Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Alakulóban az új Jack Ryan film

2010.09.20. 10:32 koimbra 2 komment

Lassan, de biztosan formálódik az új Jack Ryan film. Már egy ideje meglelték a megfelelő főszereplőt Chris Pine személyében és egyelőre úgy néz ki, hogy Jack Bender fogja rendezni a Moscow címre hallgató produkciót. Úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy a forgatókönyv háza táján is történjen valami, a történet már ismert, csak fel kell húzni köré egy épkézláb  cselekményt. A szkripten Hossein Amini, majd Adam Koxac dolgozott, a Paramount most Anthony Peckhamet bízta meg, hogy hozza formába az eddigi anyagot, valószínűleg nem voltak teljes mértékben elégedettek az előző írókkal. Peckham többek között a Sherlock Holmes, az Invictus és az Éli könyve (The Book of Eli) forgatókönyveit tette le az asztalra. A stúdió célja, hogy legkésőbb jövő év elején elkezdődjön a forgatás, Pine-nak azonban a Star Trek folytatásában is jelenése lenne, aminek a munkálatai szintén ekkor indulnának.

Utoljára 2002-ben láthattuk Jack Ryant, akkor egy előzményfilmet készítettek Ben Affleck főszereplésével. A Moscow történései még akkor zajlanának, mikor a főhős még nem volt tagja a CIA-nak, hanem egy orosz milliárdosnak dolgozott elemzőként, majd menekülésre kényszerül, mikor terrorista tevékenységgel vádolják meg.

Címkék: miújság moscow könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr872309444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.21. 06:55:09

Micsoda marhaság! Elolvastam az összes Clancy könyvet és azokban ilyesmiről szó sincs. Ryan közgazdasági főiskolát végzett, majd tengerészgyalogos lett, de egy helikopter baleset után hátsérülése miatt leszerelték. Utána a tőzsdén dolgozott, ahol szépen meggazdagodott, olyannyira, hogy abbahagyhatta a munkát és elmehetett történelmet tanulni majd tanítani. Aztán jött a CIA. Mindez az USA-ban történt, és - jó hazafiként - Ryan sohasem dolgozott az oroszoknak. (Részletes életrajz: en.wikipedia.org/wiki/Jack_Ryan_%28Tom_Clancy%29 ).
A fenti sztori vagy vicc, vagy szándékos félrevezetés, de semmiképpen sem lehet igaz. Ha mégis, akkor meg a kognitív disszonanciát tudom ajánlani: tegyetek úgy, mintha nem is létezne.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.21. 09:57:18

@the Static: A filmben is tengerészgyalogos lesz és utána megy Moszkvába. De ha tényleg nem mászkált arrafele, akkor Clancy könyveit elég lazán kezelik. Mint mondjuk a Bourne 3-at.
süti beállítások módosítása