Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Animációs filmek 2011-ben

2010.12.01. 12:52 koimbra 8 komment

Úgy ahogy minden évben, idén is jelentkezem néhány összeálíltással, amelyeket átböngészve láthatjátok, hogy milyen filmek várhatóak jövőre. Elsőként érkeznek a 2011-es évre tervezett animációs bemutatók, majd jönnek az akció-thrillerek, drámák, vígjátékok, sci-fik és fantasy filmek. Amihez van előzetes vagy poszter azt hozzáteszem. (Nem a teljes felhozatal, néhány mű kimaradt).

Kung Fu Panda 2: The Kaboom of Doom : A folytatásban Po és társai továbbra is védelmezik szeretett völgyüket, ám egy titkos és rettentően erős fegyvert felhasználva egy új gonosz lép színre, aki meg akarja hódítani Kínát és feltett szándéka, hogy megsemmisíti a kung fut. Hőseink természetesen szembeszállnak vele, de miképp tudják felvenni a harcot egy olyan fegyver ellen, ami képes megállítani a kung fut? Amerikában május 27-én mutatják be.

Rio: Az alkotás középpontjában Blu, az arapapagáj áll, aki egy minnesotai kisvárosban éldegél kényelmes kis ketrecében és úgy gondolja, hogy ő az utolsó a fajtájából, de felfedezi, hogy Rio de Janeiroban van még hozzá hasonló, ezért felkerekedik, hogy találkozzon vele. Don Rhymer körmölte le a forgatókönyvet, aki a Vigyázz, kész, szörf társírója volt, A produkciót Carlos Saldhana dirigálja, nevéhez fűződik a három Jégkorszak és a Robotok is.

 

Verdák 2 (Cars 2): Az előző rész társrendezője, John Lassater és az eleddig csak produceri teendőket ellátó Brad Lewis készíti az animációs filmet. Villám McQueen ezúttal a World Grand Prix versenyen vesz részt, úgy tűnik, hogy az az előző részből rajta kívül csak Matukát hozták vissza.


Rango
: Gore Verbinski rendezte az  animációs filmet, amely majd jövő év március 18-án kerülhet a mozikba és ismét együtt dolgozhat Johnny Depp-pel és Bill Nighy-val a Karib-tenger kalózai után, a két színész a hangját kölcsönzi a produkcióhoz, de rajtuk kívül még Isla Fisher, Abigail Breslin, Alfred Molina, Harry Dean Stanton, Ray Winstone és Timothy Olyphant is megszólaltat egy-egy figurát. A főszereplő egy identitászavaros kaméleon lesz. Az alkotás munkálataiban részt vesz az ILM is és azt ígérik, hogy az animáció esetében a jelenleg rendelkezésre álló technika határait fogják feszegetni.


 

Gnomeo and Juliet: Az animációs film William Shakespeare klasszikus művét dolgozza fel, a címszereplők ezúttal kerti törpék, flamingókkal és fűnyírókkal körülvéve vajon a pár megleli a boldogságot? Kelly Asbury, a Shrek 2  és A szilaj alkotója dirigálta az alkotást, az egyik producer Elton John. Eredetileg a Disney-nél készült volna, de aztán behúzták a vészféket és a Miramaxhoz került a projekt.


Anyát a Marsra (Mars Needs Mom):
A kilenc éves Milo torkig van anyjával, folyamatosan csak parancsolgat, edd meg a kaját, vidd ki a szemetet. Ám egy nap marslakók rabolják el az anyukát és a srác megpróbálja megmenteni őt. A forgatókönyvet Simon Wells írta és a rendezést is elvállalta. Korábban a Balto és az Egyiptom hercege (The Prince of Egypt)  animációs filmeket készítette, utoljára 8 évvel ezelőtt jelentkezett Az időgéppel (The Time Machine), ami az első élőszereplős alkotása volt és nagyot is bukott. Az Anyát a Marsra (Mars Needs Moms) produkciót itthon március 10-án mutatják be.


Nagyon vadon 3 (Open Season 3):
A Nagyon vadon  közel 200 millió dolláros bevételt hozott, ám ennek ellenére a folytatás már csak DVD-n látott napvilágot, a harmadik felvonás is hasonlóképpen jelenik meg, Ebben Boog-ot összekeverik egy másik cikruszi medvével, barátai megpróbálják kiszabadítani. Oroszországban már bemutatták, Amerikában január 25-én kerül a boltok polcaira.


