Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Várható fantasy-és kalandfilmek 2010-ben

2009.12.21. 17:06 koimbra 31 komment

Jövőre ezek a fantasy-és kalandfilmek várhatóak, a 9. legió története több filmest megihletett, két alkotásban tűnnek majd fel görög istenek, de lesz itt néhány könyvfeldolgozás is. Ezúttal is csatolom az adott produkcióhoz a trailert, posztert, ha már van hozzá. Az amerikai bemutató dátumokat adtam meg, mivel még nem igazán lehet tudni, hogy ezek a művek mikor érkeznek hazánkba.

 

Titánok harca (Clash of the Titans): 1981-ben mutatták be a Titánok harcát, ami a 80-as évek egyik legkedveltebb filmje volt videón, ebből készít feldolgozást Louis Leterrier, A szállító rendezője, Steve Norrington volt még az esélyes a rendezői székre kezdetben. A produkcióban Perszeusznak veszélyes feladatok sorát - pl. a Kraken és Medúza legyűrése - kell végrehajtania és le kell vernie Hádészt, mielőtt nagyobb hatalma lesz Zeusznál és elszabadítja a poklot a Földön. Sam Worthington játssza Perszeuszt, Gemma Arterton pedig Io-t alakítja(ez a karakter nem volt benne az eredetiben), Zeuszt Liam Neeson formálja meg, míg Hádész Ralph Fiennes, Draco Madds Mikkelsen, Andromeda pedig Alexa Davalos lesz. Poszeidónt Danny Huston testesíti meg. Március 26-án érkezik a film.

 

 


 

Percy Jackson és az Olimposziak - A villámtolvaj  (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief) : Percy Jackson sok más emberrel együtt úgy hitte, hogy a görög istenek nem léteztek, ám a 12 éves srác gyorsan megváltoztatja ezt a nézetét, mikor kiderült, hogy  Poszeidón leszármazottja és hirtelen a titánok harcának kellős közepén találja magát. Eltűnik Zeusz villáma és Jackson a gyanúsított, a fiúnak utána kell járnia, hogy ki a valódi tettes, mert ha nem találja meg a tolvajt háború fog kitörni az istenek között. De a nyomozás nem megy egyszerűen, ugyanis különféle lények - pl a minotaurusz, hárpia, Medúza - törnek az életére. Chris Columbus rendezte a Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (magyarul is megjelent a könyv, ami alapján dolgoztak, a címe Villámtolvaj volt) filmet. Sean Bean lesz Zeusz, Kevin McKidd pedig Poszeidónt játssza. Steve Coogan alakítja Hádészt, Erica Cerra pedig Hérát, Serinda Swan Afroditét formálja meg. Február 12-én mutatják be

 

 

 

Az utolsó léghajlító (The Last Airbender): Az alkotás a Nickelodeon csatornán futó gyerekfantasy sorozaton alapszik. Avatar néven futott az M. Night Shyamalan rendezésében készülő film, de ezt megváltoztatták James Cameron hasonló elnevezésű sci-fije miatt. Dev Patel, Nicola Peltz, Jackson Rathbone és Jessica Jade Andres lesznek a főszereplők. A történet főhőse Aang, aki a jóslat szerint az utolsó léghajlító és arra született, hogy mind a négy elemet irányítsa és fenntartsa a békét a négy nagy nemzet között. Július másodikán  kerül be a mozikba.

 



 

The Sorcerer's Apprentice: A film ötletét az 1940-ben bemutatott Fantázia egyik része adta, amelyben Mickey egér "játszott". Nicolas Cage egy nagy hatalmú, gonosz ellen küzdő mágus lesz, aki New Yorkban keresi azt az embert, akivel meg tudná osztani varázserejét és együtt tudnának harcolni a sötét oldal ellen. Jay Baruchel lesz ez az illető, Alfre Molina pedig a negatív figurát alakítja, Monica Belucci egy varázslónőt testesít meg, aki iránt Cage karaktere gyengéd érzelmeket táplál. Jerry Bruckheimer a producer. Jon Turteltaub rendezését július 16-ától adják a filmszínházak.

 


 

 

 

Harry Potter és a Halál Ereklyéi: A széria hetedik könyvét két részletben láthatjuk majd a mozikban, az első november 19-én érkezik a mozikba. Ebben Harry, Ron és Hermione horcruxok felkutatására indul. David Yates rendezi a produkció,t ő dirigálta az utóbbi két felvonást is.

