Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A szövőszék után fehér bálna

2008.09.23. 20:48 koimbra Szólj hozzá!

Timur Bekmambetow a Wanteddal sikeresen robbant be Hollywoodba és ha már így alakult új munkát is kap, ő készítheti el Herman Melville regényéből a Moby Dick filmváltozatát az Unversal stúdiónak.

A történetet máshogyan képzelnék el, a mai kornak megfelelően olyan filmet szeretnének, ami hasonlít a képregényekre. A narrációval sem lesz gond, mivel azt teljes egészében kihagyják majd a filmből Ishmael elbeszélését, akinek a szemszögéből ismerhetjük meg az eseményeket. és a nagy fehér bálna több hajót is el fog pusztítani a tervek szerint. A fellábbú kapitány pedig egy kissé őrült vezéregyéniség lesz. A forgatókönyvet Adam Cooper és Bill Collage írja majd. Remélem nem lesz olyan, hogy két hajó közül az egyik "átugrat" a másik felett, de azt elképzelem, hogy a bálna "repül" át két hajón.

1956-ban mutatták be John Huston rendezésében az egyik legismertebb filmes verziót a Moby Dickből, ott a kapitányt Gregory Peck alakította.  Huston két évig készítette ezt a filmet és 5 milliót költöttek rá, ami akkoriban igen nagy összegnek számított. A Moby Dick bevétele végül elérte a 10 milliót. Volt szerencsém látni még régebben, szerintem ezt nem fogják tudni felűlmúlni.

Címkék: moby dick miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr53678206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása