Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nsane fikáz rovat - Halloween

2007.12.26. 10:21 koimbra 1 komment

SPOILER van benne rendesen



Öszintén megmondom én sose tartottam számon – még ha emiatt meg is lehet kövezni – hogy Jason, Freddy, meg ez a Myers csávónak hogy vannak a filmjei, de ha jól sejtem ez ilyen visszatekintés lenne, amikor még kicsi volt Michael Myers.

 

Na lássuk mi tetszett és mi nem.

Most szólok hogy az egész egy nagy büdös SPILER innentől kezdve.
A film elején a családi jelenet valami fantasztikus, mintha csak a saját családom láttam volna amikor kicsi voltam. Annyi különbség talán volt hogy az én hörcsögeim maguktól döglöttek meg, azaz felfalták egymást, nem én nyírtam ki őket.


A kisgyereknek amúgy akkora downkóros buci feje van, hogy elmehetne pékségbe búrkifli sablonnak, ilyen fejjel lehet én is tömeggyilkos lettem volna. A film eleje amúgy tökrendben van, onnantól kezd baromság lenni, hogy a pszichológus csávó faggatja az ideggyógyban. Eleve mi az, hogy adnak neki cuccokat, hogy maszkot csináljon, meg miért nem dúrták le a haját nullás géppel jó Scofieldosra?

 

A srác ugye egyre inkább bekattan, mondta is a dilidoki, ennek ellenére persze hogy otthagyják egyedül egy törékeny ápolónővel, meg fém evőeszközzel azt, aki korábban kinyírta az egész családját. Jellemző…

 

Itt kitérnék arra, hogy a maszk valószínű azért is kellett, mert így dublőr játszhatta el a gyilkolós jeleneteket. Elvégre akár színész valaki akár nem, ha egy ilyen fiatal gyerekkel eljátszatják – és felvetetik újra és újra – hogy ö egy sorozatgyilkos, hát pszichológus legyen a talpán aki megmagyarázza a forgatás után, hogy ö nem az… Durva is lenne hogy megkapná a millió dolláros gázsit, aztán levadászná a büszke rokonságot a filmbemutató után :-D

 

Vissza a filmhez: A kiscsávó ugye soha nem kondizott, nem nyomott fekve, nem húzódzkodott fel, legalábbis a rendező ezt nem tartotta fontosnak, annak ellenére, hogy 15 év elteltével egy nagy downkódors debella állat lett a gyerekből, aki félkézzel agyonvág bárkit.

 

Ez főleg akkor lesz lényeges, amikor a két magasan képzett szociális munkás úgy dönt, hogy a móka kedvéért Michael szobájában erőszagolnak meg egy gyogyós csajt. Mindketten tudják hogy Michael nem négerből fehérre változott bőrszínű gyerekmolesztáló előadóművész, és nincs beszélő fekete autója sem, hanem ö bizony egy beteg agyú gyilkos állat, aki a cellájában szabadon mászkálhat nincs megbilincselve, lekötözve stb. Ennek ellenére ez a két csávó Aragornt megszégyenítő bátorsággal bemegy hozzá. Jellemző ez is…


Lássuk a film végső nagy hentes jelenetében a horror kliséket:

A csaj megdöfi Michaelt mint a malacot, aki kifekszik. A csaj persze hogy azonnal menekülni próbál, majd rájön hogy az ajtó zárva, az ajtó mögött rács, az mögött mit tudom én mi, ahelyett hogy ha már egyet beleszúrt, adott volna neki még 2-3 döfést és akkor nincs miért menekülni. De nem, a nők már csak ilyenek, menekülnek, bele egy üres medencébe, ahol természetesen kiabálni kell mint az állat, nem kussolni, hagy tudja a gyilkos hova kell menni.

 

Itt kiderül az is hogy Michael nem csak egy kigyúrt állat lett az elmegyógyon töltött 15 év alatt, hanem golyóálló is.

 

Majd ismét a szokásos klisék: Az áldozat néni szerez egy pisztolyt. Nem ám, hogy rálőne a gyilkosra, inkább menekülőre fogja, hogy minél nagyobb eséllyel ejthesse el a fegyvert, vagy kaphassa el a lábát a gyilkos, vagy ami a kedvencem, hátrafelé a semmibe ellövöldözze az egész tárat. Itt szerencsére egyik sem történik meg, azon kívül, hogy a csaj ahelyett, hogy csendben maradna sikongat, nyikor, hogy folyamatosan jelezze a búvóhelyét Michaelnek. Amikor aztán ki lett üldözve a világból a csaj, szét lett verve, alig áll a lábán, célozni a lehető legkisebb eséllyel tud, akkor rájön, hogy talán használni is kellene valamire a fegyvert. Bumm! Vége a filmnek.

Címkék: nsane fikáz

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr22275255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juditttt 2007.12.26. 12:09:43

Hát ez marha jó:D
süti beállítások módosítása