 

 

 

Alice Csodaországban (Alice in Wonderland): Tim Burton tolmácsolásában érkezik a klasszikus történet, csakhogy ezúttal a rendező nem a százszor látott sztorit tárja elénk, hanem egy folytatást, amiben Alice már 19 éves és visszatér Csodaországba, ahol újra találkozik régi barátaival és együtt veszik fel a harcot a Szív Királynő ellen

Mia Wasikowska alakítja Alice-t, Johnny Depp a Bolondos Kalapos lesz, Helena Bonham Carter a Szív Királynőt, Anne Hathaway pedig a Fehér Királynőt játssza. Március 4-től láthatjuk itthon.

 

 

 

Season of the Witch: A történet a 14. században játszódik, Behman és Felson (Nicolas Cage, Ron Perlman) lovagoknak egy boszorkánysággal vádolt nőt kell elkísérniük egy kolostorba, ahol az ottani papok végrehajtanak a nőn egy olyan rituálét, amely hatására véget ér a pestis. Dominic Sena rendezte a produkciót, korábban már dolgozott együtt Cage-dzsel a Tolvajtempóban. Március 19-től a mozikban.

 

 

 

Solomon Kane: Robert E. Howard regényén alapszik a Solomon Kane, a történet a 16. században játszódik. Kane kemény harcos, bátor kardforgató, de miután egy hatalmas démon elől sikerül megszöknie úgy dönt, hogy visszavonul, mivel rádöbben arra, ha így folytatja életét akkor a pokolra fog kerülni. Éldegélne is nyugodtan, de nem alakul minden a tervei szerint, de úgy adatik, hogy újra elő kell fegyvereit, mikor a környéket egy sötét hatalom fenyegeti. A címszereplőt James Purefoy testesíti meg. Michael J. Bassett (A vadász) rendezte a művet. Február 5-én nézhetik meg az angolok az alkotást.

 

 

Perzsia hercege: Az idő homokja (Prince of Persia: The Sands of Time ): Jake Gyllenhaal alakítja a főhőst a Prince of Persia-ban, aki szövetkezik a Gemma Arterton által megformált hercegnővel, hogy megakadályozzanak egy nemest (Ben Kingsley), hogy rátegye a kezét az Idő Homokjára, aminek segítségével a világ ura lehetne. Mike Newell rendezte a népszerű játék alapján a filmet, előtte Michael Bay volt esélye a direktori posztra. Jerry Bruckheimer a film egyik producere. Május 28-án kerül a mozikba.

 

 

 

Robin Hood: Ridley Scott és Russel Crowe immár ötödik alkalommal dolgozik együtt, játszik még a filmben Mark Strong, William Hurt, Max von Sydow, Danny Huston és Vanessa Redgrave is. Sienna Miller játszotta volna a női szerepet, de a pletykák szerint Crowe nem volt megelégedve a színésznővel, mivel úgy gondolta, hogy az túl fiatal és túl vékony hozzá képest. Bemutató május 14.

 

 

Beastly: A film Alex Flinn regényén alapszik, ami a klasszikus Szépség és a Szörnyeget átdolgozása, a történet pedig a jelenben játszódik egy gimiben, Alex Pettyfer és Vanessa Hudgens alakítják a főbb szerepeket. Kyle Kingson (Pettyfer) jól néz ki, okos, tehetséges és gazdag, megvan mindene, viselkedése azonban eléggé kifogásolható. Egyszer megalázza az egyik osztálytársát, aki titkon boszorkány és megátkozza a srácot, aminek hatására annak külseje teljesen elcsúnyul. Csak akkor nyeri vissza régi kinézetét, ha megtalálja az igaz szerelmet. Július 30-ától vetítik.

 

 

 

Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader) : Tavaly decemberben döntött úgy a Disney, hogy nem kér többet Narniából és kiszállt a franchise-ból. Az első rész szépen hozott, a második azonban a tavalyi év legyik egnagyobb bukása volt Amerikában, 200 millió dollárba került és ott csak 141 milliót tudott összeszedni, amihez még nemzetközileg 278 millió társult. Ez összesen 419 millió, míg 2005-ben az első felvonás 745 millával zárt. A Pevensie testvérek visszakeverednek Narniába, pont Caspian herceg hajója mellett érnek földet (azaz óceánt) és így együtt indulnak nagy kalandok felé.

 

 

 

 

Mortis Rex: Kr. e. 122-ben játszódik. Egy római helyőrségbe küldenek egy kegyvesztett háborús hőst, ahol egy szörny öli halomra a jónépet. Hősünk felveszi a kesztyűt, légionáriusokból csapatot szervez a bestia legyőzésére és csatlakozik hozzájuk egy helyi druida nő is. A filmet Peter Biggs fogja rendezni, akinek ez lesz az első dirigálása.
Két vázlatot láthattok:

 

 

 

Centurion: Neill Marshall rendezésében készül a produkció, a film i.sz. 117-ben játszódik az angliai római invázió alatt. A sztori főhőse Quintus Dias, aki a legendás kilencedik legióval nyomul előre, azzal a feladattal, hogy töröljék le a föld színéről a pikteket és öljék meg a vezetőjüket, Gorlacont.

