Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Millar újabb képregényét filmesítik meg

2010.08.07. 16:00 koimbra 9 komment

Mark Millar képregényei alapján készült a Wanted és a Kick-Ass mozifilm, mindkettő korrekt eredményt hozott a mozikban és a folytatást is betervezték. Idén jelent meg Millar új műve a Nemesis és már tavaly szóba került, hogy ne csak rajzolt formában lehessen látni, olvasni, hanem egy hollywoodi produkciót is szeretnének összehozni belőle.   A Nemesis központi figurája egy milliárdos, aki Bruce Wayne tökéletes ellentéte, vagyonát nem arra használja, hogy a bűnt üldözze, hanem gonosztevővé válik és rögtön az első számban eltéríti az Air Force One-t. A filmverzió mögé Tony Scott állt be producerként, a rendezői teendőket más fogja ellátni. Millar Sam Raimit vagy Guy Ritchiet szerette volna meggyőzni, ám mindkét direktor eléggé elfoglalt mostanában, nem valószínű, hogy ők irányíthatják a munkálatokat a forgatáson.

A képregény egyébként nem sikerült túl jól, a geekz blog egyik tagja, Olorin lehúzta Millar munkáját: Ez a comic az idei év amerikai termésének eddigi legnagyobb szégyenfoltja, és ha valaki alul akarja még múlni, annak nagyon keményen kell dolgoznia...bár Steve McNiven képei szokásosan szépek, összességében, köszönhetően a katasztrofális forgatókönyvnek is, túlságosan kiszámítottak és hidegek – a profizmus, az nagyon sugárzik belőlük, de a szív, a lélek, az nincs sehol. Borzalom. Még WC-papírnak sem tudom ajánlani. 

Címkék: miújság képregényből film akcióhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr282205756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.08.07. 16:34:49

Hát pedig így elsőre elég jól hangzik.

0gre · http://stoneagecomics.comxa.com/index.html 2010.08.07. 17:58:42

Olorin mindent lehúz, ami Miller. Nagyon személyesen utálja.

damoqles 2010.08.07. 21:52:49

Az nem jelenti, hogy jó ok nélkül, még ha az "utálat" kissé erős kifejezés/érzés is.
Amúgy mi a francér nem Ellis meg Ennis meg Morrison munkáit kapják föl ennyire Hollywoodban, ha már torkon ragadták a divatot?

0gre · http://stoneagecomics.comxa.com/index.html 2010.08.07. 22:00:39

@damoqles: Én személy szerint nagyon szeretem a munkáit. Csak van egyfajta stílusa, ami nem mindenkinek jön be. Még Olórin is bevallotta "a profizmus, az nagyon sugárzik belőlük" az utóbbi pedig, hogy "de a szív, a lélek, az nincs sehol." az meg már személyes vélemény. Valaki vagy tud azonosulni egy képregény szereplőivel, vagy nem szereti azt.

damoqles 2010.08.08. 08:22:14

Nem csak a karakterekkel való azonosuláson múlik, hogy mennyire tudjuk értékelni. Millarnál engem a történet lecserélése zavar megalomán pozőrségre, ami néha ugyan többé-kevésbé bejön neki (Kick-Ass), de egyre unalmasabb.

JBuchananB 2010.08.08. 10:40:31

Mondjuk az érdekes, hogy valaki lehúz egy képregényt és szégyenfoltnak titulál mikor még ki se jött a 4 részes mini 2 befejező része, de nem baj. Az első rész tény, hogy nem volt a legerősebb, a másodiknál már javulás tapasztalható, úgyhogy ez mint szégyenfolt, elég röhejes.

Talán azért Millar képregényeit választják, mert szerintem a sztorik könnyen "forgathatóak", mint film. Költségvetésileg nem kerülnek sokba, kellően véres, humoros, mondhatjuk stúdió szemmel, filmként is tuti siker.

0gre · http://stoneagecomics.comxa.com/index.html 2010.08.08. 12:49:10

@JBuchananB: @damoqles: Ja, meg mondjuk Ellis vagy Ennis egyes munkái lehet X kategóriás besorolást kapna :D Az meg nem éri meg a stúdióknak. A Kick Assből is kivágták a nagyon durva részeket.

Alex Mahone 2010.08.08. 23:53:55

Olórin írásait mindig érdekes olvasni :D:D
A film meg... jöhet. Ameddig elém nem kerül, úgyse tudom meg, igaza volt-e, vagy sem.
süti beállítások módosítása