Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Trója után Odüsszeia

2009.04.27. 22:11 koimbra 6 komment

Még általánosban tanulhattunk Homéroszról, ha jól rémlik az Iliász és az Odüsszeia is kötelező olvasmánynak számított. Hollywood néhány éve átértelmezte és saját szája íze szerint készítette el a Tróját, ami szerintem elég közepes lett (ha a könyvhöz hasonlítjuk, akkor meg nulla), de ismerek olyan személyt, aki egyenesen odavan ezért a filmért.

A Trója elég szép eredményt ért, csak idő kérdése volt mikor láthatunk egy újabb produkciót, ami Homérpsz műve alapján készül. Odüsszeüsz 20 évig tartó vándorútját hoznák tető alá, a Warner stúdió happolta el a lehetőséget a Paramount elől.

A forgatókönyvet Ann Peacock írt, a rendezői székbe pedig Jonathan Liebesman ülhet, aki korábban olyan horrorokat tudott kreálni, mint A sötétség leple vagy a Texasi láncfűrészes mászárlás: A kezdet. Idén is jelentkezik egy filmmel, a Killing Roomal (társíró Peacock volt).

A Hollywood Reporter leírása alapján ne egy unalmas kardozgatós-szandállos filmre számítsunk, hanem egy véres bosszúmozira. A 300 és az Elrabolva keverékeként képzeljük el az alkotást.

A Trójában Sean Bean alakította Odüsszeuszt, itt még nem tudni ki lesz a főszereplő. Mellesleg készül még egy film az Odüsszeiáról, csakhogy ennek történetét az űrbe tennék át.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr901090400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszisz 2009.04.28. 05:54:13

Nekem már a Trója sem tetszett. Gyerekkoromban nagyon szerettem az Iliászt más ókori művekkel együtt, de messze ez volt a legjobb. A hollywoodiaknak meg sikerült csinálniuk belőle egy ilyen szörnyű giccs filmet.

Spawn85 2009.04.28. 09:51:57

Ha jól emlékszem a Trójával az volt (az egyik) legnagyobb baj, hogy az istenek szerepét egy az egyben kihagyták a filmből, pedig ha jól tudom, akkor az Iliász-ban elég nagy hangsúly van rajta. (Nem olvastam a könyvet, sorry)

VVega · https://debugme.eu/ 2009.04.28. 11:35:43

Nem volt rossz a Trója, az istenek kihagyása pedig tökéletesen illeszkedik a mai realista trendbe.

FayeFaye 2009.04.28. 17:00:46

Pedig mar azt hittem lealdozott a kardos-szandalos filmeknek. Igazabol ezt is az azsiaiakra kene bizni, ok meg tudjak hogy kell osszerakni egy epikus haborus filmet statisztak es lovak ezreivel...Tony Leung es Takeshi Kaneshiro juhe!

ghavin 2009.04.29. 12:16:21

@VVega: Ezzel csak az a baj, hogy film elején van egy jelenet, amiben Akhilleusz az anyjával, Thetisszel beszél, aki ugyebár istennő, s ezzel totálisan értelmetlenné válik a "mítoszmagyarázó" jelenet, amiben orlándóblúm szarrányilazza a bredpitet.

"A Hollywood Reporter leírása alapján ne egy unalmas kardozgatós-szandállos filmre számítsunk, hanem egy véres bosszúmozira." Magyarán a film Pénelopé kérőinek lemészárlásáról fog szólni. Legalábbis a hülyeamerikai kizárólag ezt a részt tudhatná be bosszúnak... Na mindegy, én már most temetem a filmet.
süti beállítások módosítása