Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Knight Rider 2008

2008.02.22. 21:43 koimbra 1 komment

 

Én is néztem anno a Knight Rider sorozatot. Emlékszem még egyik csatornáról váltottam át a másikra (nem volt nagy választék, TV1 ÉS TV2) és pont az a jelenet ment, amiben KITT éppen egy versenyen vesz részt. Tudott különféle kunsztokat, fel volt vértezve sok kütyüvel és még beszélni is tudott. Michael Knight (David Hasselhoff) ezzel az ótóval szállt szembe a bűnnel a Jog és Igazság Alapítvány oldalán, ha éppen akcióba lendült hevesen megnyomott egy rakat sosem látott gombot KITT-ben. Az igazság az, hogy a történet másodlagos volt, mindenki a kocsi miatt nézte ezt a sorozatot és nem a sztori meg Hasselhoff szőrős mellkasa miatt. Aztán a videótékában megjelent a Knight Rider 2000 film, amit még követett még egy Knight Rider 2010 (én ezt már nem láttam, Hasselhoff se volt benne). Jó 10 évvel ezelőtt a Knight Rider Team sorozatban már több járművet sorakoztattak fel a rend védelme érdekében. Ezután csend honolt, a tévé azonban még most is adja az eredeti sorozat ismétléseit, ami igen szép nézőszámmal rendelkezik még mindig. Néhány éve azonban mozgolódás támadt, Knight Rider mozifilmről suttogták páran, ezt 2008-ra ígérték. Nos idén valóban befutott a szuperkocsi, csak éppen a sorozat folytatódik. Ettől függetlenül az imdb-n 2010-re mondja a mozifilmet.

 

 

Egy ilyen nagy háttérrel rendelkező sorozatból folytatást csinálni nem nagy kunszt, adva van már minden ötlet szinte. Kell egy jól kinéző járgány (ki fizet többet?), egy vezető/nyomozó emberi tényezőnek. No meg tulaj meg a szerelő csapat, akik meg küldik szépen missziókra a „kétszemélyes” szupercsapatot.


Szóval adott a nagy tudor, aki éppen egy szuperfontos programban vesz részt (öreg ficak otthon egyedül), de jönnek a rossz fiúk a cuccost és a kódot akarják. Mivel nem sikerül megkaparintani szétnéznek a kégliben, több érdekes szerkezet szemrevételezése után a garázsban kötnek ki. Itt mi is megláthatunk egy régi ismerőst a Pontiac Trans Am-et, ami nem moccan. Helyette egy Mustang aktivizálódik, ami bátran elmenekül (na jó, be van programozva erre.) Felkutatja az öreg lányát, aki szintén valami nagy agy, majd annak a volt barátjához hajtanak, aki, mint már korábban is kiderül a Mike (Hasselhoff) fia. Így hármasban elautókáznak, megismerjük K.I.T.T.-et, ki-ki kedve szerint elcsodálkozhat miket is tud ez az új járgány (nanotechnológia, na ja, haladni kell a korral).A rosszak mennek KITT után, a jók meg suhannak, miközben KITT lök pár infót azért, a végére pedig minden út összefut.


Gyakorlatilag nincs sztori, a közel 80 perc lényege az lenne, hogy felálljon a nagy csapat, elinduljon az új sorozat. A színészek nem teljesítenek jól, a negatív figurák keménynek néznek, mint Mark Wahlberg, a jó fiúk/lányok közül csupán Deanna Russo erőltette meg magát valamennyire. A főszereplő Justin Bruening elég merevnek tűnt így elsőre, sebaj majd a következő részekben mutathat pár fogást a szereplő ranger múltjából. De végülis mit vártunk? KITT menjen, dumáljon, akciózzon, az igazi sztár itt ő, mint írtam már a csúcsjárgány miatt nézzük majd továbbra is, nem pedig a főszereplők szép szemeiért. Természetesen Hasselhoff is feltűnik egy jelenet erejéig („Én vagyok az apád” -Star Wars jut erről eszembe), aminek külön örülhetünk.


A magyar szinkronra majd azonban kíváncsi lennék, vajon jól választanak-e hangot a kocsihoz? Régebben Versényi László tökéletesnek bizonyult. Az új KITT Val Kilmer hangján szólal meg, így fiatalabb hangot kell majd találni.


A pilot egynek elmegy, nézhető. Nem egy kiváló visszatérés, de nem is fürödtek be a készítők vele, érezhetően a tiniket célozták meg, akik ha elámulnak ezen az első részen, visszatérnek a további epizódokra is. A folytatásokból majd kiderül, hogy váltót nagyobb sebességbe rakják vagy pedig egyesbe visszaváltanak és döcögnek addig, míg a készítők úgy nem döntenek SPM fokozatba kapcsolva eltávolítják a képernyőkről.

 

Értékelés: 60 %



Na és akkor a mozifilmről is pár szó

2006-ban kijött pár plakát

 

 

Itt pedig Glen A. Larson beszám a mozifilmről (2007-es). Egyébként az úriember az eredeti sorozat kitalálója beperelte az NBC-t, mert őt kihagyták a 2008-as sorozatból.

 

 

És a végére pedig nézzük az eredeti KITT legfontosabb funkcióit.

 

Kitt számos műszerrel, védelmi rendszerrel és érzékelővel volt felszerelve. Ezek közül a legfontosabbak a következők:

Mesterséges intelligencia Kitt "lelke". A rendszer kapacitása 1000 Megabyte, és az autó számos funkcióját kezeli. Fő programja az emberi élet védelme.

