatt tarthat mindent és még tanulékony is. David megfejti a programhoz a jelszót és játszani kezd-Amerika a Szovjetunió ellen. Persze egyből áll is a bál a főparancsokságon, mivel a kijelzők rakétákat, atomtengeralattjárókat és vadászrepülőket észlelnek. Persze a számítógépet leállítani lehetetlen, győzelemre programozták, mellesleg nem tud különbséget tenni szimuláció és valós helyzet között.

 

Matthew Broderick a főszereplő, ez volt a második mozifilmje és hatalmas sikert könyvelhetett el. Karrierje eléggé hullámzik, leginkább a Godzillából emlékezhetünk rá. A kötelező jó csaj Ally Sheedy, aki akkoriban szerepelt pár híresebb alkotásban (pl. Rövidzárlat) és habár még mindig aktívan szerepel, nagyobb, ismertebb szerepeket nem kap.

 

John Badham akkoriban szintén felkapott rendező volt, neki köszönhetjük a Kék Villámot(„egyszer elkaplak”) és a Rövidzárlatot vagy a Zsarulesen-t. Utolsó mozis filmje a Halálugrás volt, mostanában inkább sorozatokat rendez (Heroes, Las Vegas).

 

A WarGames-t már régóta szerettem volna megnézni, örülök, hogy sikerült. Legfőbb erénye, hogy habár a nukleáris holokauszt lehetőségét mutatja be , mégis a hidegháborús téma nem olyan erőteljes, nincs merev, az oroszok gonoszok felfogású tábornok és a konfliktust mindenképpen próbálják elkerülni.

 

A számítógépeken és egyéb eszközökön a mai ember elmosolyodhat, de végül ebben a korban a mozifilmekben szinte mindenhol ugyanilyen felszerelést láthattunk (ha még emlékszik valaki:))


 

Értékelés: 75 %

Büdzsé: 12 M $

 

Amerikai bevétel: 79,6 M $

Címkék: háború klasszikus thriller iromány 75 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr76259366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása