Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szombati kisfilmek 1.

2010.02.06. 17:00 Elanor_ 3 komment

The Lady and the Reaper (La Dama y la Muerte)

A filmet jelölték az idei Oscar-díjra animációs rövidfilm kategóriában.

A történet szerint a bájos idős hölgyért, annak legnagyob örömére, eljön a Halál, csakhogy útjukba áll egy önimádó sztárdoki és népes nyuszihada.
Tökéletes kisfilm, tetszetős, továbbgondolható megoldásokkal, mély-mély mondanivalóval, és soha nem látott módon bájos morbid humorral. Témáján túl ugyanis telis-teli van olyan borzasztó bájos geggel, mint pl. a folyton az óráját nézegető Halál, a liftben hallható ária, a Mr. Death feliratú roskadozó postaláda, a pudlikutya-öleb Kerberosz,  az elektronikus ladikzár, vagy az "incoming soul"-jelzésű csipogó.
Mindehhez még hozzájön, hogy totálisan eltalált a zenéje és a hanghatásai, de ugyanez  mondható a mimikákról, a karakterekről (nézzétek meg milyen arcot vág a Kaszás, mikor a néni elindul a lejtőn) :).
Minden megvan benne, ami a nagyokban is, pl. a drámai csúcspont a váltakozva lesújtó kezekkel/kaszával, csak éppen az élet nagy kérdéseinek esszenciáját pár percbe desztillálva. Nézd meg.

 

Címkék: kisfilmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr951732291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monana 2010.02.06. 13:07:05

Nagyon jó, még több ilyet.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.02.07. 05:58:54

Igen, igen - remek:) A Halál komoly nagyon - Pratchett Korongvilágáról szökött volna ide?:-)

Elanor_ 2010.02.08. 19:53:44

@monana: a tervek szerint lesz még ilyen szombatonként :)
süti beállítások módosítása