Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az első kép a The Lorax-ból

2010.10.25. 10:19 koimbra 2 komment

Dr. Seuss (Theodor Seuss Geisel) közel 60 gyerekkönyvet írt, művei nagy népszerűségnek örvendtek és örvendenek a mai napig, még a Broadwayen is felhasználták egy-két alkotását. A mozikban is láthattuk a nevét, három produkciót készítettek könyvei alapján, amiből kettő szép sikert ért el. A Grincsben (How the Grinch Stole Christmas) Jim Carrey játszotta a gonoszkodó zöld figurát, a Horton (Horton Hears a Who!) animációs filmben  pedig a színész szólaltatta meg a főszereplő elefántot. A Macska - Le a kalappal! (Cat in the Hat) pénzügyileg nem volt ilyen sikeres és nem is kedvelték az emberek.

Az Universal az Illumination Entertainmenttel közösen munkálkodik a The Lorax animációs filmen, amihez Dr. Seuss könyvét használták fel. A 3D-s alkotás 2012-ben kerül a mozikba, pontosabban március 2-án, ami Seuss születésnapjára esik. A címszereplő kinézetét alább szemügyre is veheted. A könyv részben oktató jellegű is volt, a szerző fa-és erdő írtás veszélyeire hívja fel a figyelmet mese formájában. Az animációs filmben az egyik negatív alak minden fát kivág, ami az útjába kerül, a másik pedig friss levegő árusításával foglalkozik.

 

Címkék: képben könyvből film the lorax

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr432396906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.10.25. 15:06:08

A Hortont és a Grincset imádom, tuti h ez a mese is iszonyat jó lesz :)

vrango 2010.10.26. 08:35:06

A "doki" munkáit (és az említett filmeket) nem ismerem, de ez a karakter nagyon jópofa :D
süti beállítások módosítása