Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Yogen -Előérzet

2008.10.01. 15:17 Armida 4 komment

Norio Tsuruta a rendező, nagyon odavágott ezzel a filmmel. Rám nagyon nagy hatást gyakorolt. Nem tudom hányszor láttam, de mindig ugyanazokat az érzéseket hozza és ez ritkaságszámba megy, legalábbis nálam. A film igazi pszicho, amellett, hogy néhol  a frászt kapom alapjába véve a szeretetről szól.

Satomi Hideki (Hiroshi Mikami) professzor és középiskolai tanár. A családjával kocsikáznak, mikor neki sürgős dolga akad. El kell küldenie egy mélt, de a laptopján keresztül nem tudja, így meg kell hogy álljanak egy csatlakoztatható telefonfülkénél. Mialatt a gépe dolgozik, ő egy újságcikkre lesz figyelmes. Elolvassa. Az első döbbenet akkor éri, mikor meglátja a saját kislánya képét a cikkben -mint halálos balesetet szenvedő áldozat- a második akkor, mikor a dátumozást nézi. A másnapi dátumot látja....

A történet 3 évvel később folytatódik. Hideki elvált a feleségétől Satomi Ayaka / Tachiharat-tól (Sakai Noriko- J-pop énekesnő és színésznő egyben) és semmi kedve sincs látni a nőt. Ayaka megszállottan kutatja annak a különös, megmagyarázhatatlan jelenségnek az okát, amit évekkel ezelőtt a férje látott, de nehezen jut előre, mégnem kisérletezik egy médiummal, akit Yoshiyuki Kazuko alakít. (itthon a Taboo c. filmben láthattátok)
A dolgok úgy alakulnak hogy újra találkozniuk kell, azonban nem udvariassági látogatásról  beszélünk, Hideki életéről van szó. Ketten kutatásba kezdenek és megmozgatnak mindent, hogy többet tudjanak meg a rejtélyes újságcikkekről.
Az expedíció alatt Hidekinek folyamatosan látomásai vannak és egyre nagyobb nyomás nehezedik rá. A rendező félelmetesen jól tette, hogy alig tett be zenét a filmbe. Nincs egy felesleges hang sem az egész múví alatt, de ahol kell, ott aztán a csontomig hatol.
Nem szeretnék spoilerezni, így csak annyit árulok el, hogy Hideki-nek megannyi variációt kell átélnie, mire sikerül az, amivel megbékél, de ne felejtsük, hogy a sors kegyetlen....

A film 2004-es, így gondolom sokan látták, de ha van olyan, aki esetleg mégsem és szereti az ilyen típusú filmeket, az sürgősen vegye ki, meg, töltse, kérje kölcsön.

 

Címkék: horror japán fantasy dráma távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr38690819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.10.01. 15:26:11

Szintén régebben láttam illetve elkezdtem pár horrort a távol keleti művekből, de egyik se nagyon tetszett. Viszont a fantasy filmek elég jók szoktak lenni, akárcsak a Shnobi

Armida 2008.10.01. 15:47:22

Van egy különleges hangulatuk ezeknek a J-horroroknak, az tuti.

jucó 2008.10.02. 10:04:41

Ez a film pszicho valóban, jobb, mint bármelyik amcsi szemét

Armida 2008.10.02. 13:57:19

Jucó, totál egyetértek. :)
Az amcsi remake-ek nem sikerülnek soha, így nem is értem miért erőltetik. Talán a mani miatt.
süti beállítások módosítása