Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Halloween (Halloween-2007)

2007.12.16. 18:12 koimbra 4 komment

Ami beteg, az kérem beteg

 
 

A horrorfilmeket azért szeretik gyártani főleg, mert olcsóba kerülnek és ha rácuppan a nép, akkor lehet hozzá egy vagonnyi folytatást csinálni. A Fűrészből évente megkapjuk az adagot, Chucky is jelentkezik pár évente egy mozival és vannak akik nagy crossover-ben (Freddy vs Jason) szaporítják a hullák számát

 

John Carpenter hozta el Halloween-t a mozikba 1978-ban. A jóember ezután volt igazán csúcson , olyan alapokat tett le a horror véres bugyraiba , mint a Dolog vagy a Menekülés New Yorkból. Hát hogy a fenébe ne jutott volna eszébe valami okosnak, hogy elővegyék a Halloween filmet? De nem bánom most, kivételesen. Sőt nem is igazán szó szerinti feldolgozás, az alapanyagot nem kockáról kockára forgatták le, hogy ugyanolyan legyen, mint az eredeti, hanem szabadabban értelmezték.

 

Michael Myers gyerekkorában megzakkan. Nincs min csodálkozni, a nevelőfater egy bunkó, a húgát nem igazán érdekli, a suliban is csak kötekednek vele, egyedül az anyja ki próbál valamennyire törődni a gyermekkel, de ő meg folyton veszekszik a mostohaapuval. Michael kezébe veszi hányatott sorsát saját elképzelései szerint, fejére maszkot húz, eszközökben nem válogat, baseballütő, jó nagy kés, vastag fadarab. Később persze kedvence a hosszú pengéjű kés lesz. Szóval rövid időn belül bevégzi az apupótló, a nővér és annak barátja. Elmegyogyó intézetben cseperedik fel , szép szál legény lesz belőle, aztán egy sötét nap kiszabadul és visszatér szülőfalujába, hisz még van egy befejezetlen ügye: a húga még él.

 

A színészeket a B és C kategóriából válogatták össze, de ez nem azt jelenti, hogy rossz alakításokat láthatunk. Mindenki kihozza magából a jót (esetleg legjobbat). Minek köszönhetjük ezt? Talán a producerek mondhatták azt, ha valakivel baj lesz,akkor este meglátogatja a mumus?

 

A kissráctól a hideg futkosott a hátamon. Vannak gyerekszereplők, akiktől nem tudunk félni és valahogy nem érti az ember, hogy miért nem intézik már el két taslival a bamba arcát. Ilyen például az Omen feldolgozása, ahol a gyerkőc nem nézett ki riasztóan egyáltalán. De itt...a sráctól sokkot lehet kapni. A felnőtt változata meg hátborzongató dettó.

 

William Forsythe abszolút fantasztikus az apa szerepében, Udo Kier pedig már rutinból szerepel ki tudja hányadik horrorfilmjében. Danny Trejo-nak most kivételesen nem kemény szerep jutott, de megoldja.A rendező felesége Sheri Moon is itt van nekünk, jól néz ki, szerepe kicsi Malcom McDowell pedig biztos meglepődött, hogy ismét mozifilmben szerepelhet. A pszichiáter szerepe illik rá és örülünk ennek a film végén, mert a játékidő alatt  folyik a brutality. Scout Taylor-Compton a felnőtt húg szerepében látható, ő valahogy nem lett olyan termetes, mint bátyja, futnia és sikítania kellett főleg.

 

A rendező Rob Zombie egy cseszettül nem normális ember, ezt már mondtam róla az előző műve, The Devil's Rejects, megtekintése után, most megint sikerült telefröcskölni a vásznat vérrel. Halál és agónia mindenütt. A metál zenész megalkotta az év horrorját. Félelmetes, kegyetlen, véres és beteg.

 

Felötlik bennem egy fantáziakép,miszerint Zombi a forgatás után felrakta csizmáját a pulta, előtte üveg whiskey , szájában cigi, kezében gitár , mocskos mód vigyorog és így szól: Így kell csinálni bazdmeg...majd a véres késsel odakarcolja a nevét a második rész szerződésére.

 

 

 

 

 

 

Büdzsé: 15 M $

 

Amerikai bevétel: 58,2 M $

 

Eddigi összbevétel: 72,4 M $

Címkék: horror halloween iromány 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr49266032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_gia · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/266032 2007.12.16. 20:34:05

A kislány nagyon kemény:))) Szemrebbenés nélkül lemészárolja "apucit-anyucit":D

jamesb · http://filmhirek.wordpress.com 2007.12.17. 15:54:27

Nekem bevallom, az év egyik nagy csalódása volt a film. A Carpenter féle eredeti után valami kreatív hentelésre számítottam Zombie-tól, amit aztán meg is kaptam, csak éppen az izgalom meg a feszültség veszett ki a filmből. Lehet bennem van a hiba, de én egyáltalán nem tudtam beparázni a kissrác alakításától, mondjuk Tyler Mane-től se.

Barbi 2007.12.22. 18:57:31

AAA :(((( Én még ezt nem is láttam :(((
süti beállítások módosítása