Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ray Bradbury művét vinné vászonra Frank Darabont

2009.06.29. 13:24 koimbra 2 komment

Ray Bradbury a sci-fi irodalom egyik nagy alakja, több klasszikust is letett az asztalra munkássága során. Frank Darabont pedig a Fahrenheit 451 című művét szeretné már megfilmesíteni évek óta. Azt tudjuk, hogy Darabont szinte az egyetlen olyan ember, aki képes volt három Stephen King regényt is kiválóan vászonra ültetni (A remény rabjai, Halálsoron, A köd),  bizonyára Bradburyvel is szépen boldogulna.

Frank Darabont évek óta próbálja tető alá hozni az elképzelését, tavaly úgy tűnt még, hogy lesz belőle valami, de Tom Hanks végül kihátrált a produkcióból. Az író-rendező pedig továbbra sem adja fel, egy interjúban viszont elárulta, hogy a stúdiófönökök azért nem bíznak a filmben, mert az nem a tiniket célozza meg. Legutóbb ezt mondta neki az egyik fejes, mikor megmutatta neki a szkriptet: "Ejha, ez a legjobb és legokosabb forgatókönyv amit valaha olvastam, de nem adhatok neki zöld utat. Ugyanis hogyan tudnánk megoldani azt, hogy 13 évesekkel legyenek tele a mozitermek?" Darabont azt válaszolta neki, hogy csak hagyja, hogy elkészüljön a film és a többiért kezeskedik, ám nem sikerült meggyőzni a főnököt.

Darabont azonban nem adja fel: "Megígértem magamnak, hogy még Ray Bradbury (idén lesz 89 éves) halála előtt hozzáfogok a forgatáshoz."

A Fahrenheit 451 az a hőfok, ahol a könyvpapír lángra kap. A történet egy olyan jövőben játszódik, ahol a könyv tiltott dolognak számít. Felállították a Tűzőrséget, aminek az a feladata, hogy elégesse ezeket az illegálisnak számító dolgokat. A történet főhőse Guy Montag, aki a Tűzőrség tagja, egy nap azonban találkozik egy lánnyal, akivel egyre gyakrabban fut össze, a vele való beszélgetések pedig teljesen átformálják Montag gondolkodásmódját.

1966-ban született egy filmfeldolgozás François Truffaut rendezésében, ennek a plakátját láthatjátok fentebb.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr621215426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2009.06.29. 13:55:32

megvan ez a film a maga idejében biztos hogy nagy sci-finek számított (én nem voltam nagyon lenyűgözve tőle biztos abban az időben azt mondanám hogy húha)
de a mai időkben ha ilyen antikultúra film akkor az eqvilibrium.
persze lehet ez is modern feldolgozásban más lenne. mint az időgép régi változata egy C-D kat. nak néz ki máma a pár éve csinált meg elég ütős volt.

madárijesztő 2009.06.29. 15:37:01

Darabont csak kamuzik, 20-30 millát eddig is adtak neki és azok se 13 voltak tinifilmek. Ha esetleg nagy költségvetésű film lenne, pl 70-80 legalább, akkor megérteném az aggodalmat.
süti beállítások módosítása