Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Guy Ritchie a DC legerősebb képregényfiguráját viheti vászonra

2009.09.02. 22:09 koimbra 12 komment

A Warner stúdió úgy döntött, hogy Guy Ritchie a megfelelő ember arra, hogy megrendezze a képregényhős Lobo mozis kalandját. Olvastam néhány képregény vele kapcsolatban, azt hiszem az alábbi leírás elolvasása után, amit a dc wikin találtam kellőképpen leírja milyen figurát képzeljünk magunk elé. Lobo népének utolsó sarja. Ennek egyetlen oka van, szülőbolygója egész lakosságát kiirtotta. Pedig az édes otthon, Czarnia, valóságos paradicsom volt, mely nem ismert se gyűlöletet, se háborút. Lakói szinte halhatatlanok voltak, nem csupán elveszett végtagjaikat tudták újranöveszteni, de önmagukat is – egyetlen sejt elég volt ahhoz, hogy saját klónjukat megteremtsék. Ebbe az édenkertbe tört be a sátán, mikor Lobo megszületett. Gonoszsága már az első percben is olyan átható volt, hogy a szülést levezető bábaasszony beleőrült. Később, az iskolában való ülésnél jobban vonzotta az ölés. Kegyetlen gyilkos lett belőle. Szülei szégyenükben és bánatukban remetének álltak. Lobo tudta, hogy szülőbolygója-szerte nincs ellenfele, de ez nem volt neki elég, azt akarta, hogy ne is maradjon ellenfele sehol a világon. A népirtás gondolatát továbbszőve, létrehozta saját – skorpiószerű lényekből álló – hadseregét, mely Czarniát hamarosan pokollá, majd temetővé változtatta. A végítéletszerű fejlemények nyomán Lobo megismerte a katarzis fogalmát. Lobo semmit sem imád jobban a gyilkolásnál, szakmáját hivatásként mesterfokon űzi. Egy megbízás teljesítése előtt két dolgot mérlegel pusztán: gyorsan öljön-e, avagy lassan. Megbízását mindig teljesíti, pénzre sincs feltétlenül szüksége, Lobo élvezetből öl. Ha valaki megszegné a Loboval kötött szerződést, saját halálos ítéletét írná alá. Csupán űrdelfinjei melengetik meg azt a hideg kődarabot a mellkasában, amit jobb híján szívnek nevez. Nincs olyan lény az univerzumban, aki többet tudna inni Lobonál. Részegen még veszélyesebb, mint józan állapotában. Imádja a szerencsejátékokat, de nem szeret veszíteni. Még senki sem győzött ellene, ennél mindenki többre becsüli az életét. Lobo saját etikai kódexe szerint él, ha szavát adja valakinek, biztos, hogy nem fogja megszegni. Hogy jó, avagy rossz oldalon áll éppen az nem érdekli, ő maga az ügyész, a bíró és az ítéletvégrehajtó. Lobo kiismerhetetlen, ellentmondásokkal teli lény, vad indulatok hajtják, és bármire képes. Senki sem ismeri őt, senki sem került még közel hozzá. Senki sem mert hozzá közel kerülni. (dc wikipedia)

Don Payne írta a forgatókönyvet, Joel Silver, Akiva Goldsman és Andrew Rona lesznek a producerei a filmnek. A stúdió PG-13-as filmet akar kihozni a Loboból, amire én azt mondom, hogy már itt el van cseszve az egész, hiszen ha valaki olvasott is akár egy Lobo képregényt, az tudja, hogy ezt csak R kategóriában szabad megcsinálni. A forgatás jövő év elején indulhat. A sztori szerint Lobonak a Földön gyűlik meg a baja négy idegen lénnyel.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr251356440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bermund 2009.09.02. 23:15:48

Igen. Annyira éreztem, hogy a hír végén olvasok valami olyat ami tönkre teszi a várakozásomat ezzel a filmmel kapcsolatban. ...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.03. 01:46:48

Az egyik kedvenc képregény karakterem, remélem nem cseszik el. De talán Guy Ritchie tudja mit csinál.

ghavin 2009.09.03. 03:00:41

Don Payne... PG-13 (úgy, h Guy Ritchie rendezi, hát anyád)... Ez olyan Ghostrider-szintű, infantilis comic-movie-lufi lesz, ami miatt legszívesebben felgyújtanám a mozitermet.

