Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Tim Burton-féle Superman

2010.10.30. 15:19 koimbra 13 komment

A negyedik Superman film buktája után a Warner továbbra is folytatni szerette volna a franchise-t, sok rendező és színész megfordult a produkció háza táján, míg végül Tim Burton szerződött le a rendezésre és Nicolas Cage pedig a főszerepet játszotta volna. Előbbi 5 millió, utóbbi 20 millió dolláros gázsit vághatott zsebre, ugyanis olyan szerződést kötöttek, ha nem valósul meg a film, akkor is megkapják az összeget. Márpedig az alkotás nem jött össze, pedig már majdnem elkezdődött a forgatás. Kevin Smith forgatókönyvét Burton átíratta Wesley Strickkel, habár a stúdió teljesen megvolt elégedve Smith verziójával is. Strick változatában Lex Luthor és Brainiac egybeolvadt és a létrejött Lexiac még nagyobb fenyegetést jelentett Supermannek. A Warner úgy vélte, hogy túl sokba kerülne a film, ezért Dan Gilroyt kérték fel, hogy pofozza ki a szkriptet, aki eleget is tett a stúdió kérésének, a 190 milliós büdzsét leszorította 100-ra. 1998 áprilisában azonban a Warner jégre tette a tervezetet, Burton pedig inkább megcsinálta az Álmosvölgy legendáját (Sleepy Hollow),  a Warner ekkor már 30 millió dollárt költött el a Supermanre úgy, hogy nem volt semmi kézzelfogható dolog, nem forgott le egyetlen képkocka sem.  Azaz mégis, ugyanis Steve Johnson készítette az Acélember új ruházatát, az úriember mostanában rakott ki néhány fotót a Facebook oldalára, ami azt mutatja, hogy miképp is festett volna kryptoni. Alább megnézhetsz néhányat ezek közül, de a teljes galériáért érdemes ide kattintani.

Címkék: superman képben

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr1002409838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blake007 2010.10.30. 15:34:42

Hatalmas szerencse hogy ebből a filmből soha nem lett semmi. Botrányosan néz ki. Burton stílusa nagyon messze van Superman világától.

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2010.10.30. 16:09:56

@Blake007: Ha nem is ennyire sarkosan, de hasonló érzéseim vannak. Nicolas Cage meg utoljára jutott volna eszembe Supermanként, akkor már inkább maga Kevin Smith. :)

A nép fia 2010.10.30. 16:55:44

Gyerekek... ez ez merőben új felfogás lett volna. Azt hiszem, igazi reboot. :-)

...amit hála az égnek, soha nem kell látnunk, mert a maradék hitünket is elveszítenénk az emberi jóindulatról.

Ez a kék neoncsíkokba oltott ruha nem is futurisztikus, hanem giccses és gány. Ne feledjétek, a Batman-szériát is kinyírták épp ezekben az években (Batman Forever 1995, Batman & Robin, 1997), a kriptoniról így jó emlékeink maradhattak. Ekkoriban futott a Dean Cain-es sorozat, ami azért nem volt olyan gáz. Ez viszont... ez az lett volna.

Nick Cage, bár minden tiszteletem az övé, NEM való az Acélembernek.

countrypecos 2010.10.30. 18:36:40

Ááááááááááááááááá!!!!! Ez meg mi?! Jajj a szemem!!! Húúú. Ezt ki kell heverni. Nem lesz egyszerű. Ez a buziruha... Gladiátor 3000? Vagy mi ez? Borzasztó. Osztom a véleményeket. Ebből jó hogy nem lett semmi. Viszont gusztustalan, hogy még így is kaptak pénzt. N. Cage amúgy is elmehet a búsba. Nem bírom a pasast, egy szar színész. Ehhez képest nagyon felkapott. Mondjuk a legtöbb sztár ilyen. :P

A nép fia! Gyerekkoromban 1-2 évig még bírtam a Batman széria 3. illetve 4. darabját. :D Hihetetlen. Mekkora szar filmek! :P

Patrick Bateman 2010.10.30. 19:08:40

Tudom, hogy az USA-ban mekkora kulturális beágyazottsággal bírnak a szuperhős-képregények, de a sokadik pofon után sem tudnak a rendezők leszállni erről a vonulatról? Az egyszem Watchmenen kívül értékelhető feldolgozás még nem született, ami nem véletlen, ti. maga az ősforrás is vérgagyi, csak két-három évtized nosztalgiája ezt hajlamos elfeledtetni. A Superman-széria pedig egyike a legértelmetlenebbeknek, egy alapvetően legyőzhetetlen és ezáltal érdektelen, kihívás nélküli kalandokba bocsátkozó karakterrel, akit a kriptonit és az enyhén retardált Lois időnkénti történetbe rángatássával próbálnak emberléptékűvé tenni. Kicsit olyan lehet ez, mint a Három testőr sztorija, amit egyenesen kötelező tízévente újraforgatni, pedig semmit nem tudunk hozzátenni.

tjunior 2010.10.30. 19:45:34

ez a ruha majdnem verte a Batman és Robin mellbimbós batman kosztümjét, de csak majdnem.

