Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Coenék félszemű seriffje

2009.03.23. 11:28 koimbra Szólj hozzá!

John Wayne pályafutása során rengeteg klasszikus alkotásban szerepelt (pl. Hatosfogat, Vörös folyó, Az üldözők, Alamp, A leghosszabb nap), 1970-ben 63 évesen kapta élete első és utolsó Oscarját A félszemű seriff westernért. Ezt a művet nézteki magának Joel és Ethan Coen, azt tervezik, hogy remake-et készítenek belőle, bár elmondásuk alapján ők nem újraforgatni szeretnék az 1969-es művet, hanem inkább Charles Portis regényét vennék alapul, ebből készült az akkori film is.

A sztori szerint egy fiatal lány, Mattie Ross apja rablógyilkosság áldozata lesz. Ross  megbízza Rooster Cogburn-t (ő volt John Wayne), hogy keresse meg ezt a fickót és ő is vele tart a hajszában, amely ellenséges indián területen zajlik. Hozzájuk csatlakozuk még egy lovas csendőr is.

Coenék nem csak rendezik a filmet, hanem a forgatókönyvet is maguk írják. A félszemű seriffben a Wayne által alakított fickó volt a főhős, az új verzióban a csaj lesz a középpontban.

Címkék: remake miújság true grit

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr151019882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása