Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Street Fighter - Harc a végsőkig (Street Fighter)

2008.06.24. 19:59 koimbra 1 komment

A Street Fighter játékkal először egy osztálytársamnál találkoztam, később azt hiszem meg is volt, de jobban preferáltam a Mortal Kombatot. Azért játszottunk vele néhány órát, kipróbáltunk pár kombót. Nagy széperűségnek örvendett, talán még most is milliók rajonganak érte. Nem volt rossz ötlet filmet készíteni belőle, de valami kreativitást kellett volna belevinni.

Bison tábornok éppen az egyik legnagyobb ellensége az ENSZ-nek, persze magát zseniálisnak gondolja. Saját kis országban, birodalomban gondolkodik, ahol persze ő lenne a hadúr, a főnök. Olyannyira biztos abban, hogy elgondolása sikeres lesz, hogy még saját pénzt is készíttet. Azonban az ENSZ-nek, azon belül Guile (Jean-Claude Van Damme) ezredesnek is lesz hozzá egy-két szava.

 

Sikerült viszonylag jó gárdát összetoborozni a filmhez. Jean-Claude Van Damme még karrierje hanyatlása kezdetén forgatta a Street Fighter-t. Raul Julia már nem élte meg a bemutatót, ő ismert és sokoldalú színész volt, azonban senki nem értette miért kellett elvállalnia a gülüszemű Bison szerepét. Kylie Minogue popcsillag pedig Cammy szerepében tűnik fel, nem is nagyon kellett megerőltetnie magát, se színészileg, se akció terén.

 

Aki mindezt összehozta Steven E. de Souza volt, ki olyan filmeket írt, mint a 48 óra, Die Hard vagy a Kommandó, utoljára a Lara Croft második filmes eljövetelekor hallhattunk róla. Souza nem csak írta, de rendezte is a produkciót, aki biztos nem játszott a játékkal vagy pedig csak nagyon királynak tartotta a saját ötletét és senkire nem hallgatott, hogy ez ez így nem lesz jó. Ha jól rémlik a játék nagy része valamely utcán/utcákon játszódott, szóval valami ilyesmi sztorit kellett volna ebből kerekíteni, nem pedig egy ilyen félig-meddig háborús akciót.

 

A játék rajongói kiábrándultak voltak, a film unalmasra sikeredett és még verekedések sem voltak igazán benne, csak a film végén szúrták ki a nézők szemét egy kis bunyóval, ami szintén elég gyenge lett. Mikor bemutatták a film az imdb-n a legrosszabb 100 film közé került (azóta változott a helyzet).

 

Habár a bevétel nem volt katasztrófa, mégsem érkezett a folytatás. 2009-ben azonban mégis érkezik egy Street Fighter film, a főszereplő ezúttal Chun Li lesz, akit Kristin Kreuk alakít majd.

 

 

 

Értékelés: 20 %

imdb: 3,1

Rottentomatoes: 27 %

 

Büdzsé: 35 millió $

Összbevétel: 99,4 m $

 

A harmadik Street Fighter játékban Chun Li az egyik mondata, mikor győzedelmeskedik: "Hey, leave me alone! I'm a fighter, not a news reporter!" -a filmben ugyanis riporter volt.

 

A Legend of Chun Li-ből már mutattak egy képet Kreuk-ról

...és Mayáról, akit Moond Bloodgood alakít

Címkék: akció iromány játékból film 20 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr100537684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóczy · http://koczy.wordpress.com 2008.06.24. 23:12:03

Hát nem tudom. Nekem akkor is tetszett :) Sőt szerintem Van Damme egyik legjobb filmje volt
süti beállítások módosítása