Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Zöld Darázs film megvalósulásához vezető út

2011.01.16. 14:45 koimbra Szólj hozzá!

A Zöld Darázs rettenetesen nehezen jött össze, a 90-es évek elején vetődött fel a film ötlete, ám csak mostanra lett belőle valami. 1993 szeptemberében Chuck Pfarrer tette le az asztalra a forgatókönyvet, amelyet Rich Wilkes dolgozott át és George Clooney szerződött le a főszerepre, de aztán a Batman és Robin kedvéért 1995 decemberében elhagyta a produkciót. Az Universal ezt követően Greg Kinneart akarta megnyerni a címszerepre és Jason Scott Lee lehetett volna Kato. 1997-ben Michel Gondry videoklip rendezőt kérték fel a rendezésre. Gondry Edward Neumierrel pofozta ki Wilkes szkriptjét és kidolgozták, hogy milyen autók és fegyverek legyenek benne, majd Mark Wahlbergnek ajánlották fel a főszerepet. Ám Gondry végül lelépett, így nem valósult meg a film.

2000 áprilisában mutatkozott ismét aktivitás a Zöld Darázs tervezet környékén, Jet Li-nek 5 millió dollárt ajánlottak fel, ha eljátszaná Katot és ezen felül még 5 %-ot kapott volna a nyereségből és a Dark Horse Entertainment is támogatta a produkciót. A forgatókönyvre 2000 júniusában Christopher McQuarrie állt rá, ám októberre se készült el, Li pedig inkább Az egyetlent választotta, de azt mondta, hogy ha rövid időn belül megvalósul, akkor benne lenne a Zöld Darázs filmben. Ekkor már 10 millió dollárt költöttek el 1992 óta és még mindig nem történt szinte semmi a projekt környékén. 2001 novemberében Li-t már nem érdekelte a film és Charles Gordon, Lloyd Levin, Larry Gordon producerek is bedobták a törülközőt.

A Miramax 3 millióért szerezte meg a jogokat és a stúdió 2003-ban egy autógyárat kért fel, hogy tervezzék meg a Fekete Szépséget, azonban még nem volt se rendező, se normális forgatókönyv, se főszereplő, a bemutatót azonban 2005-re ígérték. 2004 februárban Kevin Smith keresték fel, hogy dolgozza át a szkriptet és a rendezői teendőket is lássa el. Smith Jake Gyllenhaalt hívta fel a főszereppel kapcsolatban, novemberre pedig 100 oldalas forgatókönyvet írt és még 100-at ígért. Valami azonban rosszul mehetett, mert 2006 februárjában már hivatalosan nem volt benne a produkcióban , ám a Dynamite Entertainment berkein belül elkészített egy 11 részes Zöld Darázs képregényt, amely 2010 végén jelent meg, ebben Kato nő volt (a borítókat itt nézheted meg).

2007-ben a Columbiához kerültek a jogok és 2007 júliusában Seth Rogen vette kezelésbe a forgatókönyvet, Evan Goldberggel írták át. A Columbia ezen túlmenően főszereplőnek és producerként is leszerződtette Rogent, akiakkor azt mondta, hogy egy 48 órához vagy Halálos fegyverhez hasonlatos akciófilmet szeretnének összehozni. A stúdió 2010 július 25-re tűzte ki a bemutatót és Stephen Chowt csörgették fel, hogy legyen oly kedves ledirigálni a filmet és Kato szerepét is rábízták. Chow igent mondott, mivel gyerekként nagyon kedvelte a sorozatot és örömmel lépett volna Bruce Lee nyomdokaiba, egy valóra vált álomnak nevezte a lehetőséget. Kreatív nézetkülönbségek miatt azonban decemberben kiszállt a rendezői székből. 2009 februárjában Michel Gondryt keresték meg, ekkor még úgy volt, hogy Chow lesz Kato. Júliusban azonban Chow úgy döntött, hogy mégsem játssza el Kato figuráját, állítólag más dolga akadt. Ekkor 2010 július 9-et jelöltek meg premiernek. Kato szerepére a tajvani Jay Chout szerződtették le. A főgonosz megformálására Nicolas Cage-t akarták, de vele még a forgatás kezdetekor sem sikerült megegyezni, de szerencsére Christoph Waltz éppen ráért.

A Columbia 2010 decemberére pakolta át a bemutatót, ám végül 2011-re tolták át a filmet, mondván, hogy így több idő marad a 3D-s konvertálására. Az elképzelés szerint márciusban küldték volna inkább a mozikba, de a Warnernek ez nem tetszett, mivel nem sokra rá érkezett volna a Zöld Lámpás képregényfilmjük és aggódtak, hogy a nézők esetleg összekeverik a két filmet. Ezért az MPAA-hoz fordultak, akik úgy döntöttek, hogy a két film bemutatója között legalább 5 hónapnyi különbségnek lennie kell. Ezért inkább januárban mutatták be. A nehézségeket csak fokozta, hogy a forgatást egyszer le kellett állítani, mert bombának látszó tárgyat találtak a munkálatok alatt.

Címkék: green hornet

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr332587846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása