Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szex és New York

2008.04.06. 13:02 Miecs 5 komment

Mikor nagyon magam alatt voltam, mondták rengetegen, hogy nézzek Szex és New York-ot, mert az milyen jó. Tudtam, hogy van és hogy körülbelül miről szól, de annyira nem vonzott, mivel egy részt sem láttam még akkor belőle. Soha nem volt kábel tv-nk és természetesen ez is a kábel csatornákon ment. Nah ennek örömére mostanra már az 6. évaddal be is fejezték az egész sorozatot és nemsoká jön a mozifilm változat. Mindig mindenki emlegette, hogy olyanok vagyunk mint a Szex és New York-ból Carrie és csapata, csak nincs köztünk egyenes szőke. Hát eddig azt hittem, hogy ez bók.

Az elmúlt hónapban elkezdtem nézni, természetesen logikusan, így az első évaddal kezdtem. Az első rész elment, gondoltam, azért nem fogott meg annyira, mert még nem ismerem a sztorit és a szereplőket. Hát a 2. részt már szószerint végigszenvedtem. Valahogy nekem ez túl sok. Talán valahol túlzottan feminista. 4 szingli nő flangál együtt, az életük olyan könnyű, hogy könnyebbet nem is kívánhatnának. Alig dolgoznak, ha dolgoznak is nem fulladnak ki benne, minden este buliznak, méregdrága cuccokat vesznek, rengeteget költenek, pedig elvileg le vannak égve. Karrierjükben sikeresek, mégsem törik meg túlzottan magukat. De oké, ez csak fim, lehetséges bármi, de egy valamiért én szégyenlem, hogy ez a sorozat futott eddig és ennyire sikeres volt: kategorizálják a férj és pár nélküli nőket, valamint különböző tuladjonságokkal ruházzák fel őket, olyanokkal amivel tipizálásukat érik el.

Szeretném indítványozni, hogy vegyük sorra a szereplőket. Szándékosan nem a központi szereplővel kezdem.

Miranda: ügyvéd, intelligens, kedves, fura humorú, és szinte férfiasra van beállítva. Hiába fog ki szerencsétlen pasikat, még őket sem tudja megtartani. Vagy ha nem is annyira szerencsétlen, tuti, hogy van valami gikszere, valami biztos, hogy Miranda számára elfogadhatatlan vele kapcsolatban.

Charlotte: csinos, szép, gyönyörű barna haja van, kedves arca, elvileg nagyon okos, gyakorlatilag olyan szinten kis naív és buta, nem tanulatlan hanem emberileg buta lány. Természetesen szerencsétlen pasikat fog ki, de ha értelmi képességiet nézzük, akkor ilyenek is valók ám hozzá.

Samantha (Sam): tipikus plasztikai sebészeti maca, aki már kb 3 éve mindig a 35. születésnapját ünnepli, és a magyarok között is fellelhető "én adok magamra, mert jó nő vagyok (de kb már ettől csúnyul el), jah és mindezt a pasim fizeti, ő ott az a cukika (mutatva egy bőrfejű kigyúrt 2ajtós szekényre, aki épp az új Hammer-jéből pattan ki)" típusú nő. Ám nem ilyen pasikat keres, hanem az okos, sármos, pénzes és ha lehet nős pasikat, mert azok nem akarnak beleszeretni.

Carrie: nah a csapatfőnök. Szép, intelligens, változatos, egyszer elegáns egyszer sportos, de mindent túlreagál. Mindenbe belemagyaráz valami rosszat. Olyan mintha a pozitív gondolokodásmód genetikailag hiányozna belőle. És különben is szava sem lehet, mert jó élete van. Nah hát pasi téren, eddig elég sok hülyeséget csinált, pedig még csak az 1 évadot néztem végig. Kikezdeni egy egyetemista/fősulis fiúval? Hogy gondolhatta komolyan, hogy ez működni fog? Egy érett 30 feletti nő és egy alig 20 éves srác? Oké, hogy a fiatalabbakra is bukhat, de ne ennyivel fiatalabbra.

