Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Oscar-díjátadó

2008.03.04. 17:21 koimbra Szólj hozzá!

Sikerült végre megnéznem az Oscart. A vörös szőnyegen megint csillogtak az ékszerek és a ruhaköltemények, sokan az interjú alatt nem is felejtették el reklámozni milyen cuccot viselnek. Szerintem ha egy ilyen ruha és ékszer összeállítás venni akarnék a házat el kéne adnom.

Shaun Robinson, Samantha Harris és egy öreg fickó szólaltatta meg a felvonuló sztárokat. Az öreg ficak szeretheti a saját hangját, mivel leginkább ő beszélt, ha valaki odaállt a mikrofonja elé. Shaun Robinsonnak meg széles volt a szókincse, mindenkihez volt legalább egy gprgeous, beautiful, magnificent, marvelous szava. A fickó a végén megmutatta a színpadot, ahol majd átadják a díjakat, aztán megzavarta Jack Nicholson és Tommy Lee Jones eszmecseréjét.

Egyébként felvonultak szépen a szőnyegen, láthattunk pár régi ismerősöt. Gary Busey is feltűnt, itt volt Antonio Sabato Jr, no meg Wesley Snipes is. De nem láttam mondjuk Tom Cruise-t, Stallone-t vagy Kalifornia kormányzóját.


Egyébként hogy a fenébe lehet, hogy Jack Nicholson idén is ott terpeszkedett az első sorban? Még csak nem is jelölték. Tommy Lee Jones meg úgy nézett ki, mint akinek nagy baja van. Valahogy olyan képet vágott végig, mint aki nem is tudja mit keres itt az Oscaron, de leginkább szomorúnak tűnt végig.


Sikerült magyar kommentár nélkül megnézem a show-t. Ugyan én hétfő hajnalban belenéztem egy 10 percre, akkor Panna fordított rendesen, de így szétnézve a neten sokan szidták a teljesítményét.

Jon Stewart volt ismét a házigazda nem volt rossz, de szvsz tavaly Ellen DeGeneres jobb volt. A nyitóbeszéde elég jóra sikeredett, Ellen Page vágott egy kis fintort a terhes beszóláson.


Nagyon látszott, hogy a szövegeket olvassák, pl Steve Carrell unottnak is tűnt meg még hunyorgott is. Ezzel jövőre valamit kezdeni kellene, színészek és rendezők adnak át díjakat, néhány soros szöveget be tudnak magolni és előadni.

 

A legjobb pillanatot mégis Jonah Hill és Seth Rogen okozta a Judi Dench és Halle Berry marháskodásukkal.


A díjak tekintetében nem volt sok meglepetés, a Nem vénnek való vidék nyert és igazi nemzetközi jelleget öltött a díjátadó, pl. Tim Burtonből Bárton lett. A Bűbáj 3 dala is jelölve volt, tehát igazi nagy esélyes volt, valamennyire égő így, hogy a Once betétdala vitte el a szobrocskát, viszont Stewart kifejezetten jó fej volt, mikor Glen Hansard után Marketa Irglova is szeretett volna pár szót mondani, de lekeverték, így visszahívta a lányt a mikrofon elé.


Érdemes volt megfigyelni néhány jelöltet mikor nem az ő nevét olvasták fel a borítékból. Hal Halbrook pl elmormolhatott csendben magában egy „Grrr”-t, Ruby Dee is elnyomott biztos magában egy káromkodást.

Forest Whitaker viszont tuti letaperolta Marion Cotillard-ot mikor a színpadra ment az Osziért.

A legjobb színészként Daniel Day-Lewis suhant a színpadra, féltérdre ereszkedett Helen Mirren előtt, aki azért értette a célzást és gyorsba lovaggá ütötte. Johnny Depp pedig egy amolyan „Mi a fene?” arckifejezést mutatott be, mikor nem a saját nevét hallotta.


Azért volt egy rohadt nagy égés is. Minden évben megemlékeznek az elhunytakról, Brad Renfro kimaradt az összeállításból.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr82365436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása