Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

The Last Airbender- Az Utolsó Léghajlító

2009.08.20. 20:26 Armida 7 komment

A világot a négy kínai őselem (tűz, víz, föld, levegő) népei lakják. Az ötödik elemet, a fémet, a föld-elembe vonták be, azért mert úgy tartják a fém a föld letisztult formája.  Sokáig békében is éltek, még nem a Tűz népe háborút indított az összes többi nép ellen. Csak egyetlen személy létezik a világon, aki mind a négy elemet uralni képes: az Avatár. Küldetése, hogy fenntartsa az egyensúlyt, ezáltal a békét.

Az Avatár körforgásban mindig más népből kerül ki, jelen esetben a Levegő népéből, azonban már 100 éve nem látta senki sem. A történet ott kezdődik, hogy a Déli-Sarkon, a Víz népéből, egy testvérpár (Sokka és Katara) megtalál egy jégbe fagyott fiút, a 12 éves Aangot, aki, mind később kiderül az utolsó a Levegő népéből, ráadásul ő az Avatár.

Aang hű társa a hatlábú repülő bölény Appa, valamint Momo, a repülő maki. (legalábbis azt hiszem hogy maki a típusa) 

Aang alapjáraton tényleg nagyon kedves, empatikus, segítőkész fiatal fiú, de ha felmérgesítik vagy ha már légidomár formájában nem tudja megvédeni magát, illetve másokat, akkor átvált Avatár szintre. Ilyekor a szeme, és a testét borító (amúgy kék) nyilak rikító fehérre változnak, és iszonyatosan erőssé válik. A Tűz népe tisztában van vele, hogy az egyetlen személy, aki megállíthatja őket, az az Avatár, ezért minden erejükkel azon vannak, hogy megtalálják és megöljék őt. Sokka és Katara csatlakoznak Aanghoz, hogy megállítsák a gonosz Zuko-t, aki a Tűz népe hercege. Útjuk során megannyi érdekes helyre látogatnak el, rengeteget tanulnak az elemek idomításáról, közben szerelmek szövődnek, barátokat szereznek és még egy csomó minden történik velük.

 

Az Avatár, Aang legendája nagyon nagy sikerrel ment a Nickelodeonon, hatalmas rajongótáborra szert téve, megannyi díjat besöpörve.

 

M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, Jelek) rendezte az élőszereplős filmet. A szereplőkről itt olvashattok. Ha minden igaz, 2010 júliusában kerül a mozikba. Addig is a hivatalos honlap már él, lehet nézelődni.

 

Címkék: miújság the last airbender

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr321326130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geomayler 2009.08.21. 11:21:16

De ilyet, hogy pont egyszerre kell két fantasy témájú filmet kihozni, mindkettőt Avatar címmel... A másik ugye Cameroné, nem tudom erősítik vagy gyengítik-e majd egymást.

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2009.08.21. 11:35:47

A rajzfilmnek a címe az Avatar: The Last Airbender. A 2010-ben látható film címe: The Last Airbender (látom módosítottad Armida a magyar címet, ami így jobban is hangzik, meg pontosabb is ), szándékosan lehagyták az Avatart.

gunsmoke (törölt) 2009.08.21. 13:53:56

... de eredetileg a Shyamalan filmjének is Avatar lett volna a címe (az imdb-n is így szerepelt egy ideig), csak hát közbeszólt Cameron bácsi.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.08.21. 14:23:47

@ForgerON: Igen, módosítottam. A sorozatban végig Légidomárnak hívták Aangot, ezért fordítottam először én is így. :)
(Amúgy a sorozat tényleg nagyon izgalmas, az elejétől láttam a végéig, így gondolom túl sok meglepetést nem fog okozni a film. Az biztos, hogy számomra ez az igazi Avatár film, de természetesen a Cameron féle is érdekel.)

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2009.08.21. 15:38:30

A Légidomár még mindig jobb, mint a Szélhámos. :)

kaszajoco · http://dvdfilm.freeblog.hu/ 2009.08.21. 20:57:24

Nagyon jó ez az anime film, nagy kedvencem még ez mellett a Cowboy Bebop és a Ninja Scroll is. :D
süti beállítások módosítása