Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Scorsese népszerű gyerekkönyvet adaptál

2010.01.22. 21:08 koimbra 1 komment

Chris Wedge rendezhette volna a The Invention of Hugo Cabret filmet, amely Brian Selznick több, mint 500 oldalas könyvén alapszik. Azonban Wedge elhagyta a fedélzetet, pedig a Robotok és a Jégkorszak után igazi színészekkel is dolgozhatott volna. A gyeplőt Martin Scorsese vette át tőle, aki régi ismerőseivel dolgozhat együtt az alkotáson. Graham King lesz a film producere, ő A téglánál hasonló posztot töltött be, a szkriptet pedig az Aviátor írója, John Logan teszi le az asztalra.

A történet a 30-as években játszódik Párizsban, a középpontban pedig egy 12 éves árva, Hugo áll, aki a központi pályaudvaron dolgozik, órákat javít. Egy nap belebotlik apja különös, működőképtelen robotjába botlik bele, amit helyrehoz.

Nem Scorsese az egyetlen neves rendező mostanában, aki ismert gyerekkönyv alapján készít filmet, Spike Jonze az Ahol a vadak várnak és Wes Anderson a The Fantastic Mr. Fox animációt alkotta, ám nem arattak sikert a kasszáknál.

Címkék: miújság könyvből film fantasyhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr601693697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.01.23. 09:56:59

Azért erre kíváncsi vagyog. Scorsese és egy gyerek film? :) Valahogy nem nagyon tudom elképzelni. :)
süti beállítások módosítása