Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Zsenikém - Az ügynök haláli (Get Smart)

2008.09.29. 17:14 koimbra 3 komment

 

A Zsenikém sorozatként látott napvilágot 1965-ben, akkor még A balfácán címet viselte a magyar keresztségben, majd pedig 1989-ben film is készült belőle, 95-ben pedig ismét próbálkoztak még egy sorozattal, de míg a 60-as évekbeli széria 5 évadot is megélt ez már csak egyet tud felmutatni (azon belül is 7 részt). Ezek az alkotások a kémfilmeket és a bennük látott ügynököket figurázta ki, legfőképpen persze James Bondot. Hogy miért döntöttek úgy, hogy megint próbálkoznak egy produkcióval, mikor a film és a 95-ös sorozat is megbukott? Bátorság, elszántság és merészség kellett hozzá egy nagy adaggal, na meg egy valag pénz.

 

Max Smart (Steve Carell) a CONTROL kémszervezet tagja, az elemzés az ő asztala, több száz oldalon keresztül képes az általa megfigyelt, kigondolt dolgokról írni. Nagy álma, hogy egyszer kijuthat majd az íróasztal mögül és a terepen is kipróbálhatja magát. Meg is kapja a lehetőséget, mikor a KAOS terroristacsoport lerombolja a szervezet központját, a legjobb ügynökök lebuknak, így Max-et előléptetik, kap egy csinos társat maga mellé, akivel mehetnek megállítani a KAOS-t, akik több nukleáris rakétát durrantatnának el, legelőször az elnök (természetesen az USA) képébe.

 

 

Steve Carell faarccal játssza végig filmet, ez volt a feladata, mellesleg ő tartja egyben a filmet, csak sokszor jobb lett volna ha mást mond, mit amit a szájába adnak. Anne Hatheway remekül helyt állt itt, megnézném legközelebb egy kém-akciófilmben szívesen. Megemlíteném még Bill Murray cameoját, aki faként álcázza magát vagy James Caant, aki az elnököt alakítja és parodizálja. Dwayne Johnsonról már tudjuk, hogy nem csak az izmait képes megmutatni, hanem komikusi vénája akad (Csak lazán!, Gyerekjáték).

 

A poénok többsége sajnos mellé talál, akadnak amelyek megvigyorgtatják az embert, előfordul néhány olyan is, ami halk kacarászásra késztet, bár legtöbbször inkább fárasztóan hatnak. A látványt és az akciót nem érheti rossz szó, a kémfilmekbe kell repülőgépből kiugrás és egy kis harc a levegőben, nagy robbanás, még nagyobb izomagyú butafejű ellenfél, menő kocsi, és ha már kocsi meg kell említeni, hogy de régen is volt már mikor Trabantokat láthatott a néző egy filmben. Ezeket szépen mind meg is kapjuk, a Trabi csak a ráadás.

 

 

A Zsenikém-Az ügynök haláli nem rossz, de nem is jó, adnék is rá egy 55 %-ot.. A kémfilmeket ügyesen parodizálja, ezt a részt profin megoldották, de néhány faviccnél úgy érezhetjük, hogy jobb lenne egy energiaital, mert lefáradtunk. Peter Segal utóbbi három munkája Adam Sandlerrel készült, ráadásul azok a jobb kategóriába tartoztak (50 első randi, Ki nevel a végén?, Csontdaráló), tehát a rutin megvolt, ráadásul az akció-vígjáték területet elég jól ki lehet aknázni, de őcsak az egyik felét erőltette, a másik pedig erőltetett lett. Talán ha az alkotók komolyabban vették volna magukat akkor egy frankó kémfilmet hozhattak volna ki ebből, de akkor meg a címet kellett volna valami másra változtatni, így viszont az eredmény felemás.

 

imdb: 7,1

rottentomatoes: 52 %

 

Előállítási költség: 80 millió dollár

Amerikai bevétel: 129,5 millió dollár

Eddigi összbevétel: 223,5 millió dollár

 

Címkék: akció vígjáték get smart

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr53687646

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zsenikém - Az ügynök haláli (Get Smart) 2010.10.15. 09:02:05

Alapsztori: A kissé esetlen 86-os és a vérprofi 99-es ügynök harcba száll a gonosz főgonosz, a KAOS ellen.Húzónév: Steve Carell, Anne Hathaway, Dwayne Johnson, Alan Arkin, Terence StampMűfaj: kémfilm, vígjátékTrailer ittAmire számítottam: Tényleg vicce...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2008.09.29. 17:53:31

Szerintem jó volt ez. Én végigröhögtem az egészet. :)

Jokaszta 2008.09.30. 17:00:02

Én végigröhögtem az egészet, a faarccal kimondott poénok a legjobbak. A moziünnepen láttad? Mennyi filmet néztél meg?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.09.30. 22:11:01

Moziünnepen igen, láttam néhány filmet, azokról írtam is, a Zuhanást is megnéztem meg a Kegyenc fegyencet, asszem a Rob Schneideresről majd írok is valamit.
süti beállítások módosítása