Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Frozen Flower

2009.08.26. 22:14 Armida 5 komment

Yoo Ha, Dél-koreai rendező bámulatos filmje a Goryeo dinasztia (918-1392) korából, elsősorban szerelemről, féltékenységről, felségárulásról, birodalomépítésről és ármányokról.

A király (Ju Jin-mo) maga választja ki a leendő testőrségét alkotó fiatalokat, akik a legmagasabban képzett, leghűségesebb emberei lesznek. Királyukért szó nélkül ketté vágnak akárkit, sőt, néha még ennél többet is megtesznek, ha a felség úgy kívánja......már pedig úgy kívánja.

A testőrség parancsnoka Hong Lim (Jo In-sung) nemcsak azért emelkedik ki a többiek közül, mert jól bánik a karddal és magas szinten műveli a harcművészeteket, hanem azért is, mert a király szeretője. Oké, vannak csini, látszat ágyas bébik, de a király képtelen megérinteni egy nőt is, neki csak a parancsnok létezik. Azonban, amikor a birodalom sorsát csak egy örökös oldhatná meg, a király nem tudja tenni kötelességét. Már tíz éve házas, mégsem sikerül neki a dolog, így- valami elcseszett pillanatában- arra kéri a parancsnokát, hogy feküdjön le a királynéval (Song Ji-hyo) és nemzzen neki gyermeket.

 

 

Innentől kezdődnek a gondok, ugyanis parancsnokunk, (akinek életében az első nő, pont a királyné) beleszeret az asszonyba. A titkolózás elkezdődik, szexi légyottok a könyvtárban, közben még a király felé is illene alkotni valamit, aztán az országot is meg kéne védeni, szegény parancsnok nem tud sokfelé szakadni, így aztán dönt....

 

Rengeteg részletet nem írhatok le a filmről, pedig szívesen megtenném, de akkor már túl sok lenne a spoiler. Az biztos, ebből a kis bevezetőből, közel sem derül ki annyi minden, mint amennyi történik a filmben. Igazán hosszú (142 perc) de végig lekötött. Egy unalmas pillanata sincs, a színészek jók, a díszlet fenomenális (nem is csoda, 10  usa-milla volt a büdzsé) , a történet meg egyenesen szuper, mellesleg meg is történt. Az érzelmi részek(amik kiteszik a film nagy részét) pedig, zseniálisak. Ügyesen összevágott jelenetek, szavak nélkül mutatják be a szereplők érzéseit. A Frozen flower a filmben felcsendülő dal címe, mely férfi és nő szexuális kapcsolatáról szól. Nagyon melegen ajánlom megtekintésre, a tippet pedig köszönöm Billencsnek. 

 

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr391340726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

billencs 2009.08.30. 07:48:08

öszintén gratulálok, nagyon ügyes összefoglalót irtál,
az pedig külön öröm hogy egyformán odavagyunk, a filmért :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.01.26. 19:31:23

Megnéztem. Gyönyörű, idegesítő és megható volt.
Ha valaki eredetiben nézi (lásd Kalóz-öböl), a javított magyar feliratok itt vannak: www.4shared.com/account/file/KtEwMoqI/AFrozenFlower2008DVDRipDivX_Hu.html
süti beállítások módosítása