Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

The New Daughter

2010.05.10. 21:30 koimbra 1 komment

 

Kevin Costnert a Waterworld mosta ki az élvonalból, A jövő hírnöke pedig nem hogy rontott a helyzetén, de majdnem szakmai öngyilkosságot követett el vele. Szerencsére a színész felismerte, ha így folytatja akkor előbb-utóbb csak közvetlen videóra gyártott filmek főszerepével bízzák meg, így inkább kisebb költségvetésű alkotásokban vállalt szerepet (olykor összejött egy nagyobb produkció is), így továbbra is feltűnt a filmszínházakban. Costner soha nem játszott még horrorban, elérkezettnek látta az időt, hogy kipróbálja magát egy ilyen műben is, ám rosszul választott forgatókönyvet és rögtön az első horrorja csak DVD-n jelent meg, nem véletlenül.

 

Costner egy frissiben elvált apukát alakít, aki lányával és fiával új helyre költözik, választása egy kisváros mellett található lakóházra esik. A beköltözés után gyermekei felfedeznek valami fura dombocskát a birtokon. A férfi nem is tulajdonít neki túl nagy jelentőséget, csak akkor próbálja meg kideríteni, hogy mi lehet ez az ingatlanügynök által sem említett valami, mikor a lánya furán kezd viselkedni.

 

Vannak a belezős, erőszakos horrorok, a másik csoportba pedig azok tartoznak, amelyek az emberi félelmekre épít, a készítőknek sikerül megteremteni a feszültséget, illetve vannak olyan rendezők, akik képesek vegyíteni a kettőt. A The New Daughterben adva van az üresen álló, forgalmas utaktól távol található és nem is pontosan a falu szélén található, tehát joggal várható, hogy történni fog hamarosan valami, ami a szereplőknek rossz, a nézőnek pedig jó, hiszen lekötik a látnivalók. A film nem egy slasher lenne és sajnos nem emelkedik a feszültségszint addig...Hmm, egy pillanatra se moccan meg ez a szint, végig ki van simulva, mint egy halottnál az EKG. Sajnálatosan a filmet is egy hullához lehet hasonlítani, szomorú, hogy így alakult és sokáig nem lehet bámulni.

 

Luis Berdejo, a [REC] spanyol horror írójának a kezébe adták a rendezést, aki eddig csak rövidfilmeket készített, tehát joggal gondolhatnánk van némi köze a témához, ám úgy tűnik, hogy szótárában a félelemkeltés egyenlő a lassan folydogáló cselekménnyel. Bőven ráfért volna a kész anyagra, hogy nekiessen egy tapasztalt vágó, a közel 110 perces produkcióból ki lehetett venni 20-30 percet, ugyanis a kész mű tele van felesleges jelenetekkel, feszesebb tempóval talán meg lehetett volna menteni a filmet. Costner láthatóan a forgatás kezdetén rájött arra, hogy mihez adta a nevét és végig olyan arcot vág, mint aki azon ábrándozik miért volt ilyen meggondolatlan, illetve, hogy régen mennyire jó volt. Még a Guillermo del Toro által készített, A faun labirintusában látott Ivana Baquero sem tudott érvényesülni ebben a borzalomban. A film gyengén megírt, csapnivalóan megrendezett és rosszul eljátszott horror, nem ajánlott.

 

imdb: 5,5

 

Címkék: horror iromány 10 % the new daughter

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr841990572

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: The New Daughter 2010.07.19. 15:04:49

Alapsztori: Egy csonka család kiköltözik egy vidéki házba, ahol a család tinédzserlány tagja egyre bizarrabb módon viselkedik.Húzónév: Kevin CostnerMűfaj: horrorTrailer ittAmire számítottam: Nem az elfolyt vérmennyiség fog dominálni, de remélhetőleg le...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2010.05.12. 11:31:46

Pont a héten néztem meg én is, ultrasz.r volt.
Costnernek nyugdíjba kéne mennie...
süti beállítások módosítása