Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Arterton és Garfield lesznek a főszereplők a Robert Capáról szóló életrajzi filmben

2010.12.25. 12:30 koimbra 2 komment

A Total Film magazin interjút készített Gemma Artertonnal, aki elárulta, hogy játszani fog a Friedmann Endréről szóló életrajzi filmben. Korábban Eva Green neve keringett a tervezet körül, ő azonban időközben lelépett. Michael Mann vezénylete alatt fog készülni a produkció és Andrew Garfield is a fedélzeten van. Mivel nem úgy tűnik, hogy egy-két hónapon belül hozzálátnak a forgatáshoz, ezért nagyon úgy fest a helyzet, hogy csak 2011 második felében tudnak hozzálátni, mivel Garfield előtte letudja a Pókembert.

Friedmann Endrét a világ inkább Robert Capaként ismerte, a magyar származású haditudósítóról szóló film Susana Fortes Waiting for Robert Capa című könyvén alapszik, a forgatókönyvet Jez Butterworth veti papírra. A történet 1935-ben indul Párizsban, Capa itt ismerkedett Gerda Taroval, ahol egymásba szerettek. A spanyol polgárháborúról is együtt tudósítottak, majd a nő 1937-ben a brunete-i csata alatt hunyt el. Capa később Ingrid Bergmannal keveredett romantikus viszonyba, ám kapcsolatukat a közvélemény előtt titokban tartották.

Friedmannt elsősorban haditudósítóként, dokumentaristaként tartják számon. 5 csatatéren is fotózott, majd később a II. világháború folyamán Londonban, Észak-Afrikában, Olaszországban, a normandiai partraszállásnál az Omaha Beach-en és Párizs felszabadításakor is ott volt és dokumentálta a háború eseményeit. A Capa nevet 1934-ben vette fel, azt remélve, hogy így könnyebben jut munkához és még Frank Capra amerikai filmrendező nevére is hasonlított. 1954-ben a Life Indokínába küldte, hogy tudósítson a francia gyarmati harcokról. Május 25-én délután 3 óra előtt 5 perccel aknára lépett, és meghalt. (wikipedia)

Címkék: igaz történet miújság életrajzihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr532538279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mese92 2010.12.25. 15:58:52

Erről csak annyit, hogy Arterton amúgy is szimpi, mint Green.

Fogjambe 2011.01.06. 12:48:35

Na de most Frank vagy Robert Capa?
Szerintem a Frank az a Zappa... 8-)
süti beállítások módosítása