A főszereplő Michael Fassbender és Dominic West lesz, ők már a 300-ban is domborították a hasizmukat, a női vonalat Olga Kurylenko (Quantum csendje) erősíti. Christian Colson (Gettó milliomos) a producere a filmnek, amely a Pathe Distribution égisze alatt készül. Marshall nem csak a direktori melót vállalta el, hanem maga írja a forgatókönyvet, korábban már együtt dolgozott Colsonnal A barlangon.
Augusztus 27-én mutatják be Finnországban.

 

 

 

Fading of the Cries: Egy fiatalember mágikus kardja segítségével védelmezi városát gonosz erőkkel szemben. Brian Metcalf írta és rendezte a filmet, Brad Dourif, Thomas Ian Nicholas, Mackenzie Rosman alakítják a főszereplőket.

 

 

Eclipse: Az Alkonyat franchise harmadik darabja David Slade rendezésében érkezik.

 

 

Your Highness: A film két elkényeztetett és arrogáns hercegről szól, akiknek össze kell kapniuk magukat annak érdekében, hogy megmentsék a királyságot és visszaszerezzék egyikük menyasszonyát egy gonosz varázslótól Natalie Portman egy harcos hercegnőt fog alakítani. David Gordon Green rendezésében készül a produkció, október 1-jén lesz látható.

 

The Eagle of the Ninth: A történet i.sz. 140-ben fog játszódni, a főhős egy fiatal római, Marcus Aquila (Channing Tatum), akinek az a küldetése, hogy kiderítse hogyan szívódhatott fel a 9. légió nyomtalanul a skót hegyekben.

Channing Tatumon kívül feltűnik még Donald Sutherland, aki Marcus nagybácsikája lesz, Jamie Bell és Mark Strong is játszik a filmben. Az utolsó skót király rendezője, Kevin MacDonald dirigálja a filmet. A forgatás Skóciában és Magyarországon zajlik.

Chocky: A sztori középpontjában egy kisfiú áll, akinek van egy képzelt barátja és folyton veszekszik vele. Az apja később rájön arra, hogy fia fejébe egy idegen létforma költözött be. Steven Spielberg vásárolta meg John Wyndham regényének a megfilmesítési jogait. A 80-as években sorozat is készült belőle.

klasszikus sci-fi történet egy olyan kisfiúról szól, akinek van egy képzeletbeli barátja, akivel ráadásul állandóan veszekszik. Édesapja aggódva figyeli fia "őrületét", ám házi nyomozása megdöbbentő felfedezésre jut: fia agyát egy idegen létforma szállta meg.
 

Maximum Ride: Az öt kötetes szériát James Patterson írta, a történet főszereplői pedig 6 tini  (a csapat neve: Flock, azaz Falka), akiket genetikailag különböznek másoktól, részben emberek, részben madarak. Miután megtanulnak repülni elszöknek a laboratóriumból, ahol egyébként is vadászott rájuk az Erasers nevezetű csoport, amelynek tagjai félig emberek, félig farkasok.

A forgatókönyvet Don Payne (Fantasztikus négyes 2) írja, Avi Arad és Steven Paul pedig a producerei lesznek az alkotásnak. Cathrine Hardwicke, az Alkonyat rendezője dirigálhatja le a művet.

Memoirs of Hadrian: Marguerite Yourcenar regénye alapján John Boorman rendez filmet, a produkció Hadriánusz császár életéről szól. Ron Base, Valerio Manfredi és Rospo Pallaenberg írták a forgatókönyvet. Eddig úgy áll a helyzet, hogy Daniel Craig fogja játszani a császár, Paz Vega pedig szintén feltűnik majd a produkcióban.

 

Dawn of War:  A történet az ősi Görögországban játszódik, a középpontban pedig Théseus (Henry Cavill) áll, aki csapatával szembeszáll a gonosszal. Hatalmas ütközeteket láthatunk majd, ahol az emberek az istenek segítségével csapnak össze a barbárokkal, akiket viszont a titánok támogatnak. 2011-ben mutatják be a produkciót. A 300 producerei Mark Canton és Gianna Nunnari felügyelik majd a munkálatok menetét, Charley és Vlas Parlapanides írták a forgatókönyvet. Sing Caravaggio és a Harcosok klubja keverékeként képzeli el a filmet, elmondása szerint a reneszánsz festészeti stílusában egy igazi kőkemény akciófilmet tesz le az asztalra. Korábban a film War of Gods címen futott, a rendezői székben Tarsem Singh ül.

