Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Animációs filmek 2010-ben

2009.12.08. 17:40 koimbra 9 komment

Jövőre ezen animációs filmek lesznek láthatóak, jön a Toy Story 3, a DreamWorks is előrdukkol a Shrek negyedik részével, Zack Snyder pedig egy baglyos művel jelentkezik. A bemutatónál az amerikai dátumot adtam meg, mivel azt még nem tudni, hogy ezek a művek mikor kerülnek a mozikba nálunk.

Toy Story 3: Andy középsuliba megy, a játékok pedig végül egy raktárba kerülnek, de nem tervezik, hogy örökké ott is maradnak, inkább megpróbálnak hazajutni. Az eredeti elképzelés az volt, hogy Buzz Lightyear visszakerül a gyártócéghez Tajvanra, mivel hibásan kezd működni, a játéksereg viszont úgy dönt, hogy kiszabadítják barátjukat.
Tom Hanks, Tim Allen, Michael Keaton, Bonnie Hunt, Woopi Goldberg, R. Lee Ermey, Timothy Dalton kölcsönzi többek között a figuráknak a hangját. Lee Unkrich a Szörny Rt, a Toy Story 2 és a Némo nyomában társrendezője készítette a filmet. Június 18-án mutatják be.



Így neved a sárkányodat (How to Train Your Dragon): Christopher Sanders, Dean DeBlois rendezők Cressida Cowell könyve alapján készítették a produkciót a  DreamWorks  égisze alatt. A történet főhőse egy viking tini, aki bizonyítani akarja, hogy ő bizony nagy harcos, sárkányvadászatra indul tehát. Ám pont egy sebesült sárkánnyal hozza össze a sors, akivel együtt keverednek kalandokba. Az eredti hangok között ott találjuk Jay Baruchel, Gerard Butler, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, Craig Ferguson, Kristen Wiig, America Ferrera nevét. Március 26-án mutatják be.

 

Shrek Forever After: A hatalmas bevételeket produkáló zöld ogre visszatér. A rendező, Mike Mitchell elárulta, hogy ez lesz az utolsó rész, 2011-ben pedig jön a Csizmás Kandúr spin-off. A negyedik részben Shrek elveszíti üvöltését, már nem tudja elriasztani az embereket, egyezséget köt Rumpelstiltskinnel, azonban hősünk egy alternatív világban találja magát, ahol az ogrékre vadásznak, Rumpelstiltskin a király, ráadásul itt Shrek soha nem találkozott Fionával. Május 21-én érkezik a mozikba. Az eredeti változatban a megszokott hangokon szólalnak meg a szereplők, (Cameron Diaz – Fiona, Eddie Murphy – Szamár, Mike Myers  - Shrek, Antonio Banderas – Csizmás Kandúr)

Despicable Me:  Egy békés kisvárosban rejtőzik Gru, a gonosz tudós, aki azt tervezi, hogy ellopja a Holdat. Azonban három kislány őt szemelte ki apának. Steve Carrell, Jason Segel, Russell Brand, Kristen Wiig, Will Arnett kölcsönözték a figurának a hangjukat. Bemutató július 9-én.

Rapunzel: Az alkotás a klasszikus  mesék nyomdokain halad,  Hófehérke -és Csipkerózsika-hangulatú produkciót ígérnek.   benne lesz a magas torony, a gonosz boszi, a hős lovag és a rejtélyes lány, akinek hosszú, aranyszínű haja van, a szereplők pedig dalolgatni is fognak. Nathan Greno, Byron Howard rendezik a Rapunzelt, november 24-én mutatják be. David Schwimmer, John Goodman, Mandy Moore szólalnak be a főhősök.

 


Megamind: Eredetileg Master Mind volt a címe, majd Oobermindre keresztelték át, végül most Megamindnak hívják. A november 5-ei bemutató még messze van, addig még előfordulhat, hogy átnevezik párszor. Megamind szuperbűnöző, aki egy véletlen folytán elteszi láb alól nemezisét, Metro Mant, ám ahelyett, hogy örülne csak szomorú lesz, úgy érzi ez volt a legrosszabb dolog, ami történhetett vele, ezért teremt magának egy új ellenfelet. Ám Titan nem akar jó fiú lenni, gonoszkodni akar, egy a bibi, hogy ő meg akarja semmisíteni a világot, ezért Megamind-nak kell legyűrnie őt. Will Ferrel hangján fog megszólalni Megamind, Brad Pitt pedig Metro Mant szólaltatja meg.

Guardians of Ga'Hoole 3D: Zack Snyder jövőre ezzel az animációs-fantasy filmmel jelentkezik, a produkció Kathryn Lasky könyvén alapszik. A főszereplő Soren, a gyöngybagoly, akit St. Aggie baglyai elrabolnak és egy árvaházba rakják. Azonban ez csak a látszik, ezen a helyen agymosást hajtanak végre az elraboltakon és kemény katonákká faragják őket. Hősünk viszont néhány barátjával kereket old és Ga'Hoole szigetén beállnak a bölcs és nemes baglyok seregébe, hogy megküzdjenek St. Aggie-vel.
Hugo Weaving, Jim Sturgess, Sam Neill, Geoffrey Rush adják a hangjukat a produkcióhoz, szeptember 24-én mutatják be.

Mars Needs Mom!: Berkeley Breathed gyerekkönyvét filmesítették meg, az egyik producer Robert Zemeckis, a rendezői teendőket Simon Wells látja el, aki motion-capture technikával felhasználásával forgatja a produkciót.  A főszereplő Milo (Seth Green), akinek anyját (Joan Cusack) elrabolják a marslakók, a srác pedig nem hagyja ezt annyiba, elindul, hogy kiszabadítsa.

The Wild Bunch: Egy rét virágai és növényei fognak össze, mivel megtámadják nyugodt élőhelyüket a genetikailag módosított kukoricaszárak. Elizabeth Hurley, Chris Klein, Abigal Breslin és Willem Dafoe hangján szólalnak majd meg a növények.

Sultan the Warrior: India animációs filmje, melyet az országban a legtöbb moziban, 3500 helyen fognak vetíteni.

Rockfish: Vin Disel hangján fog megszólalni a főhős, aki egy idegen bolygón akar elkapni valami nagy halat. Tim Miller rendezheti az alkotást, a nevéhez fűződik a 2003-ban elkészült kisfilm is, ezt alább megnézheted.

Alpha and Omega: Két farkas áll a középpontban, Humphrey (Justin Long) és Kate (Hayden Panettiere). Félre kell tenniük a kettejük közötti nézetkülönbségeket, hogy ki tudjanak szabadulni a fogságból. Október 10-én kerül a filmszínházakba.

Hoodwinked Too! Hood vs. Evil: A 2005-ös Pirosszka folytatása, érdekes, hogy január 15-én mutatják be, de eddig egy fránya poszter vagy teaser sem látott még napvilágot. A második részben Pirosszka (Hayden Panettiere) és a farkas (Patrick Warburton) Jancsi és Juliska eltűnése ügyében nyomozgatnak.
Glenn Close szólaltatja meg a nagyit, Martin Short pedig a Favágót.

És végül a First Squad orosz animét is idetenném, már bemutatták pár fesztiválon, mozikba csak jövőre kerül. A története 1942-ben játszódik egy Nadya nevű 14 éves kislányról kiderül, hogy médium, képes előre látni a jövőt, a harcok kimenetelét, stb. A hadsereg fel is szeretné használni őt, mivel az SS okkultizmussal foglalkozó csoportja meg szeretne idézni a sötétség hercegét, Baron von Wolff-ot, akinek segedelmével a németek világuralomra tehetnének szert.

Címkék: előzetes2010

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr991583826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipca 2009.12.08. 19:17:05

Ilyen hamar várható a Pirosszka 2? De jó! Az elsőn szakadtam. :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.08. 19:58:23

@Tipca: Az elsőn én is, kapucnis farkas, bepörgött mókus, meg bendzsózó kecske haláli volt. De furcsa, hogy egy hónap múlva bemutatják és nincs egy előzetes se hozzá

Shyllard 2009.12.08. 21:24:12

Toy Story 3-mat én úgy várom, mint a mesék messiását, megváltóját :)

Spawn85 2009.12.08. 23:14:00

Pirosszka 2 jöhet, Shrek 4 jöhet, Toy Story 3 jöhet. Ez a három mindenképpen. A többit majd meglátjuk...

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.12.09. 06:29:03

Toy Story3, How to train your dragon, Despicable me a várósok. A Shrek 4-től tartok, hogy nem lesz jó.
A lányom persze Rapunzelre menne mindenképp:)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2009.12.09. 08:43:01

Az indiain és a walt disney-esen kívül mindet meg fogom nézni (nagy anime/animációs film rajongó vagyok)

geomayler 2009.12.09. 14:00:30

"Egy rét virágai és növényei fognak össze, mivel megtámadják nyugodt élőhelyüket a genetikailag módosított kukoricaszárak. "

Aztadurva. O.o Ehhez kell egy gyógyfüves cigi is. :D

Amúgy jók ezek a jövőre szóló tematikus összefoglalók, miket érdemes várni.

A nép fia 2009.12.27. 14:26:16

A Pirosszka nagggyon jó mese volt, kár, hogy kissé gagyi megvalósítással. Emlékeztek a hegyi kecskére?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.27. 15:05:28

@A nép fia: Gagyi volt a képi világ, de a karakterek feldobták teljesen. A hegyi kecske jelenetét végigröhögtem:D
süti beállítások módosítása