Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Valentin-nap (Valentine's Day)

2010.02.23. 20:00 koimbra 6 komment

 

Valentin napon mészárlás folyt Chicagoban, mindenkit kinyírtak és elátkozták a Chicago Cubs baseballcsapatot – vág közbe egy diák, miközben Julia Fitzpatrick (Jennifer Garner) elmesélné a Valentin nap történetét. De aztán megtudjuk miről is nevezetes ez az időpont. A III. században Claudius császár betiltotta a házasságot, mivel szerinte a katonák így nem fognak az asszonyukra gondolni és jobban belevetik magukat a csatákba. Egy Valentin nevű pap ellenszegült a császár akaratának és titkon többeket összeadott. Tette kitudódott és börtönbe vetette Isten szolgáját. Mielőtt kivégezték volna írt egy levelet annak a lánynak, aki sokszor meglátogatta őt, a levél végén pedig az állt, hogy „Ég Veled, a Te Valentinod”.

 

Termékelhelyezés. Jól ismeri a Warner ezt a szót, tavaly is ez idő tájt küldte a mozikba a Nem kellesz eléggé romantikus filmet, amiben volt jó néhány ismert színész és a szerelmesek is beültek rá, egyébként pedig ha máskor mutatták volna be, talán feleannyit se hozott volna. Ez a helyzet Garry Marshall rendezésével is, a megfelelő időben került a filmszínházakba, megnyíltak a pénztárcák és a szerelmes párok, a romantikus filmek rajongói, illetve azok akiket érdekelt, hogy mihez tudtak kezdeni ennyi ismertebb színésszel egy produkcióban, jegyet váltottak az alkotásra.

 

 

A sztori egy nap alatt, február 14-én játszódik, az elején Reed (Ashton Kutcher) megkéri barátnője (Jessica Alba) kezét, később pedig azt láthatjuk, hogy Harrison (Patrick Dempsey) egy kis szívet tesz Julia (Garner) éjjeliszekrényére. A kapcsolatok szövődnek és bomlanak fel a Valentin napon/ban, egyesek összejönnek valakivel, mások pedig szakítanak kedvesükkel, hazugságok derülnek ki, más helyen pedig bocsánatért esedeznek, szintén máshol pedig pedig egy barátság alakul át szerelemmé és hát az első csók se maradhat ki.

 

Úgy tűnik a film forgatási idejére összeszedték Hollywoodban azokat a színészeket, akik éppen ráértek a forgatás alkalmával, majd kerítettek köréjük egy filmet. Rengeteg szálat pakoltak a produkció, egyszer még a Valentin napot utáló sportriportert (Jamie Foxx) követjük, később pedig már Lizt (Anne Hathaway) láthatjuk, aki táverotikus előadóművészként jut némi plusz keresethez., majd egy repülőn találjuk magunkat, ahol Julia Roberts és Bradley Cooper karaktere jókat beszélgetnek.

 

 

Marshall a romantikus filmek szakértője, otthon van a témában, ezúttal viszont túl sokat próbáltak belegyömöszölni két órába. Akadnak giccses jelenetek, néhány bölcsnek vélt gondolat is elhangzik, akadnak jó poénok (Taylor Lautner szövegén, konkrétan az „Unom, hogy mindig meztelen felsőtestemet kell mutogatnom” mondaton feküdni lehet a nevetéstől). Felszínesnek felszínes és kevesebb szál javára vált volna a produkciónak. De legalább két gondolattal a fejünkben állhatunk fel. Az egyik, hogy nézhetőnek nézhető volt (60 %), a másik pedig, hogy senki nem villantotta annyiszor elő hófehér fogsorát, mint Hathaway és senki más nem tud úgy vigyorogva beszélni, mint ahogy ő. Próbáltam.

 

imdb: 5,7

rottentomatoes: 18 %

 

Büdzsé: 52 millió dollár

Eddigi amerikai bevétel: 88 millió dollár

Eddigi összbevétle: 122 millió dollár

 

Címkék: iromány vígjáték romantikus 60 % valentines day

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr441784571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FayeFaye 2010.02.24. 10:26:36

"mint Hathaway és senki más nem tud úgy vigyorogva beszélni, mint ahogy ő" - Amanda Peet

Engem mar a posztertol is kirazott a hideg, gratulalok, hogy be mertel ra ulni!:)

VulcanDeathGrip · http://cornmanfrommars.blog.hu/ 2010.02.24. 11:33:27

Konkrétan a terem falát kapartam a 80. perc után, pedig megpróbáltam odatenni magam, tekintetbe véve az alkalmat. Szerencsére a lány is hasonlóképpen reagált mint én. A film második felét kb. végigvihogtuk, persze nyomorunkban.

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.02.24. 17:24:55

Számomra úgy hangzik, mintha a Love Actually amerikanizált kiadása lenne.

vincere 2010.03.03. 16:18:32

szerintem nagyon rossz film volt, már majdnem két hete láttam, és azóta is szinte naponta bosszankodom rajta, h. elvettek ennyi időt az életemből...
fogtak egy tucat híres színészt, odaállították őket a kamera elé és ennyi. ilyen borzalmas forgatókönyvből készült filmet rég láttam már.

hozzáteszem, én szeretem és ismerem az ún. romantikus filmeket, tehát el nem tudom képzelni, kinek tud ez tetszeni. a Love Actually kb ezerszer jobb, mint ez, a Nem kellesz eléggé is min. százszor.

mindenkit lebeszélek róla, még ingyen se nézzétek meg...

miecs 2012.07.10. 09:38:24

én megnéztem, de csak tegnap. Nem azt mondom, hogy életem filmje volt és azt sem, hogy annyira emlékeznék rá... csak egyszerűen egynek elment, annyira azért aranyos volt, hogy egyszer meg lehetett nézni. oké nekem sok segített, hogy közel s távol sincs valentin nap illetve direkt olyan filmet akartam nézni, amin nem kell gondolkodni... még egyszer nem nézném meg... bár már nem is nagyon emlékszem mi volt benne... :)
süti beállítások módosítása