 

Micimackó (Winne the Pooh): Micimackó és baráti visszatérnek, a Disney 2D-ben mutatja be az alkotást és ez már nagy szó. A főcímdalt Zooey Deschanel fogja énekelni. Július 7-én mutatják be.


Ronal, a barbár (Ronal, the Barbarian):
A dánoktól érkezik a Conan, a barbár animációs paródiája, méghozzá 3D-ben. Thorbjørn Christoffersen és Kresten Vestbjerg Andersen rendezésében készül a Ronal, The Barbarian, az ő nevükhöz fűződik a Terhelt Terkel is. Csöcsök, golyszik és hatalmas izmok, mi kell még?



Tintin
:  Az Unikornis titka képregényen alapszik a Steven Spielberg által (3D performance capture technikával forgat) dirigált produkció, amiben (elvileg) egy kincses térkép lel Tintin, ezt pedig a Reckham is próbálja megszerezni. A címszereplőt Jamie Bell alakítja, Haddock kapitányt Andy Serkis testesíti meg, Red Rackham kalózkapitányt pedig Daniel Craig játssza, Edgar Wright és Simon Pegg a két bajuszos detektívet formálja meg.


The Goon
: A Dark Horse Entertainment klasszikus képregényén alapszik. A történet két főhősének az útját szellemek, zombik, vámpírok és őrült tudósok keresztezik, az alábbi előzetesben csak élőholtak túnnek fel, illetve sokáig csak egy zombit láthatunk, vele kártyázgat és iszogat az egyik szereplő. Könnyen leszűrhető, hogy egy vicces akció-horrorral van dolgunk, amelyre a szülők biztosan nem vihetik el csemetéiket, már csak a bemutató dátumát kellene kitűzni, de sajnos még nincs forgalmazója ennek az animációs alkotásnak, de talán David Fincher neve bizonyára el fogja adni, ugyanis ő az egyik producere a The Goonnak.


Gatchaman
: Az Imagi Studios ugyan lehúzta a rolót, áprilisban azonban még pislákolt némi remény, hogy valamiképpen talpon tud maradni a cég, ugyanis a honlapjuk még mindig élt és Gatchaman animációs filmhez azt volt írva, hogy 2011-ben érkezik az alkotás. Az Imaginak időközben sikerült összeszednie magát és ki is dobtak egy Gatchaman teasert, hogy tudassák nem kell még őket leírni. A rendező nevét nem tették közzé, korábban Kevin Munroe, a Tini Nindzsa Teknőcök direktora készíthette volna, ám ő kreatív nézetkülönbségek miatt távozott. A Gatchaman néhány tini szuperhősről szól, akik a Földet védelmezik.


Egill:
Tavaly került volna bemutatásra a 3D-s mű, ám ebből nem lett semmi, sőt idén sem láthattuk, elvileg 2011-ben már a mozikba küldik. A produkciót Gauder Áron, a Nyócker rendezője készítette, a címszereplő pedig egy izlandi mitológiai hős és elvileg rengeteg kalandot és csatát is láthat a néző..

 

Hoodwinked Too! Hood vs. Evil: A Pirosszka folytatása idén került volna bemutatásra, ám jogi vita alakult ki a Weinsteinék és Maurice Kanbar producer között, így a premier is tolódik. A folytatásban Pirosszka szövetkezik a Farkassal, hogy megtalálják az eltűnt Jancsi és Juliskát.

Táncoló talpak 2: George Miller folytatja a nagy sikert elért Táncoló talpakat. Egyelőre a sztori nem ismeretes, csak annyit tudni, hogy sok régi karakter is látható lesz a filmben, ám új figurákat is látni fogunk.

Doraemon: Nobita and the New Steel Troops: ~Angel Wings~ : A japán anime a Doraemon robotmacskáról szól, aki 22 századból visszautazik a múltba, hogy meggyógyítson egy iskolás srácot. Japánban március 5-én mutatják be 3D-ben.

Pixels: Még májusban jelentették be, hogy el fog készülni Patrick Jean francia filmes Pixels című rövidfilmjének a mozis verziója. Adam Sandler látott fantáziát a dologban és a Happy Madison cégén keresztül vette meg a jogokat, a terv akkor az,  hogy egy Szellemirtók-szerű animációs akció vígjátékot készítenek. Sandler  Tim Herlihyt állította rá a forgatókönyvre, aki korábban az Esti mesék (Bedtime Stories), az Apafej (Big Daddy) vagy A vizesnyolcas (Waterboy) filmeket.