 
Gulliver's Travels: Jonathan Swift klasszikus regényéből, a Gulliverből számos filmes feldolgozás született, ám ezúttal kicsit átdolgozták a történetet. Az alkotás főhőse Jack Black lesz, aki egy írót alakít, a Bermuda háromszögbe is „betér”, majd Lilliputban köt ki. Június 4-én mutatták volna be a filmet, de áttették december 22-re. Emily Blunt a film miatt volt kénytelen visszamondani a Fekete Özvegy szerepét a Vasember 2-ben.

Amanda Peet és Jason Segel is feltűnik a filmben.

Címkék: előzetes2010

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr91613662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2009.12.21. 17:12:49

a narnia krónikáinál az első képen csak én érzem azt, mintha a 90-es évek elejéről szalajtott cgi lenne?

cgi kormány, odavetített óceánnal meg hegyekkel, borzalmas

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.21. 17:33:28

@freakin': Ezen még azért tudnak szépíteni a bemutatóig.

@pblog: A Book of Eli az akció-és thriller kategóriában van.

Gandalf Garaboncias 2009.12.21. 18:05:30

Huhúúú, micsoda év lesz! :0))))

A leginkább persze a Titánok Harcát várom, de a Narniára is igen kíváncsi vagyok már.

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2009.12.21. 18:40:12

Alice csodaországban remélem jó lesz. Nagyon kíváncsi vagyok Depp alakítására. Tegnap a Charlie és a csokigyár ment a tévében és azt kell mondanom ismét le a kalappal Johnny bácsi előtt. :)

Shyllard 2009.12.21. 19:37:27

Szép kis év lesz ez :) Nomeg persze január 14.-én érkezik a hazai mozikba a The Imaginarium Of Doctor Parnassus!!! :)

Bergeroth 2009.12.21. 20:41:22

Titánok harca, Alice, Solomon Kane, Prince of Persia, Mortis Rex, Centurion. Részemről ezek azok, amiket várok nagyon.
A többi valahogy nem tud érdekelni.
Viszont ez a Nicolas Cage ez mennyire egy kiégett szar B kategóriás színész lett, te jó ég.

skaven 2009.12.21. 21:11:57

elvileg lesz meg a War of Gods is Tarsem Singhtol, ha lesz belole valami...

geomayler 2009.12.21. 21:14:29

freakin: nem csak te, kábé Settlers III erősségű a háttér. :D

PErzsia hercege, meg Robin Hood is kinéznek, mint kai benéz, nagyon nem passzol e za szerep hozzájuk.
Cage meg kamehamézik, hát mit mondjak, nem ezek lesznek a legjobb filmek.

Airbender, Alice, HP meg a Chocky érdekel.

dawinD 2009.12.21. 21:22:57

NEEEEEEEEEEEEEE csak Nicolas Cage-t NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :((((

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.21. 21:23:18

@skaven: Beletettem, kösz. De már nem az a címe, hanem Dawn of War.

0gre · http://stoneagecomics.comxa.com/index.html 2009.12.21. 21:24:27

Tudtátok, hogy az eredeti Titánok harca 1981-es verziót Pál György keze alatt csinálták? Konkrétan ez volt az utolsó filmje.

Shyllard 2009.12.21. 21:32:31

Most végeztem az 1951-es Alice Csodaországban-nal éshát teljesen kész vagyok a nemszületésnapos résztől... :) Egyre jobban várom Burton filmjét :)

andzsin 2009.12.21. 21:33:44

háttt....nem tudom. ezek a CGI-vel teletömött művérrel telített és repkedős főhösök...ez lenne a filmművészet? mert ez a szórakozáshoz is kevés. minél nagyobb szörnyek, minél véresebb jelenetek, "ohhh what a darkness"...

ebből a felhozatalból egyedül Tim Burton emelkedik ki, aki már jó pár éve ott van a szeren és nem tud hibázni. Johnny Depp, pedig nyugodtan kijelenthetjük, a világ legjobb színészei között tanyázik és egyszerűen nem tud hibázni. Sajnálom a szinkronhangját:((((((((

Thresher 2009.12.21. 21:37:58

Dawn of War? A THQ meg a Relic ehhez mit szól?

