Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Repo! A genetikus opera (Repo! The Genetic Opera)

2009.05.04. 19:12 koimbra 6 komment

 

Miután a The Necromerchant's Debt nagy sikernek örvendett a színházban a készítők kibővítették a sztorit, későbbDarren Lynn Bousman forgatott egy 10 perces rövidfilmet ebből a darabból, azt remélve, hogy valamely stúdiónak megtetszenek majd a látottak és ezáltal elkészülhet majd egy rendes mozifilm is ebből az anyagból. Végül a Lionsgate bólintott rá a produkcióra.

 

A sztori a jövőben játszódik, egy olyan járvány üti fel a fejét, amely elpusztítja a belső szerveket. A megoldás a szervátültetés, egy ilyesmivel foglalkozó cég, a GeneCo meg is szedi magát alaposan ezekből az ügyletekből. A pácienseknek nem muszáj azonnal fizetniük, elég ha a későbbiek folyamán csengetik ki a nagy összeget. Sokan azonban nem tudják előteremteni a követelt pénzmennyiséget, a cég ezért rájuk küldi a Repo Man-t, azaz a behajtót, aki könyörtelenül visszaveszi az ügyféltől a ki nem fizetett szervet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekes egyveleg lett ez a mű, sci-fi-horror-musical némi képregényes dologgal nyakon öntve. Bousman a Fűrész filmeknél már bizonyította, hogy ért a durvuláshoz, ha arról van szó, csak éppen az első részhez nem tudott felnőni. A Repo!-ban viszont bevetette eddig szunnyadó tehetségét és hollywoodi mércével mérten, szinte zsebpénzből hozta össze a különféle műfajok elegyéből készült filmet. Bousman beteg, sötét világot mutatott be, ehhez odaillő látványvilágot teremtett, a gótikus (vagyis annak tűnő) stílus hihetetlenül el van találva, a látványvilágra sem lehet semmi panasz. hatalmas kivetítők lebegnek nagy magasságban, férfiak és nők olyan cuccokban járnak-kelnek, amely láttán egy szado-mazo hajlamú ember megnyalja mind a tíz ujját.Van itt mindenféle döfés, nyúzás, no meg hullahegyek a horror rajongói számára. A behajtó pár nyisszantással megszabadítja az adóst veséjétől, de van szemkiszúrás, szívkitépés, szóval az ínyencek tobzódhatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miközben lecsap a szike vagy egy hullával átütnek egy falat folyik az éneklés, dalolnak az egész produkcióban. Mindenki megcsillogtatja „kornyikálós” tudását, olyan is, akiről tudtuk, hogy ebben kiváló, az is, akiből ezt nem néztük ki vagy nem képzeltük, hogy valaha is így látjuk. Sarah Brightmant bizonyára ismeri mindenki, tudjuk kiválóan csicsereg. Paris Hilton énekesi-és színészi pályafutását eddig meg-megmosolygtuk, a hölgyemény most viszont teljesen belepasszol a környezetbe, mindenféle szinten, kiderül van humora is, mert itt szó szerint leesik az arca. Alex Vega a Kémkölykök óta kikupálódott kinézetileg, a „nótázással” sem áll hadilábon. A többiek sem lógnak ki a sorból, mindenki hozza legalább a korrekt szintet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meg kell hagyni érdekes volt ez az egész. Az első percekben csak meresztettem a szemem, hümmögtem egy sort. Képregényesen indítanak (ez később is előjön, főleg a flashbackeket láthatjuk így), pár percre rá meglátjuk Paul Sorvinot mögötte két kigyúrt kopasz kidobóember helyett két öltönyszerűségbe bújt, shotgunt cipelő, napszemüveges csajjal, majd abbamaradt a hümmögés, elkapott a film hangulata. Ez kellett is hozzá, mert ha valaki az első percekben már nem tudja valamennyire élvezni, akkor jobb is, ha abbahagyja. Az élvezhetőséget valamelyest rontják a hallott számok, no nem lehet rájuk fogni, hogy rosszak lennének, de olyan semmilyenek, sajnálatosan csak kevés akad, amely igazán belemászik a fülbe, ezek mellé viszont oda is tesz fejben az ember egy apró jegyzetet, miszerint a film vége után újból meg kell hallgatni ezeket. A végeredmény 75 % részemről, ami jelentősen nőtt volna, ha a legtöbb dal csodálatos lett volna.

 

imdb: 6,5

rottentomatoes: 33 %

 

Büdzsé: 8,5 millió dollár
Amerikai bevétel: 146,750 dollár
Összbevétel: 185,927 dollár
 

Címkék: horror musical iromány sci fi onlydvd 75 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr751102764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2009.05.05. 00:21:21

Nice! Kérem is Bob bácsit, hogy küldje el.

DepecheAndi 2009.05.05. 01:36:03

A Fűrészben sok fincsiséget lehet látni, remélem ez is jó lett. A Sweeney Todd is zenés horror, amire szkeptikus hozzáállással vettem meg a mozijegyet, de szerencsére nagyon kellemesen csalódtam. Az egyik legjobb film, amit valaha láttam horror kategóriában...bár a Freddie Crueger filmeket nálam nem igazán lehet überelni. Ebben a kategóriában is a nagy klasszikusok a legjobbak...

ügyfélszolgálatos 2009.05.05. 12:38:59

@DepecheAndi: Bob bácsi el is küldte, reggel belenéztem jó lesz ez!

Spawn85 2009.05.05. 18:41:03

No, így ezt az írást elolvasva egész érdekesen hangzik. Lehet, hogy megnézem. És ha már így kommentben előjött, akkor asszem a Sweeney Todd-ot is ideje lenne már.

icevox 2009.05.05. 21:54:48

Szószó volt egykét szám ami nem igazán jö tt be de alapjában véve nem rossz. A történet jó a legtöbb szereplő hangja is és vér is van rendesen a 75% korrekt. Örültem volna ha vak mag kicsit többet énekel de hát ez van

icevox 2009.05.07. 18:53:55

Azért felötlött bennem egy kérdés: amikor vak Mag azt mondja a lánynak hogy a hajad anyádé akkor azt szó szerint kell érteni? mivel ugye a lány kopasz és parókát hord ergó lehet hogy az anyja haja nem? XD
süti beállítások módosítása