Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hanks lesz a főszereplője a szomáliai kalózos históriának

2011.03.15. 22:02 koimbra 7 komment

Tavaly tavasszal szomáliai kalózok foglyul ejtették Richard Phillips teherhajó kapitányát. A Navy Seal végül sikeresen kiszabadította és épségben térhetett vissza Amerikába. Alig ért haza Phillips, máris egy könyvszerződés landolt az asztalán. A Sony gyorsan megszerezte ennek a megfilmesítési jogait és Billy Rayt állították rá a forgatókönyvre. A közösségi háló (The Social Network) producerei, Scott Rudin, Michael De Luca, Dana Brunetti és Kevin Spacey egyengetik a produkció útját. A kapitányt Tom Hanks fogja eljátszani.

A kalózos eset története röviden:  500 kilométerre Szomália partjaitól kalózok elrabolták a Maersk Alabama nevezetű teherhajót, ami éppen élelmiszersegélyt szállított. A kapitány, Richard Phillips arra utasította a legénységét, hogy maradjanak a kabinjukban és zárják be magukat, ő pedig megadta magát. A legénység később visszafoglalta a hajót, a fegyveres kalózok azonban megszöktek és magukkal vitték a kapitányt is, utánuk küldtek egy rombolót és az FBI segítségével próbáltak zöld ágra vergődni a kalózokkal, el akarták érni, hogy engedjék szabadon a kapitányt, amire hajlandóak is lettek volna (állítólag) 2 millió dollárért cserébe, de mint tudjuk az USA nem tárgyal túszejtőkkel, végül mesterlövészek leszedték a kalózokat és a Richard Phillips megmenekült. Barack Obama szerint a kapitány bátorsága minta minden amerikai számára. (Lehet lengetni a zászlót.)

Címkék: igaz történet miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr262742729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2011.03.15. 22:20:32

hollywood már minden szarból filmet akar csinálni.

reggel felkelt, megfőzte a teáját, és újságot olvasott, de jajj, valami rosszat érzett. beszaladt a wc-be de valahogy bezárta magát. napokig a wc-be zárva élt a középkorú férfi / nő.
félholtan talált rá a szomszéd öreg nénike, aki csak a macskáját kereste.

nah, ezt a filmet, úgy 100-120 millából ki lehetne hozni :)

micsoda kasza lenne.

kevlar · http://haerdekel.blog.hu/ 2011.03.15. 22:36:42

Nem tudom mi lesz ebből. Tom Hanks-nek általában jó filmjei vannak, de ez remélem nem valami B kategóriás amcsifényező eposz lesz.

Shyllard 2011.03.15. 22:49:42

Engem igazság szerint csak az érdekel, hogy Hanks minél több filmben szerepeljen a közeljövőben. Hiányzik már a vászonról a csóka, nem véletlenül nyert 2 Oscar-t még akkor, amikor az Akadémia döntése csak feleannyira volt megkérdőjelezhető, mint most. A sztori meg amúgy sztem érdekes, bár nekem elég unszimpatikus ez az egész "terroristákkal nem tárgyalunk" hozzáállás az amcsik részéről...

Daermon85 2011.03.16. 09:46:48

Amúgy az esetről Natgeo-n vagy a Discovery-n volt egy jó kis dokumentum film.
Én várom.

COLT 2011.03.16. 10:32:10

én szeretem Tom Hankst, különösen a The Green Mile tetszett tőle nagyon.

PhilipMorris 2011.03.16. 11:53:22

@Shyllard: Azokért az alakításokért nem kell nagy filmes hozzáértés hogy tudjuk oscart érdemel.

Egyébként ez a történet nekem laposnak tűnik.

mr.roper 2011.03.16. 23:56:30

jaj, ez olyan Oscar-gála referenciának tűnik, a legalkalmasabb rendezőt én már most kiválasztottam:Michael Bay :-) vagy inkább Edward Zwick.
süti beállítások módosítása