VVega · https://debugme.eu/ 2009.09.03. 08:38:52

Hát a leírás alapján már egyedül a szövegért R besorolás járna. Vagy a világ legnagyobb gyilkosa úgy fog káromkodni, hogy a csudiba és a macska rúgja meg?
Abba már bele sem merek gondolni, hogy a PG-13 égisze alatt hogy akarják majd érzékeltetni velem, hogy ő a mindenség leggonoszabb lénye...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.03. 10:12:29

@VVega:

A Lobo-ban a szöveg jellemzően egyáltalán nem durva, hanem a képi világ az, de az teljesen kicsavart, és tocsog a vérben.

Az eredeti képregényben pl. ilyenek vannak, hogy Lobo elmegy kinyírni a télapót, mert a húsvéti nyúl felbérli. :) A télapóról kiderül, hogy egy diktátor a Déli-sarkon, a kismanók a katonái. Lobo előbb felkoncolja mind az ezer manóját a Mikulásnak, a lehető legvéresebb módokon, ahol csak úgy repülnek a szemgolyók, agy-és béldarabkák, végül a télapóval vív késpárbajt. Miután felhasította a Mikulást, átveszi az ajándékgyárát, ahol játékok helyett bombákat kezd el gyártani a szalagon.
Rudolfot, a rénszarvast rektálisan likvidálja egy kampóval, mert az nem akarja elvinni a bombaosztó körútra. Végül a többi beszari szarvas elviszi, ő meg egy város fölé érve nekiáll a magasból osztogatni az ajándékot.

Ugyanaz rajzolta, aki a Dredd-bíró képregényeket, és a hangulata is hasonló, végletekig elborult az egész. De ahogy a Dredd bírót is elkúrták filmen, úgy reális a veszély, hogy ez is el lesz. :(

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.03. 10:14:41

@Rorschach: Ezt én is olvastam:) Rohadt jó szövegek voltak benne, úgy rémlik:)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.03. 10:33:00

@koimbra:

Jaja :) Nagyon jók a dumák benne, de emlékeim szerint nem durvák :)

Azt a részt olvastad, amikor Lobot felbérlik a Maszk elintézésre? A végén már univerzumokat rombolnak le, ahogy kergetik egymást.
Van egy másik, akkor meg a Joker bérli fel a Batman ellen, azon meg lehet halni a röhögéstől :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.03. 10:45:47

@Rorschach: Jaja, az is jó volt:) Aztán két fej marad az utcán, Lobo pedig mondja Maszknak, hogy majd hamarosan regenerálódik. Erre a Maszk azt mondja, hogy nincs ideje megvárni azt, majd újra felölti a szokásos alakját.)

Tipca 2009.09.03. 14:56:12

:DD Eddig soha az életben nem hallottam erről a Lobóról, de ezek a sztorik... utána kéne nézni. :)

Shyllard 2009.09.03. 15:51:12

Lobo az egyik legkirályabb képregényfigura. Szerintem lehetetlen PG-13 besorolásal megcsinálni, főleg Guy Ritchie-vel. Remélem, hogy a rendező nem fogja hagyni magát, mert nem akarok egy gagyi űrlényes szart megnézni a moziban...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.03. 16:05:45

@koimbra:

Jaja :)
De miután szétverik az Univerzum-pereme fogadót, utána sikerül elintéznie Maszkot egy bűntudat-bombával :D

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.03. 16:10:03

Az tuti, ha ez PG13 lesz, akkor tényleg el lesz qrva. De nem lepődöm meg. Deadpool-ból is mit csináltak a Wolverine filmben...
süti beállítások módosítása