Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hajlakk (Hairspray) -2007

2008.01.27. 22:18 koimbra 1 komment

 

Táncikálós-éneklős filmet kéne csinálni. Hogy is lehetne hozzákezdeni? Legyen remake, hisz az divat mostanság, a Hairspray jó lesz. John Travolta legyen az egyik főszereplő, a kövér kislány kövér anyja. Ha Martin Lawrencenek és Eddie Murphynek bejön a felhájasítás és a kövér női szerep. Meg különben is van már tapasztalata a tánc-és éneklésben, ott volt a Grease vagy a Szombat esti láz például. Tegyük bele Zac Efront a High School Musicalből, biztos örülne ha egy mozifilmben játszhatna. Christopher Walken meg szintén bizonyított már, elég csak megnézni Fat Boy Slim videoklippjében hogy ropja, no meg egy ideje csak vígjátékokban nyomja. Ráadásként Michelle Pfeiffer, aki 50 évesen is tündököl, a Grease második részében is szerepelt. James Marsden pedig az X-Men szemüvege nélkül is jól elvan, énekelni is tud, a Bűbájba is leszerződtették.

 

John Waters 1988-as filmjét dolgozták fel valószínűleg a fennti gondolatmenetet követvén. A 2007-es remakeből azért kihagyták pár dolgot, ezt-azt megváltoztattak. mivel Waters otthon volt a botrányokban és kegyetlenül ironikus volt. De nem tettek kárt ezek a megváltoztatott dolgok a Hajlakkban, kifejezetten élvezhető lett. Tánc, éneklés minden mennyiségben, a dallamok bekúsznak az ember fülébe és ott az agytekervényeken végigszáguldanak. Jó a hangulata és pár paródia elem is megtalálható benne.

 

A történet az 1960-as években játszódik, a tévében megy a rock and roll és a tánc. Tracy Turnblad kicsit kövér, kicsit testes és minden vágya hogy bekerüljön a Corny Collins Show-ba. Azonban pár fejesnek nem tetszik a gondolat, hogy kövérek is táncikálhassanak a showban, ugyanígy vélekednek a négerekről is, bár nekik megvan a havi egyszeri szereplési lehetőségük. De Tracy nem adja fel a vágyait...

 

Idén érkezik a Mamma Mia, ami egy musical alapján készült, én már látatlanban is megszavazom neki, hogy az év egyik legjobbja lesz.

 

 

 

Értékelés: 70 %

 

Előállítási költség: 75 M $

Amerikai bevétel: 118,8 M $

Összbevétel: 200,5 M $

 

Az viszont biztos, ha egy ilyen Jonh Travolta-féle hajlakkbeli figurával találkoznék este sikítva menekülnék.

 

Szereplők:

John Travolta (Edna Turnblad)
Nikki Blonsky (Tracy Turnblad)
Amanda Bynes (Penny Pingleton)
Christopher Walken (Wilbur Turnblad)
Zac Efron (Link Larkin)
Elijah Kelley (Seaweed J. Stubbs)
Queen Latifah (Motormouth Maybelle)
Michelle Pfeiffer (Velma Von Tussle)

Címkék: musical iromány vígjáték 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr41314103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miecs 2008.01.27. 22:34:34

Juj nekem ami a legjobban fájt a filmben az John Travolta... Mivel eredetileg a 88asban Divine játszotta Edna-t és az számomra felejthetetlen és felülmúlhatatlan. Igazat megvallva Travolta nekem hozzá képest ... hm nagyon mááás... nem rosszabb nem jobb de Divine-nal jobban tetszett
süti beállítások módosítása