Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kung Fu Panda (Kung Fu Panda)

2008.08.25. 16:41 koimbra 6 komment


Biztosan nem csak én láttam olyan régebbi távol-keleti harcművész filmeket, ahol a főhős és az ellenfele úgy a játékidő felénél összecsapott egy mezőn vagy egy falu/város főterén, körülöttük pedig általában a gonosz emberei nézték a harcot. Az ütközetek között a felek néha egymáshoz vágták tartalmas mondanivalójukat, ami körülbelül így nézett ki: „Most meghalsz! Neked véged!” Ezeket el is ismételték többször a hatás kedvéért, aztán újra egymásnak estek, olykor ¾ órát is csatáztak, amit megspékeltek némi harcias akrtikulációval. A főhős általában a becsületéért harcolt, olykor egy lány kezéért, a gonosz meg a hatalomért vagy valami sokat érő tárgyért, tekercsért , kardért küzdött.

 

Paródia már született ezen filmekből, a Ping Pong: Az ököl színre lép Steve Oedekerk nevéhez fűződik, ő nem csinált mást, csak újraszinkronizálta az egészet, forgatott egy-két új jelenetet, meg belerakta magát a filmbe. A Kung Fu Panda szintén egyfajta paródiának tekinthető. Po a panda arról álmodozik, hogy ő is nagy harcművész lesz. Egy nap a nagy bölcs teknős szenszei összehívja a környék lakóit, hogy kiválassza a Sárkányharcost, őt pedig Po-ban véli felfedezni. Tai Lung a hóleopárd célja pedig a nagy harcos legyőzése és egy bizonyos tekercs megszerzése. Ehhez azonban ki kell törnie a börtönből, le kell győzni a több tucat rinocérosz őrt, majd az Őrjöngő Ötöst.

 

 

Az ötös tagjait sem úgy hasraütés-szerűen szedték össze. A kung fu filmekben mindig mondtak egy állathoz kapcsolódó dolgot, vagy egy stílust neveztek el róluk. Volt tigriskarom támadás, daru-féle beállás, vagy sáska mozgáskombináció, így ezekből párat kiválasztva jött létre a tényleges állat csapat. Szóval ebben a felállásban van két női állat a tigris és a vipera no meg itt van még a sáska, majom,egy daru, az ő mesterük pedig Shifu (nem tudom milyen állat, talán egy kutyámájom).

 

A DreamWorks és a Disney már évek óta csatározik a mesék terén. A DW nem titkolt célja, hogy letúrja a trónról a Disney-t, aminek legjobban Jeffrey Katzenberg örülne, akit régen elcsobátottak az egérstúdiótól és Spielberggel karöltve létrehozták a saját stúdiójukat. A DW igyekszik, lassan túlkínálat van évről évre mesék terén a piacon, de a Pixart nem győzi le soha, mivel az élvezhető munkákat ad ki kezei közül, a DW pedig csak néha tud igazán jó, hangulatos produkciókat letenni az asztalra (a Cápamese, a Madagaszkár, Túl a sövényen, Mézengúz is gyengék voltak szerintem).

 

 

Most sikerült összekapniuk magukat, a poénok ütnek, a képi világ szép, a harci jelenetek pedig jól kidolgozottak, látszik, hogy nem csapták össze. Az amerikai hangokból a szinkron miatt ugyan nem jön át semmi, de a magyar hangok is kiválóan teljesítenek, Dustin Hoffman pl a szokásos hangját, Tahi Tóth Lászlót kapta. A Lizi és a Yeti (később jöttem rá, hogy ez német mese, de akkor már késő volt) után mindenképpen felüdülés volt egy jó mesét megtekinteni, de a zsúfolt nyári filmek közül is kiemelkedik, adok neki egy 80 %-ot. De azért ebből sem hagyhatták ki a tanulságot, de azért kíváncsi lennék melyik 100 kilós kövér kisgyerek jött rá ennek hatására, hogy ő titkon egy Bruce Lee.

