Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Setét torony film után érkezik a sorozat, majd ismét jön egy film...

2010.09.09. 11:39 koimbra 5 komment

Stephen King nem csak horrorban utazik, olykor más műfajban is kipróbálja magát. A Setét torony fantasy alkotásába olyannyira sikerült belemerülnie, hogy hét regényt is letett az asztalra, ez pedig nem kerülte el Hollywood figyelmét, ahol előszeretettel filmesítik meg King műveit. A regénysorozatot először Frank Darabont próbálta vászonra adaptálni, az ő nevéhez kötődnek a legjobb King-feldolgozások, elég csak a Halálsoronra, A ködre vagy A remény rabjaira gondolni. Ám elképzeléséből nem lett semmi, utána J.J. Abrams szerezte meg a jogokat, aki már sorozatban gondolkodott, de végül úgy döntött, hogy nem akar éveket áldozni az életéből egy több évados szériára. Ezután Ron Howard, Akiva Goldsman és Brian Grazer vette kezelésbe a projektet, áprilisban az Universal még hezitált, hogy kell-e nekik a tervezet, mindenesetre a trió akkor se lett volna gondban, ha a stúdió nemet mond, ugyanis a Warner is erősen érdeklődött a Setét torony iránt. Akkor még nem volt teljesen tiszta, hogy a készítők mit szeretnének, ugyanis a Heat Vision úgy tudta, hogy Howardék mozifilmben gondolkodnak, amit egy sorozat követne, a Deadline pedig azt írta, hogy egy trilógiát szeretnének összehozni, ami után a sorozatban folytatnák a sztorit.

Végül mostanra kiderült, hogy először egy mozis produkciót fognak elkészíteni, majd a történetet a tévében vinnék tovább, a széria után ismét egy film következne, amit a kisképernyőn folytatnának egy sorozattal, az évad lezárása után a rajongóknak megint el kellene fáradniuk a mozikba, mivel befut a harmadik  film.   Az első filmet és évadot Ron Howard rendezi, Goldsman pedig a forgatókönyvön fog dolgozni, ugyanakkor Grazerrel közösen  producerként is kiveszi részét a munkálatokból. Elképzelhető, hogy a Gyűrűk urához hasonlóan egybe forgatják le az egészet, így legalább nem kell sokat várni, hogy a következő filmet láthassuk és az egymást követő években le tudják adni a mozis verziót és a sorozatot.

King Setét torony regényeinek a főhőse Roland, aki már régóta egy boszorkánymester nyomában lohol, végezni akar vele, így eljuthat a Setét Toronyhoz. A feketébe öltözött fickó több csapdát is állít Rolandnak és különös módon figyel arra, hogy üldözője ne veszítse el a nyomát.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr132282486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipca 2010.09.09. 12:10:30

Csak már látnánk is belőle valami!

Azt egyébként máig nem értem, King miért nem akarta, hogy Darabont vigye vászonra, pedig a rendező állítólag nagyon szerette volna. Aztán jöttek Abramsék, ami még jobb hír volt, de ők is visszamondták... Viszont azt a leírást nem nagyon sikerült megértenem. Akkor a jelenlegi terv a következő: 1 mozifilm --> egy évad sorozat --> 2. mozifilm --> újabb évad sorozat --> 3. mozifilm? Ez csak nekem zavaros kicsit? Bár ha van eszük, a kettőt nem teszik függővé egymástól. Mondjuk a sorozat foglalkozhatna Roland fiatalkorával, alapanyagnak ott vannak a képregények, a mozi meg a könyveket dolgozza fel.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.09. 12:16:33

Igen, film után a sorozat, majd a második film, aztán újra sorozat és megint film. Ráadásul úgy csinálják meg, hogy aki csak a sorozatot vagy a filmet akarja megnézni, az nem teljesen fogja érteni. Tehát a sorozat megértéséhez meg kell nézni a filmet, a sorozat követéséhez pedig el kell menni a mozikba.

Tipca 2010.09.09. 12:44:21

Na, közben utána olvastam kicsit, és egy oldalon (linket a sorozatjunkie-ról szereztem) a következőt írják:
1 mozifilm (a könyvek alapján) - 1 évad sorozat (afféle összekötő gyanánt, gondolom, lazán szintén a könyvek alapján) ugyanazokkal a szereplőkkel - 2. mozifilm - 2. évad, amely ezúttal Roland ifjúkorára koncentrál - 3. film (folytatva a mozifilmek sztoriját)

gothmog 2010.09.09. 17:20:36

Ebben az az érdekes, hogy a hét könyv az (nem számoltam, kb.) tíz-tizenöt önálló történet nagyjából az összes újkori irodalmi műfajban, amikbe Roland belesétál és aztán összekavarja őket.

Másrészt ilyeneket eddig úgy szoktak csinálni, hogy ha sikeres egy sorozat akkor megy a moziba is, és viszont. Van amikor bejön, de inkább nem. Érdekes lesz látni, hová vezet ez az új koncepció, hogy előre megtervezik az egész folyamot, és nem csak menet közben állnak neki ötletelni. Már ha ezúttal tényleg megvalósul.

Drakeamarth 2010.09.09. 20:26:38

Nem örülök az alkotóknak. Howard és Goldsman maximum közepes iparosok, a ST könyvek pedig igen messze állnak a mainstreamtől...
süti beállítások módosítása