Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

John McTiernan rács mögé kerülhet

2010.10.04. 21:08 koimbra 3 komment

A Drágán add az életed (Die Hard) és A ragadozó (Predator) rendezője, John McTiernan egy évre a börtönbe vonul, így döntött a a bíróság.

4 évvel ezelőtt keveredett bele Anthony Pellicano magándetektív perébe. A magánszimat illegális telefonlehallgatásokat végzett, de munkakörébe belefért a megvesztegetés, zsarolás és megfélemlítés.  (76 vádpontban találták bűnösnek). McTiernan is igénybe vette az úriember szolgálatait, azzal bízta meg, hogy hallgassa le Charles Roven producert. A rendező kezdetben tagadta a vádakat és állítása szerint semmi köze nem volt Pellicanohoz, később azonban kiderült, hogy hazudott.

A  bíró két dolog miatt szabta ki az egy évet. Az egyik, hogy az FBI-nak hamis tanúvallomást tett, a másik pedig, hogy a direktor egy szövetségi bíró előtt sem vallott igazat.  McTiernan ügyvédjei fellebbezhetnek a döntés ellen, amivel valószínűleg élni is fognak, ők inkább a felfüggesztett börtönbüntetés mellett kardoskodnak.

McTiernan egykor sikeres produkciókat készített, az elmúlt évek alatt két gigabuktát is összehozott, a Rollerball - A könyörtelen játék és A 13. harcos (The 13th Warrior) vetítésein üresen kongtak a mozitermek és a Kiképzőtábor (Basic) sem termelt profitot, csak a Thomas Crown-ügy (The Thomas Crown Affair) teljesített szebben. Jövőbeli tervei között szerepelt a Run száguldozós akciófilm, amelynek forgatókönyvében állítólag 100 oldalnyi autós üldözés volt, ám végül nem valósult meg a projekt. Ő dirigálhatta volna le a The Camel Warst, ám szinte biztos, hogy helyette mást ültetnek a rendezői székbe.

Címkék: börtön miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr142345092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doktor.dikhed 2010.10.04. 21:40:44

Ha gonosz akarok lenni, azt mondom, hogy nem tudom, sajnálni, mert az utóbbi 10 évben egy jó filmet sem csinált ;)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.05. 11:42:46

@doktor.dikhed: Miért, ha csinált volna, sajnálnád? kettőszméjce, kettőszméjce? :)
süti beállítások módosítása