Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

DiCaprio, Maguire és Seyfried A nagy Gatsby filmváltozatában

2010.10.01. 11:51 koimbra 3 komment

"Bűnügyi történethez hasonlóan lüktető cselekményű regény az első világháború idején egymástól elsodródott s később tragikus körülmények között találkozó szerelmesekről. A kitűnő sztori, a tárgyilagosan előadott tragédia azonban nem egyszerű bűnügyi történet. A húszas évek Amerikájának talmi varázsa csillog e regényben: a titokzatos milliomos lampionos kerti estélyei a tengerparti luxusvillában, a mólóvégi zöld fény üzenete a víz felett a romantikus álmok, illúziók szimbóluma, az "amerikai álom" kábulata, végül a keserű ébredés a csúnya halál a keményöklűek felülmaradását, az álom végleges csődjét jelképezi. Az amerikai "elveszett nemzedék" egyik legnagyobb írójának hibátlan remekműve ez a regény." -írja a moly.hu A nagy Gatsby klasszikus regényről.

A könyvet F. Scott Fitzgerald írta és két évvel ezelőtt esett szó arról, hogy Baz Luhrmann, az Ausztrália (Australia) és a Moulin Rouge direktora fogja adaptálni a regényt. Azóta nem igazán jött semmi info a projekt háza tájáról, de most kiderült, hogy még mindig van remény arra, hogy elkészüljön a film. Leonardo DiCaprio fogja eljátszani Jay Gatsby-t, Tobey Maguire Nick Carrawayt alakíthatja, míg Amanda Seyfried Daisy Buchanant kelti életre.

Érdekesség, hogy a The Beautiful and The Damned drámában DiCaprio fogja megformálni Fitzgeraldot, legalábbis év elején még így nézett ki a dolog. Elképzelhető azonban, hogy a színész visszadobta a szerepet és inkább Luhrmann filmjére szerződik le.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr292336749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proletar 2010.10.01. 13:44:06

nem emléxem hogy az a regény annyira lüktetne.. aminthogy a redford címszereplésével készült előző Gatsby sem volt egy akciófilm.. hátha most Leo-val más lesz, hajrá!

Dejdő 2010.10.01. 17:24:32

Ez jó hír! Loe elég jól válogat a szerepek között,és érzésem szerint elsősorban olyna filmekben akar szerepelni amik talán egy újabb Oscar jelölést hozhat neki! Cska ezt az Amanda Seyfried-et ne erőltetnék, annyira nem szimpatikus és jó színésznőnek sem mondanám,meg ránézni sem olyan huuuu....!

asz0089 2010.10.02. 01:55:13

Leo most már tényleg csak a legjobb szerepeket vállalja, az ő neve garancia mindenre. Várjuk!
süti beállítások módosítása