Hőálló bevonat Egyfajta adalék a Molekuláris Héj mellé, melyet szórófej segítségével hordtak föl az autó karosszériájára. Ez a réteg képes ellenállni óriási hő-behatásoknak, mint amilyennel Michael és Kitt pl. A Tűzgyűrű című epizódban is szembenézett

Turbo Boost (Turbo Üzemmód) Sűrített levegő gyors kieresztésével Kitt képes akár 40 láb magasan a levegőbe repülni. Az ugrás szöge a Trajectory Guidance System segítségével állítható be. A Turbo Boost segítségével Kitt képes volt rövid távon felgyorsulni, ha úgy hozta a helyzet.

Hangmodulátor Kitt egyik legismertebb eszköze, először egy vörös pulzáló fény, majd három vörös függőleges csík, melyek a szavak ritmusával szinkronban vibrálnak. A hangmodulátor külső hangszóróknak is ad hangot, melyet Kitt például kóbor kutyák elkergetésére használ.

Központi Érzékelő Kitt leginkább ismert eszköze, az autó orrán villogó vörös futófény. Ez az összetett érzékelő rendszer széles spektrumban képes jeleket fogni, a vizuális képtől, a hanghullámoktól az infravörösön át a röntgensugarakig mindent. Emellett kiegészítő érzékelők is tartoznak hozzá, mint például a szagelemző.

Üzemmódok Kitt három fő üzemmóddal rendelkezik:

  • Normál Üzemmód: Kittet ilyenkor a pilóta (vagyis Michael) vezeti.

  • Automata Üzemmód: Amikor Kitt számítógépe vezet. Kitt bármikor átkapcsolhat Automata Üzemmódba, kivéve, ha felülbírálják a parancsot, vagy Kézivezérlésre (nem Normál üzemmód, hanem Manual Override) kapcsolják.

  • Üldöző Üzemmód: Kitt ebben az üzemmódban éri el maximális sebességét. Ennek kiegészítése a Super Pursuit Mode.

Kézivezérlés Meggátolja Kittet, hogy bármilyen funkciót az ellenőrzése alá vonjon a hangmodulátor kivételével.

Csendes Üzemmód Kitt motorhangjának tompítására szolgál. Lopakodó Üzemmódnak is hívják.

Olajvető Kitt képes olajat fecskendezni maga mögé, amelyen az őt üldözők megcsúsznak és kisiklanak.

Símód Kitt két oldalsó kerekén egyensúlyozva halad. Általában akkor használják, ha túl szűk a hely és nincs más mód az elhagyására.

Kommunikációs hálózat Kitt ezzel tart kapcsolatot az Alaptvány bázisa, a Kamion és Michael között. A hálózat természete valószínűleg műholdas jellegű (a harmadik évados műszerfalon van egy Sat Comm feliratú helyzetjelző fény a hangmodulátor mellett).

Mikrohullám Csapda Kitt ezzel az eszközzel elektromos eszközöket bénít meg, áramköröket süt ki és kisebb tárgyakat is képes manipulálni vele.

Figyelő Üzemmód Akitválja Kitt minden érzékelőjét.

Lézer Bár Kitt védelmi eszköz, néha szükség volt támadó fegyverre is, ezért egy rezonáló lézerágyút építettek be, melynek kivetítője az érzékelő alatt helyezkedett el. A lézer azonban sok energiát fogyasztott, így mindig csak néhány lövésre nyílt alkalom vele.

Orvosi Megfigyelő Rendszer Kitt ezzel a műszerrel tarthatja figyelemmel az emberek egészségi állapotát, vérnyomását, pulzusát és egyéb hasonló adatokat. A funkció "meghosszabbítása" a Véranalizáló Készülék.

Kémiai Analizátor A műszerfal jobb alsó kvadránsában elhelyezkedő, ki-be húzható elemző eszköz, mely minták alapos megfigyelésére képes.

Sötétített ablakok Kitt képes megváltoztatni ablakainak átlátszóságát.

Automata Motorháztető, Ajtók, Csomagtető, Targatetők Mindezeket Kitt maga is képes kinyitni és visszacsukni.

Katapult Kitt képes katapultálni a két elülső ülésén tartózkodókat. Használata előtt ajánlatos felnyitni a targatetőket.

Lézerfékes Biztonsági Öv Egyfajta ártalmatlan lézer, amely a helyén tartja Kitt utasait nagy sebességnél, illetve bonyolult manővereknél.

Monitor Kitt műszerfalába eredetileg kettő katódcsöves képernyőt építettek, a feljavított műszerfalon azonban csak egy nagyobb volt. A monitorokon Kitt térképeket, elemzési adatokat, álló- és mozgóképeket képes megjeleníteni, valamint a Devonnal folytatott videokonferenciáknál is használatosak.

SPM-Fokozat Kittet 40%-kal gyorsítja, a manőverezhetőség megőrzése érdekében légterelő elemek húzódnak elő a karosszériából.

Vészfék Rendszer Újabb légterelő elemek az SPM-fokozatból történő lassításhoz.

Coupé Mód A "C"-gombbal aktiválódik, Kitt egész teteje, beleértve a hátsó szélvédőt, visszahúzódik. Gyakorlati haszna nincs, mindösszesen kényelmesebbé teszi Kittet.

(wikipedia)

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr33350768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.02.23. 17:15:51

Holnap ha nem felejtem el megnézek egyet a régi sorozatból 12:20kor a tv2-őn. A poszterekhez képest azóta változott a kocsi.
süti beállítások módosítása