Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Fűrész 4 X-kategóriás lett

2008.01.28. 22:32 koimbra 3 komment

Hollywoodban már javában az ötödik részt tervezik, nálunk még nem mutatták be a Fűrész negyedik részét. Eredetileg január 10.-én tervezték, hogy Magyarországon a mozikba küldik, de ez nem történt meg. Az új dátum február 7. A Korhatár Bizottság a filmet X-kategóriába, az extrém erőszakos kategóriába sorolta. Az ilyen filmeket a törvény 25 %-os kultúrális járulékkal sújtja (ami alap esetben 3 %), tehát ez azt jelenti, hogy a film bevételnének a negyedét az államnak kell befizetni.

"A KÖH Filmiroda indoklása szerint a Fűrész 4 erőszakossága olyannyira öncélú, hogy az nem tolerálható, ezért moziban még akkor sem lenne szabad bemutatni, ha a néző saját maga dönt arról, hogy mit nézzen meg."

Emiatt a 25 % miatt a Fűrész 4 bemutatása kérdésessé válik, a Motel 2 is X-kategóriát kapott, az is csak dvd-n jelent meg. A Fűrész sorozat minden egyes darabját többen tekintették meg moziban, mint az előző részt, így a negyedikre is valószínű, hogy több ember menne el, mint a harmadikra. Egyelőre úgy néz ki, hogy egy-két mozi fogja csak vetíteni, a vidéki mozik pedig valószínű, hogy nem.

A Lionsgate pedig gőzerővel dolgozik az ötödik Fűrészen. Bemutató 2008. október 24.-én.David Hackl a rendező. Korábban felmerült, hogy az ötödik és a hatodik részt egybe forgatják le. Tobin Bell pedig újra visszatér Jogsawként.


(sg.hu)

Címkék: fűrész miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr53315500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Englishman 2008.01.29. 02:55:19

Nem csak a nyugdíj lesz megadóztatva, hanem a Fűrész stílusú filmek is, ej :S Valaki monnyon le

shadowgun 2008.01.30. 17:31:11

Ó, hogy...monnyanak le mind:)

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2008.10.22. 12:27:10

Jó hogy ezt belinkelted a Fűrész 5-höz, nem is tudtam, hogy van ilyen , hogy X-kategóriás filmeket külön járulékterhek súlytják
süti beállítások módosítása