Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Fiennes modernizálja Shakespeare-t

2010.04.07. 21:50 koimbra 1 komment

Ralph Fiennes sokat bizonyított a kamera innenső oldalán, a kiváló színész a kamera másik felén is bizonyítani akar, ugyanis ő rendezi a Coriolanus filmet, amelyhez az alapot William Shakespeare azonos című tragédiája szolgáltatta. Baz Luhrmann Rómeo és Júlia alkotásához hasonlóan a Coriolanust is modernizálják, Gerad Butler  Tullus Aufidiust játssza, aki eredetileg a volszk hadsereg parancsnoka volt, Brian Cox Menenius római szenátort alakíthatja.  William Hurt, Eddie Marsan, Jessica Chastain és Vanessa Redgrave is fel fog tűnni a filmben és Fiennes az egyik főbb szerepet magára osztotta. Alant egy képet láthatsz a filmből.

Címkék: képben miújság könyvből film coriolanus

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr611902851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.08. 09:14:59

Lehet modernizálni, de ha túl direkt lesz, akkor elvész belőle minden, ami shakespeare-i, így "akármi" lesz. Luhrmann a Rómeó+Juliával, Ian McKellen a III-Richárddal, Julie Taymour a Titus Andronicussal azért egyensúlyozott a direkt modernizálás és az elvonatkoztatás között. Még a Rómeó+Julia ganxta-scenei is csak annyira voltak reálisak, mint egy balett. Ebből a képből ítélve, Fájensz bácsi lehet, hogy túllőtt a célon...
süti beállítások módosítása