a8zoli 2009.12.21. 21:38:54

a Sorcerer's Apprentice kame-hámes cage film sztem nem lehet rossz. az alkonyat trilógia eső részét most láttam tegnap és igazán szólva nem értem mit esznek rajta a népek ezért a másik két rész nem érdekel.(iszonyat vontatott , mármint csak ugy elröppen 30-40p hogy nem történik benne semmi és aztán próbálnak behozni vmi látványt fél és két perces etüdökben...) a harryporter eggyetlen részét se láttam és nem is akarom látni sose...
a prince of perzsiánál meg igazából én egy amolyan karib tenger kalózai disney franchies-t szimatolok ha netántán jól teljesít az első rész akkor ugye meg se állnak még két részig. azt hallottam hogy marha kidolgozott és sok munka van bele ölve. titánok harcát annyira nem komálom a mitológiát de a CGI trükkök egész armadája van benne látványos lehet majd .

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.21. 21:42:23

@Thresher: Nem a játék alapján készül, a név meg szerintem nincs levédve.

Thresher 2009.12.21. 21:45:23

@koimbra: Nyilván tudom nem a játékból csinálják, de nem kispályás game nevéről van szó....

pacagánycsök 2009.12.21. 21:58:22

te jo isten, ez a Solomon Kane mekkora gyalazat... Ha a Conan utan Howard forgott a sirjaban, itt mar at fog furni Kinaba... Szanalmas, elkeserito, ehhh.... nagyon csalodott vagyok.

peca1000 2009.12.21. 22:22:11

Egyik jobb mint a másik. Lesz majd mit töltögetni :)
Na jó, a Mágusost, Titánost, Alice-ost majd moziban megnézem.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.12.21. 23:23:16

Alice Csodaországban a legtutibb (majd Imax 3D-ben persze), Tim Burton hozza a szokásos a formáját.
Az a Percy Jackson meg valami "görög mítológia zanzásítva amerikaiaknak" vagy mi a rák?

Shyllard 2009.12.21. 23:26:38

@Lesből Támadó Szárítókötél: nekem sztem az Alice-os lesz az első IMAX-os moziélményem, ha minden jól alakul... :)

asz0089 2009.12.22. 00:14:49

Titánok harca, Alice csodaországban, Prince of Persia, Percy Jackson és a The Last Airbender a top 5 ebből. Csak M. Night testvér el ne szúrja ezt is...

Zelefánt 2009.12.22. 00:16:38

Izé...Az az régi Titánok harca, hát az baszott csöves volt...(már ha ugyanarra gondolunk).
Olyan rettenetes trükköket az ötvenes években láttam, de arra legalább volt mentség.

Zelefánt 2009.12.22. 00:19:20

--------az ötvenes évek-beli----
így értettem.

Zelefánt 2009.12.22. 00:21:19

-------filmekben, na, csak összejön előbb-utóbb a mondat.
Nem kellene annyit inni.

The reaper 2009.12.22. 00:38:31

A titánok harcát marha régen láttam. Kb arra bádogbagolyra emlékszek belőle egyedül.:D Remélem fasza lesz a remake.

asz0089 2009.12.22. 00:49:07

Trailerek, szereplők, zene alapján. Esélyes. (:

victor vacendak 2009.12.22. 01:07:05

@0gre: és milyen jó film. Hányok a sok reboottól, remake-től. teljesen feleslegesek. Elvész a film lényege, marad a sok lassításos hentelés, kamu mortál kombat-akció. A 300-ben egyszer elment, de most minden mitológiai feilmben ez lesz? Meg Worthington megint? Broáááf!

radiris 2009.12.22. 08:16:04

HP már abbahagyhatná, Hermione meg vállalhatna valami vetkőzős szerepet.

Gyulimali 2009.12.22. 09:44:44

Igazán nem szeretnék ünneprntó lenni, de eléggé zavarosak a leírások. Pl.:
Poszedidónt
Július 2-án kerül be a mozikba.
David Yates rendezi a produkció, ő dirigálta az utóbbi két felvonást is.
Marshall nem csak a direktori melót vállalta el, hanem maga írja a forgatókönyvet, korábban már együtt Colsonnal A barlangon.
David Gordon Green készül a produkció, október 1-jén lesz látható.

És ezen felül pl a "Chocky"-s bekezdés teljesen összevissza van, ismétléssel.
Miért nem lehet egy helyesírás ellenőrzést lefuttatni a publikálás előtt?
Annyira jó lenne a cikk egyébként.

mesemondólány 2010.01.02. 10:43:47

A Burton-film lesz a legnagyobb:) Johnny Depp és Helena Bonham Carter hozni fogja a formáját (legalábbis ajánlom nekik) a látvány meg külön jó lesz 3D-ben... Ahh, legyen már március!!:P
süti beállítások módosítása