Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A szem (The Eye)

2008.04.10. 20:13 koimbra 4 komment

Szemesnek áll a világ!

 

 

-Ideadná a pénztácáját és a karóráját?

-Természetesen! Mennyit ad érte?
 

Így lehetne elképzelni azt, amit Hollywood művel lopás címszó alatt, hétköznapi nevén úgy nevezzük remake. Jobb ötlet híján régebbi klasszikus filmjeikhez nyúlnak vissza, esetleg határon kívüli sikeres, ismert művek között szemezgetnek. Ha horrorról van szó, akkor természetesen a távol-keleti „piacokon” kell körültekinteni. Akad itt nem egy olyan alkotás, mit már úgymond „amerikaiasítottak”. A kör szépen hozott, jól is sikerült, jött a többi is, futószalagon, néhány minőség-ellenőrzés nélkül.

 

Sydney (Jessica Alba) gyerekkorában vesztette el látását, habár volt már kísérlet arra, hogy a látását helyrehozzák sajnos nem értek el eredményt. Újra próbálkozik, a műtét sikeres lesz, a fiatal hegedűművész újra lát, de olyan alakokat, amelyeket senki más, látja a halál „dolgozóit”, ahogy dolgoznak. A kezdeti látomások később gyakrabban, erőteljesebben, erőszakosabban törnek elő, így Sydney már-már az őrülettől vezérelve nyomozni kezd

 

Jessica Alba kedveli a horrort. Rövid időn belül ez már a második ilyen filmje és habár nem sikerült egyikkel se túlzottan nagy bevételt elérnie, azért nem dől össze a világ. Ráadásul nem is olyan rég elvállalt egy fotósorozatot, ahol régebbi horrorsikerek egyes jeleneteit állították be újra vele. No és hogy megy Albának a rémüldözés? Nem ezért fog díjakat kapni, maradjunk ennyiben.

 

A rendezést egy francia rendezőpárosra bízták. Xavier Palud és David Moreau már bizonyított az Ils körberajongott horrorral.De most csak egy közepes rettegés-szerű élvezetet sikerült összehozni, jó látványvilággal. Bár azok, akik könnyen fogékonyabbak az ijesztegetésre jobban fog tetszeni, azt is megkockáztatom, hogy lerágják mind a 10 körmüket. Próbáld ki, nézd meg, hátha Te leszel az, ki a film után kicsit remegve ülsz még a székben pár percet. Hogy úgy fogalmazzak páran azt érezhetik esetleg, hogy nem túl kellemes, de lidércnyomásnak megjárja. Sajnos engem nem hálózott be, pedig igyekeztem, rajta volt a két szemem.

 

Értékelés: 55 %


Előőállítási költség: 12 M $

Amerikai bevétel: 31,4 M $

Eddigi összbevétel: 44 M $

 

imdb: 5,2

 

rottentomatoes: 19 %

 

Szereplők:

 

Jessica Alba (Sydney)

 

Chloe Moretz (Alicia Millstone)

 

Fernanda Romero (Ana Christina Martinez)

 

Obba Babatunde (Dr. Haskins),

Címkék: horror remake iromány 55 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr22420286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kessh 2008.04.11. 15:19:02

Jól kezdődött az írás, jót mosolyogtam ezen, teljesen igaz. A film egyébként nekem gyenge volt, de a moziban ült mellettem két székkel odébb egy csaj, neki néha sikerült az ijdelemtől majdnem kirúgni az előtte lévő szék háttámláját:D

Abrosz Tisztakosz 2008.04.11. 19:47:22

Láttam az eredetit, az ezerszor jobb volt, mint ez...Alba utóbbi időkben egyetlen értelmes jelenetet tudott felmutatni. A Good Luck Chuckban a pingvinis tangát:)))))))))

KezdőVállalkozó · http://ujvallalkozo.blog.hu 2008.04.21. 23:02:02

Én meg szeretném nézni. Bár az amcsi remakek néha borzalmasak. Lásd Taxi. :( Nem értem arra ki adott pénzt??

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.03.31. 01:26:50

Taxi,te jó ég,én messziről elkerültem.Alapból irritál az a nigger dagadt p***csa. :)))
Viszont a japán verziója jobban tetszett ennek a filmnek, bár lehet, hogy csak azért,mert azt láttam először.
süti beállítások módosítása