HostageChicken 2010.10.31. 01:03:37

mikori a cucc? 1998? ahhoz képest tök laza. ez nem a végtermék sztem.

A Fantastic Four and the Silver Surfer-ben Doug Jones kapott szépen egy zöld gumiruhát, aztán dobták a gépre a texturázást www.awn.com/files/imagepicker/1/mclean02_FantasticFour2-Sil.gif

sztem itt is valami ilyesmit akartak kihozni a csillámruciból, csak ez egy más technika. tetszik!

asz0089 2010.10.31. 01:30:34

Szerintem sem kell annyira földbe döngölni a dolgot.

BloodGrey · http://awesomness.blog.hu 2010.10.31. 02:44:17

@Patrick Bateman: Hát a Watchmen pont hogy a kétes sikerek listáját gyarapítja inkább, egyetértek hogy rebootok és képregény adaptációk helyett csinálhatnának a filmesek valami értelmeset, de azért volt ott egy pár jó film.

A nép fia 2010.10.31. 07:25:09

Személy szerint a Watchmen-t nagyon is szerettem. Az más kérdés, hogy pénzügyileg bukta-e volt.

Még a Sin City-t érdemes megemlíteni, mert az is nagyon jól sikerült szerintem, a 300 határeset. Ezek igazi adaptációk, hiszen azt látod a vásznon, amit a füzetben.

A többi meg csak feldolgozás, újragondolás, amik csak nyomokban mutatnak hasonlóságot a képregény-alapokkal.

@Patrick Bateman:
Valahogy egyet kell értenem a Superman-es okfejtéseddel. 1990 óta majd' minden szám megvolt, és utólag annyira, de annyira gagyi, bárgyú, hogy hihetetlen. De akkor ez volt a kor igénye, a legyőzhetetlen hős magát Amerikát testesítette meg, a tiszta jellemével, szuper erejével.

Ma más a közízlés, más az igény, nyilván mások a képregényhősök is. Annyira azonban nem mások, hogy ezt a homiruhás Supermant Burton le tudta volna nyomni a rajongók torkán. Ez... ez megbocsáthatatlan lett volna.

@countrypecos:
Nem csak neked tetszett, a Batman Forever-t moziban láttam és el voltam ájulva tőle! Azóta persze... khm... még maguk a szereplők is tagadják, hogy szerepeltek valaha benne. :-D

countrypecos 2010.10.31. 10:10:52

@A nép fia: :D Igen, én még a negyedik részt jobbnak is találtam a harmadiknál. Én még azt is moziban láttam. :D Pedig... :P Látványos marhaságok. A mai napig szeretem a látványos filmeket, de nem az ész nélküli, öncélú szarokat.
Inkább akkor már Walt Disney rajzfilmet nézek, pedig az éneklést nem igen bírom oly sokszor egy filmben.

Krumplicukor1987 2010.10.31. 12:50:19

@Patrick Bateman: a Watchmen film szerintem kurva szar lett. Snyder egy csomó részletet kockáról kockára vett át a képregényből, de pont a lényegi dolgokat sikerült kihagynia, a film vége iszonyat illogikus és gyatra lett, nem beszélve arról, hogy ismét az erőszakra és a sok vérre hegyezte ki a filmet.
Na meg a szereposztás is iszonyat gagyi lett, a felsőbbrendű kiállású Ozymandiast egy vásári buzivá alakította, gratula...
Nem csoda hogy Alan Moore-nek egyáltalán nem tetszett a film.

Krumplicukor1987 2010.10.31. 12:52:20

Egyébként én kíváncsi lettem volna egy Burton-féle Supermanre, az biztos hogy nem a szokásos amcsi tömegfilm lett volna. Bár Burtontől sok minden kitelik, legtöbb filmje nagyon jó, de becsúszik pár ultragagyi is (pl. Majmok bolygója).
süti beállítások módosítása