 

imdb: 7,9

rottentomatoes: 88 %

 

Büdzsé: 130 millió dollár

Eddigi amerikai bevétel: 212,6 miillió dollár (a Wall-E lehagyta nemrég)
Eddigi összbevétel: 577 millió dollár

 

Kung Fu Panda feliratos előzetes



Szinkronos Kung Fu Panda előzetes

 

Sajnos a szinkron (ami teljesen jól sikerült) miatt elvesznek az eredeti hangok, amelyeket a következő színészek kölcsönözték az állatokhoz:

Po, a Panda: Jack Black -őt idén még láthatjuk a Trópusi viharban és a Be Kind Rewindban.

Shifu mester: Dustin Hoffman, a Cincin lovag legendájához adja a hangját legközelebb, de még a tavalyi Mr. Magorium's Wonder Emporium-ot se láthattuk tőle itthon.

Tigris: Angelina Jolie. Clint Eastwood rendezésében érkezik a Changeling dráma, majd jövőre Randall Walace (Katonák voltunk) filmjében tűnik fel, a The Mercenary: Love and Honor-ban.

Majom: Jackie Chantől már érkezhetne a Forbidden Kingdom, amelyet már réges rég bemutattak Amerikában, meg pár országban, mi még kimaradtunk ebből.

Vipera: Lucy Liu a hangját adja legközelebb a Tinker Bell meséhez, ami csak videón jön ki majd.

Sáska: Seth Rogentől jelenleg a Pineapple Express füves vígjátékot nézhetik az amcsik, no meg a Step Brothersben is feltűnik. Idén még remélhetőleg mi is láthatjuk a Fanboys vígjátékot és Kevin Smith rendezésében a Zack and Miri Make a Porno-t.

Tai Lung: Ian McShane jelenleg a Halálfutamban szerepel, de majd a hangját adja a Coraline meséhez, ami idén jön el.

Michael Clark Duncan a börtön fönőkének, a nagy kemény rinocérosznak adja a hangját, idén egy vígjátékban, a The Slammin' Solomonban lesz látható (Lance Henriksen, Bill Paxton és Michael Jai White a további szerepkben) és 2009 elején érkezik a Street Fighter: Legend of Chun Li, amelyben ő lesz Balrog

 

 

Címkék: animáció kung fu panda dreamworks

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr4632341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.08.25. 19:21:38

Semmi különösen jó nincs benne, de azért párszor meg lehet nézni, főleg a kicsiknek. A Pixar meg verhetetlen :)

2008.08.25. 20:26:28

A Pixar tényleg jó, de hogy elnézem a Kung Fu Panda jobban teljesít és lesz második része is. A Wall-E kurva sokba került és habár kurva jó, azért mégis valahol buktának számít , 180 millió plusz 40-50 milliós marketing
Szóval az év meséje bevétel szempontjából a Kung Fu Panda, és még jó is

Gibson44 · http://nagyfonok.blog.hu/ 2008.08.25. 22:45:54

Nekem a Kung Fu Panda a kedvenc animációs filmem.Már vagy háromszor megnéztem.Persze szigorúan eredeti nyelven.Jack Black mint Po szinkronizálhatatlan. :))

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.26. 11:21:31

Én is sajnálom, hogy a Wall-E nem teljesít jól, de ettől még az év meséje marad, ott van 2008 legjobbjai között. A Kung Fu Pandával meg most a DreamWorks nyert, örül is fejük, készül a folytatás.

annyaállat 2008.09.04. 21:58:43

Én is már háromszor láttam és egyre jobban tetszik. A forgatókönyv zseniális egyre többet fedezek fel benne, minél többet látom. Egyébként a panda végül a medve stílus fogásait használva győzi le a hópárducot. Lehet, hogy megnézem még egyszer...kétszer...háromszor
süti beállítások módosítása