Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Boku wa Imōto ni Koi o Suru -My Sister My Love

2008.09.26. 15:05 koimbra 4 komment

Úgy néz ki a blogon ezentúl távol-keleti filmekről is esik majd néhány szó, ezeket Armida Galina küldi el nekem. Köszönet érte!

Ismételten egy japán filmmel szolgálok, a maga módján filmkülönlegességek számít, legalábbis szerintem. Aki nem bírja a tabukat bemutató filmeket, az most be is fejezheti az olvasást, mert ami most következik, az sokaknál kicsapta a biztosítékot. Megjegyzem, a film elején én is így voltam vele, de valamiért mégsem kapcsoltam ki a dvd-t. Talán azért, mert kíváncsi voltam, vagy mert szokatlan amit látok, ennek ellenére végignéztem és ennyivel is többet tudtam meg a japán filmekről.

A Boku wa Imōto ni Koi o Suru 2007 január 20-án került bemutatásra Japánban, az európai mozikba pedig My Sister, My Love címmel.Bár én láttam már I love my little sister címmel is.

 

A történet ismételten mangán alapszik és anime is készült belőle. Yori (Matsumoto Jun- aki a híres Arashi nevezetű Japán-pop bandában nyomja) és Iku (Eikura Nana- aki tök népszerű Japánban, egyszerre modell, színésznő és alkalmanként rádiós műsorvezető) ikertestvérek. Az ő kapcsolatukat mutatja be a történet. Annak ellenére, hogy ez tabutéma, a rendezőnek Ando Hiroshi-nak ( Blue- szintén manga alapján rendezte) sikerült úgy megrendeznie, hogy sokaknak tetszett. Van valami különleges hangulata a filmnek, eltekintve attól, hogy testvérek közti szerelemről beszélünk, valamiért mégis nagyon szép ez a film.

 


Mivel tabu-filmről beszélünk, meg kell említenem, hogy nemcsak az ikrek viszonya az ami megbotránkoztathatja a nézőt, hanem a körülöttük lévők hozzáállása. Talán a japán mentalitás, vagy nem tudom mi, de nagyon meglepő, ahogy a többiek (osztálytársak) kezelik a helyzetet. Mindenki nyugodt -annak ellenére hogy Yoriba és Ikuba is szerelmesek- türelmes, néha már azt éreztem hogy megértőek is.

Spoiler következik:
Az alábbi videóban a film végét láthatjátok. A szakításuk nagyon megható. Sok dolog történik, mire idáig eljutnak, ezért néha vontatottnak éreztem a filmet, de érdemes megnézni. A merész téma ellenére a film gyönyörű.

Címkék: japán anime manga távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr96683097

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ocean king jammer app 2018.11.18. 20:46:50

Telefon kereső - Nézd mit rendelsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trixi 2008.09.26. 16:55:38

De nehéz most megszólalni!
Nagyon tetszett!

Armida 2008.09.26. 17:06:17

Örülök. :)

wercsi 2008.09.27. 13:50:17

Hu, láttam ezt a filmet , nekem tetszett

Armida Galina 2008.09.28. 18:37:20

Tök jó. Örülök. :)
süti beállítások módosítása