Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Halálos iram (Fast & Furious)

2009.04.12. 19:52 koimbra 1 komment

 

2001-ben a Halálos iramban nagy sikert aratott a mozipénztáraknál. Megvolt minden ami egy jobb popcorn filmhez kell, két kigyúrt fickó, ugyanennyi jó csaj főszereplőnek, egy rakás feltuningolt verda, sok gyorsulás és némi akció. Úgy nézett ki Vin Diesel karrierje is sebességet váltott, Paul Walkerre ugyanez volt a helyzet. Aztán jött a folytatás, amiből Diesel a nagy gázsikövetelés miatt kimaradt, Walker viszont visszatért és még több pénz folyt be a kasszákba. A harmadik felvonásnál már új arcok jöttek, de ezúttal hiába volt a sok szép autó a film elég harmatos eredményeket tudott csak felmutatni. Időközben Walker és Diesel pályafutása sem alakult fényesen, számukra direkt jól jött az új darab, amihez még sikerült megszerezni Michelle Rodriguezt és Jordana Brewstert is.

 

Manapság néhány égi csatornán a nézők a képernyőre ragadva nézhetnek egyes csapatokat vagy családokat, ahogy összeraknak egy choppert, felturbóznak egy lerobbant kocsit vagy mondjuk egy első világháborús tankot újra üzemkésszé alakítanak. Már 2001-ben is voltak ilyen műsorok, mostanában viszont már viszont a kínálat kielégít mindenkit. Ráadásul még sokan a saját ki garázsukban bütykölik a járgányt, illegális versenyek pedig minden nagyobb városban akadnak, az ilyen filmekre, mint a Halálos iram mindig akad kereslet, ha jól van összerakva, akkor a nézők csak úgy tódulnak a filmre.

 

 

A Halálos iram nem rendelkezik egy bonyolult történettel, egyszerű, mint egy 1*1. Egy alap bosszútörténet köré raktak rengeteg csili-vili kocsit, gyorsulást és persze sok csajt a gyülekezések helyére, így legalább jobban mutat csillogó kocsik dukkózott környezete. Már az elején megalapozzák a hangulatot egy igen jó kamionrablásos akcióval, aztán még akad néhány látványos menet, bár sajnos nem túl sokat pakoltak bele a filmbe. A köztes részekben pedig Diesel és Walker halad egyik pontból a másikba és egymáshoz vágnak néhány mondatot, ezek a pillanatok nem sikerültek éppen a legjobbra, látszik, hogy inkább a száguldozós részekre fektették inkább a hangsúlyt.

 

 

A végeredmény pofás, bár nem dobtam magam hanyatt tőle, igaz az összes többi résztől sem. Viszont kellőképpen lekötött, bár a rendező csak azokban a jelenetekben volt otthon, ahol a kocsikkal száguldoztak, de ha éppen lövöldözni akartak a szereplők vagy futkostak akkor megint előkerült a kamerarángatás, ami egyáltalán nem hiányzott. Néhány logikai bakit (pl. Walker ismét beépül, pedig már az első felvonásban is kiderült, hogy beépített zsaru, miért nem tudja ezek után senki, hogy ki is ő?) és pár hülye szöveget leszámítva a vártakat azért teljesítette, részemről 70 %-ot adok rá.

 

Büdzsé: 85 millió dollár

Eddigi amerikai bevétel: 118,04 millió dollár

Eddigi összbevétel: 148,78 millió dollár

 

imdb: 7,0

rottentomatoes: 26 %

 

 



Címkék: akció iromány franchise sequel halálos iramban 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr751061415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.04.13. 00:03:28

Én tegnap láttam, és nálam is 70%.
Lehet, hogy ezt kellett volna anno második résznek megcsinálni, bár tudom, hogy Vin Diesel akkoriban nem vállalta, amikor a második rész készült.
süti beállítások módosítása