Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ron Howard remake-et készít a Colossusból

2010.10.21. 15:11 koimbra 1 komment

A Colossus: The Forbin Project 70-es években készült film feldolgozását már évekkel ezelőtt betervezték. Akkor Brian Grazer próbálta egyengetni a tervezet útját producerként és Ron Howard ült a rendezői székben. Három év alatt azonban egy szemernyit sem haladtak a projekttel, ám Howardék az őszi nagytakarítás alatt a vastag porréteg alatt rálelhettek a remake-kel foglalkozó terveikre és gyorsan felkérték Jason Rothenberget, hogy kanyarintson egy forgatókönyvet az elképzeléseik köré. Végül szóltak Will Smithnek, hogy vállalja el a főszerepet, aki rábólintott a dologra.

A Háborús játékokra (WarGames) hasonlító thrillerben az amerikai kormány megépítetti a Colossus szuperszámítógépet, aminek a feladata az ország és a szövetségesek védelme. A masina bekapcsolásakor észleli, hogy létezik egy másik hozzá hasonló gép, mint kiderül az oroszok is megépítették a saját szuperszámítógépüket. A két mesterséges intelligencia felveszi egymással a kapcsolatot, azonban a tudósok képtelenek megfejteni, hogy miről kommunikálnak egymással.

Az eredeti film előzetes:

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr142388655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brekicc 2010.10.22. 06:08:18

Mindig érdekesek voltak ezek a hidegháború/ufó/scifis filmek a 60-as évekből. A személyes kedvencem a Fahrenheit 451 volt, bár annak a filmben elrontották a végét. Lehet ebből is megnézem a régit, mert érdekesnek tűnik.
süti beállítások módosítása