Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Esti mesék (Bedtime Stories)

2009.01.03. 20:10 koimbra 1 komment

Adam Sandler visszatért a helyes útra, mit mondhatnék, ideje volt. A Férj és férjben előjött belőle az alfahím, minden lyukba bekergette volna szívesen a lompost, egyik jelenetben fél tucat Playboy csajjal ment szobára. A Ne szórakozz Zohannel filmben már továbblépett egy szinttel, ott már kiderült, hogy nincs nagyobb , tökösebb legény kerek e világon nála és ez még idióta humorral is párosult. A folyamat szerencsére megállt és visszalépett kettőt (vagy hármat) a tőle megszokott vígjátékokhoz. A biztonság kedvéért azért itt is körülvette magát három jó csajjal, ezekből kettőre nyomul és egy valakivel össze is jön.

 

Skeeter (Sandler) egy menő hotel mindig vidám ezermestere, megbütyköl, megjavít mindent. Régóta szolgálja a helyet tisztességgel nem jutott előre a ranglétrán. Egy nap nővérének (Courtney Cox) el kell utaznia, ezért annak gyerekeire kell felügyelnie néhány napig, tesója ismerősével (Keri Russell) váltják egymást, Skeeternek jut az éjszakai ügyelet. A kölyköknek este mesét kellene mondani, ezért saját kútfőből merít ötleteket és azt adja elő. Másnap meglepetten tapasztalja, hogy az előző este elregéltek valóra válnak.

 

 

Érzésem szerint a készítők sokat akartak, de mégis keveset markoltak, van itt kastély-és űrjelenet, nem volt egyik ötlet sem vészes, mégis valahogy hiányzik valami. Kevés volt a mese, elvárható lett volna, hogy több legyen, több helyet járjunk be a fantázia segítségével, belefért volna még néhány dolog. Nyílván nem Andersen-tehetségű személyek kezei közül került ki a forgatókönyv és Adam Shankman sem egyike a Grimm testvéreknek, ám valószínűleg mindegyikük került már közelébe mesekönyvnek, meríthettek volna sok jó ötletet néhányból, nem adtak belőle apait-anyait, nem merítkeztek meg (és ezáltal a néző sem) a fantázia különböző bugyraiban. Talán a pénz az oka vagy esetleg szigorúan tartani kellett a másfél órás játékidőt. Viszont az legalább pozitív, hogy az egészet ténylegesen a mese oldaláról közelítették meg. Van itt olyan karakter, aki az uralkodó szerepét tölti be, természetesen jelen van a főhős és a gonosz lovag, no meg a hercegnő is. Aki már látott vagy olvasott mesét (egyáltalán van olyan, aki nem?) az tisztában van már a kezdetekkor mindennel. Semmi meglepetés, sablon vonalon halad a film előre, ez nem meglepő, csak a találás a lényeg, azaz miként tudják élvezhetővé tenni a kitaláltakat. Részemről 60 %-ot adok az Esti mesékre, nézhető volt, nagy kár a kihagyott ziccerekért.

 

Sandler hozza a szokásosat, olykor túl is játssza a szerepét. Guy Pearce első ránézésre nem való ide, megállja a helyét, mégis kilóg a sorból. A csajok egytől egyig jól mutatnak, közülük a legszimpatikusabb Keri Russell, azért hozzá kell tenni, hogy nem sokat kellett csinálnia, csak mosolyogni. Aki és ami mégis legjobb ebben a mesében, az a tengerimalac. Gülüke (még ha csak számítógépes anyag is) ellopta a show-t mindenki elől.

 

imdb: 6,2

rottentomatoes: 22 %

 

Eddigi amerikai bevétel: 65 millió dollár (jóval túl a 100 millión fog végezni)

 


A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr32855406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FayeFaye 2009.01.10. 17:06:06

Szerintem allati gagyi volt, a guluszemu tengerimalac mindenkit lejatszott a vaszonrol. Persze eleve ezt vartam, ugyhogy a hozzauzott remenyeket 100%-osan bevaltotta, es lehet, hogy valakinek pont ez lesz a jo. De mi az uristent keresett Guy Pearce ebben a filmben?! Nem olyan reg meg kifejezetten jo szinesznek tartottam; hiaba a Memento meg az L.A. Confidential, mar csak erre futja? Kar erte, es kar, hogy nem az Inkheartra koltottek ennyi penzt...
süti beállítások módosítása