Valójában mindegyikükben az a legnagyobb baj, hogy mindenben találnak kifogást, mindennel van valami bajuk, ha valami vagy valaki nem 120%os csak 100 akkor már nem is jó. Mindent és mindenkit megkritizálnak, mikor ehhez se joguk, se mentségük, se értelmes magyarázatuk. Pedig milyenjó dolguk is van pasi téren?! Minden buliból haza tudnak vinni valakit, még ha csak a kávézóba ugranak le, is képes valaki őket felszedni, mert szépek, mutatósak. Jah és a legjobb, hogy ha egyet füttyentenek máris ott terem a pasi.

Jó jó a sorozat pozitív oldalára legyen mondva, vannak benne jó poénok. Tegnap este néztem meg az 1évad végét.Volt olyan, hogy nem is néztem oda, mert mászkáltam a szobában, de voltak olyan beszólások, amiken még így is nevettem.

Mondjuk a szituk természetesen amerikai szituk. Nálunk nem nagyon elterjedt, hogy az ember reggel 9 körül hétköznap ráér,hogy abarátnőivel reggelizzen, vagy, hogy minden este másik párosításban menjenek el vacsorázni. Nah jó, az, hogy valaholmáshol reggelizik az ember az itt is elterjedt, hiszen reggeli közben vagyok és egy bevásárló központban ülök, mivel zenére volt szükségem,meg emberekre, meg életre, és nálunk otthon még alvás van és az élet sajna csak olyan dél fele fog beindulni.

Nah de lényeg a lényeg, nálam is elérte azt ez a sorozat, amit egy sorozatban fontos, hogy meglegyen. Hiába nem szeretem, hiába közömbös, hiába nem tetszik, leköt, magához húz, és érdekel, hogy mik lesznek még. Ez annyira ambivalens bennem, mint amennyire ambivalens gondolatokat írtam most le a sorozattal kapcsolatban.

Az egy dolog, hogy nem tetszik nekem, de egy nagyon jó sorozat. Aki még nem látta annak én is csak ajánlani tudom. Amúgy meg ízlések és pofonok! Ja és a mozit is meg fogom nézni. És utólag kihangsólyozom mégegyszer: még csak a 2. évadnál járok.

Címkék: sorozat iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr41413490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra 2008.04.06. 13:37:06

Kicsit furcsa...nekem ami nem tetszik azt nem nézem. Nálam legalábbis nem volt olyan még, hogy nem érdekel az egész, de csak folytatni kéne:) A Chuck sorozatnál volt az, hogy még megnézek egy két részt, aztán hello. Ez volt kb vagy fél éve, azóta se sikerült foyltatnom még, de érdekelne.

tori 2008.04.06. 17:58:45

Nálam teljes megszokott, hogy nem tetszik vmi, de azért elismerem, hogy jó. Rengeteg ilyen dolog pihen a vinyómon... Én kb 10 részt láttam összesen ebből a sorozatból, de azért abban a 10-ben is volt 2-3 nagy jelenet, gondolat. Egyébként annyira kíváncsi vagyok mennyi zsé-t akasztanak azok, akik kitalálják 1-1 epizód cselekményét és/vagy megírják a forgatókönyvet.

Abrosz Tisztakosz 2008.04.11. 19:54:15

Sokszor szaladt már ki a számon, hogy én ezt nem nézem többet, aztán valahogy mégis ott találom magam a folytatásoknál:)

tylersarm 2008.06.01. 22:52:17

Azért figyelem, Amande???
MIRANDA Hobbes az, aki "ügyvéd, intelligens, kedves, fura humorú, és szinte férfiasra van beállítva"!!!

Miecs 2008.06.02. 19:04:46

Köszi az észrevételt, korrigáltam. Bocs elírtam..
süti beállítások módosítása