The Power of the Dark Crystal: A forgatókönyvet Anette Duffy és David Odell írták, ezt dolgozta át Craig Pearce (Moulin Rouge, Romeó és Júlia). Brian Froud, aki az első részben esetében is tervezőként vett részt visszatér a folytatásra. A terv az, hogy a bábokon kívül valódi színészek is láthatóak lesznek a műben. A Power of Dark Crystal hallgató folytatás története az 1982-es filmhez képest évszázadokkal később veszi fel a fonalat és egy rejtélyes lány lesz a főszereplő, aki megszerzi a legendás kristályt, hogy annak segítségével élessze fel a haldokló napot. Genndy Tartakovsky készíthette volna el az 1982-ben bemutatott  Sötét Kristály folytatását, de az elképzeléseiből végül nem lett semmit. Viszont nem is oly rég Peter és Michael Spierig lépett a fedélzetre, akik legutóbb a Daybreakers készítettek, bár ez a horror közel 2 évig porosodott a raktárban, mire végre bemutatták, remélhetőleg új filmjük nem jut erre a sorsra.

Puss in  Boots : A Csizmás Kandúr kap egy külön filmet, amelyet 2011 novemberében mutatnak be. A főhős hangját ismét Antonio Banderas kölcsönzi, a történet pedig akkor játszódik, mielőtt a kandúr találkozott volna a zöld ogréval. A macsek egy Kitty (Salma Hayek szólaltatja meg) nevezetű cicussal és Humpty Dumptyval (Zach Galifianakis orgánumán szólal meg) kiegészülve megpróbálják ellopni az aranytojást tojó libát. Humpty Dumpty itthon Undi Dundi és a Dingidungi néven lehet ismerős.

The Waterman Movie: Eredetileg 2007 telén jelent volna meg, majd 2008-ra tolták a bemutatót, még ebben az évben a készítők beismerték, hogy az alkotás 40 %-a van kész. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy talán 2011-re kész lesz. A történet egy vicces rock duóról szól, akiknek a show-ja gyenge nézettséget produkál és ki kell találniuk, hogy mivel érhetnének el nagyobb nézettséget. Egyikük apja világhírű felfedező és az egyik expedíciója során eltűnik, ezért elhatározzák, hogy felkutatják és út közben dokumentálják az eseményeket.

 

Címkék: előzetes2011

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr32470745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turanga Leela 2010.12.01. 13:26:31

Ezeket várom: The Goon, Anyát a Marsra, Ronal, a barbár, Rango.

Kung Fu gyökér panda 1 sem tetszett, kettőt végképp nem nézem meg. Xboxon játszottam vele,az is szar volt:D

Dante McFarlane 2010.12.01. 14:16:47

Én leginkább a Tintint, a Pixelst, a Rangot és a Riot várom. Amúgy Edgar Wright nem szerepel a Tintinben, hanem Nick Frost.

A nép fia 2010.12.01. 15:45:29

Puss in Boots, Rango és a Pixels. A többi...

Rolee83 2010.12.02. 05:30:49

Kung Fu Panda2, Verdák2, Rio, Rango nézős lesz, a többi majd eldől alapon...

vrango 2010.12.02. 09:35:07

A Rango feltétlenül nézős! Western-animáció amúgy is ritka, mint a fehér holló, pedig sztem nagyon sok lehetőség van ebben az alműfajban...
A folytatásokra nem vagyok kíváncsi, de még a Rio is felkeltette az érdeklődésemet... nem beszélve a már régebben beharangozott "vikinges rajzfilmekről" (Ronal, Egill)...

geomayler 2010.12.02. 09:39:53

Tintin és Puss in Boots a tuti, Pirosszka 2 és Kungfu Panda 2 esetleg, többi szar.

HJ77 2010.12.04. 08:23:54

Hm,csak az R betűsek tetszettek. Rio,Rango,Ronal...A többi nem igazán fogott meg. A folytatásoknak,(Kung-fu panda,Verdák) már az első része se nagyon jött be.

Alex Mahone 2010.12.12. 16:16:52

Ez elég siralmas év lesz ebből a szempontból...
süti beállítások módosítása