Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bale a nanjingi mészárlásban

2010.12.22. 19:00 koimbra 3 komment

Zhang Yimou, a Repülő tőrök klánja (House of Flying Daggers) és a Hős (Hero) rendezője filmet fog készíteni a Nanjingi mészárlásról. A kínai várost 1937-ben megszállta a japán hadsereg és civilek ezreit ölte meg, több száz nőt erőszakoltak meg, raboltak, fosztogattak. A 90 millió dolláros mű az egyik legnagyobb költségvetésű produkciónak számít a kínai filmgyártásban.

Az egyik főszerere sikerült megnyerni Christian Bale-t, a forgatás januárban indul és addig végeznek is, mire kezdődnének  a harmadik Batman munkálatai. A színész egy amerikai papot fog eljátszani, mellette lesz még egy fontos karakter, John Rabe német üzletember, aki több száz embernek segített a megszállás alatt. A készítők szintén egy nemzetközi sztárt szeretnének megnyerni erre a szerepre. A játékidő 60 %-ban mandarin nyelven beszélnek, a fennmaradó 40 %-ban pedig angolul szólalnak meg.

Címkék: miújság drámahír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr892533007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2010.12.23. 12:30:33

Nem értem, Japán már rég maga mögött hagyta ezt a múltját. Rendben hogy Kínának még mindig bassza a csőrét, de már ők váltak hasonlatossá, mint az egykori Japán. Nem az ő mindent elnyomó politikájukról kellene filmet forgatni? Vagy azt nem meri senki ?

Turanga Leela 2010.12.23. 13:49:22

Christian Bale<3 NYAMIIII!

@LEGO László: A 2. vhról is csinálnak még mindig filmet, meg a haláltáborokról, holott Németország már csak arra vágyik, hogy szabaduljon a nyomástól, amit valljuk be, még éreznek az emberek...

vrango 2010.12.23. 23:15:02

Van, akinek fontos életben tartani a történelmet - ez minden nemzetnél előfordul,nemde? ;)

Amúgy meg Bale-nek van tapasztalata a Kínában játszódó filmekkel - lásd Nap birodalma...
süti beállítások módosítása